Σαρδέλες σε κονσέρβα

@panp

Μαλλον την αλλαντιαση εννoουσες - αρρωστια του μολυσμενου κρεατος των κονσερβων - το σκορβουτο ειναι περεμφερης μεν αλλα αλλη περιπτωση.

@Rinus Cesar

Η διαφημιση με τα Sauries ηταν για προιοντα της εταιρειας Sokra - Και πηγαινε ως "Saury Sokra, ψάρια διαλεγμένα / Saury Sokra ψάρια διαλεχτά / νόστιμα και καλομαγειρεμένα / είναι και πολύ χορταστικά" κλπ κλπ - μια αναφορα βρηκα εδω http://208.96.160.44/catalog/fish_products/saury_in_oil/details.html .

Βεβαια δεν ηταν σαρδελες - βασικα τα Sauries ειναι οι λουτσοζαργανες και αυτες πουλαγαν τρελα τοτε - Σημερα τα Sauries τα πουλαει κανονικα η Trata υπο την ιδιοκτησια πλεον της KONBA.
 
Νομίζω ότι σκορβούτο ήταν, μια αρρώστια που παθαίναν κυρίως ναυτικοί και στρατιώτες, λόγω κατανάλωσης κονσερβών, ενώ επίσης αλλαντίαση νομίζω ότι έχω ακούσει και από νωπά τρόφιμα. Τώρα βέβαια, αν το λέτε από ιατρικής άποψης, πάσο !
 
Κλασσικος μεζες οποτε ειχαμε απροσμενες επισκεψεις, δηλαδη τους κολλητους του πατερα μου.

Απλα εμεις εχουμε τα ντοπια σαρδελακια, Αμβροσια.

Με λαδι ή πικαντικη με πιπερακια.

Επισης κλασσικος τα καυτερα καλαμαρακια Safcol. Σταθερη επιλογη για Καθαρη Δευτερα και πρωτομαγια στην εξοχη.....
 
Τράτα θυμάμαι τον εαυτό μου να τρώω από το '81- '82 - 5 ετών δηλ., όλες τις γεύσεις (ξεχάσατε την μπλε συσκευασία), όλες τις ώρες. Τώρα έχω χρόνια να φάω.

Μετά ανακάλυψα τις φλόκος η οποίες ήταν πανάκριβες αλλά εξαιρετικής γεύσης.
 
Rinus Cesar είπε:
Πωπωωω, τι μού θήμησες !!! Σαρδέλες sauries !!! Γι' αυτές τις σαρδέλες προβαλλόταν γύρω στο '82/'83 ένα καταπληκτικό, ένα απίθανο τηλεοπτικό σποτάκι που ήταν καρτούν !!!!
Tρομέρο το σποτάκι και το πολυ πιασάρικο τραγουδάκι, το έψαχνα εις μάτην τις προάλλες. Να θυμίσω μόνο ότι το προϊόν λεγόταν Socra ενώ saury ήταν το είδος του ψαριού (κάτι σε σκουμπροειδές, έτσι τουλάχιστον με φαινόταν απ' τη γεύση).... Ανάλογα και το τραγουδάκι πήγαινε: "Sauries Socra, ψάρια διαλεγμένα κ.λπ."

Υ.Γ. Kαι βέβαια μετά είδα ότι υπάρχει ήδη μήνυμα αντίστοιχου περιεχομένου από το herc.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την Τράτα και τα Φλόκος τα θυμάμαι να έρχονται πότε πότε στο σπίτι. Αυτό όμως που υπήρχε ανελλιπώς στο ντουλάπι ήταν η κονσέρβα σκουμπρί Geisha στην πράσινη συσκευασία, το οποίο ο πατέρας μου αποκαλεί "σαλμουδάκι". Και μιλάω για αυτό:

XGEISHA2.jpg

Τώρα πρόσεξα ότι η σάλτσα ήταν τσίλι. Δε θυμάμαι να ήταν καυτερό πάντως



Επίσης μια και μιλάμε για κονσέρβες, φάγαμε πολύ καλαμαράκια Portola και Flokos.
 
Καλαμαρακια safcol που αναφερθηκαν σε καποιο post παραπανω τα εχω σε δεκαδες γιατι πραγματικα τα λατρευω.Tρατα κλπ επισης τα εχω σε δεκαδες και γενικοτερα λατρευω της κονσερβες εκτος απο της κονσερβες χταποδι που της απεχθανομαι.
 
johnny19818 είπε:
Την Τράτα και τα Φλόκος τα θυμάμαι να έρχονται πότε πότε στο σπίτι. Αυτό όμως που υπήρχε ανελλιπώς στο ντουλάπι ήταν η κονσέρβα σκουμπρί Geisha στην πράσινη συσκευασία, το οποίο ο πατέρας μου αποκαλεί "σαλμουδάκι". Και μιλάω για αυτό:
Προβολή συνημμένου 99571
Αυτο το ειχα ξεχασει, παλια παιρναμε συνεχεια...

Οι καλυτερες σαρδελες.. :D

http://www.vialco.gr/el/proionta
 
Ο μεζές ο πρώτος είναι πάντα φλοκος.....
 
Θυμάμαι κι εγώ με νοσταλγία ειδικά τις σαρδέλες ΤΡΑΤΑ, που τις τρώγαμε αρκετές φορές. Προτιμούσα την απλή γεύση, αλλά μου άρεσαν και οι πικάντικες. Αυτό με το ζούληγμα της καυτερής πιπεριάς με το πηρούνι για να απελευθερωθεί η πικάντικη γεύση το θυμάμαι κι εγώ. Το έκανε ο παππούς μου όταν έτρωγε τις σαρδέλες, και συχνά έδειχνε και στον πατέρα μου πως να το κάνει και τον μάλωνε, γιατί ο πατέρας μου αγαπούσε πολύ τα καυτερά, και συνήθιζε να δαγκώνει τις καυτερές πιπεριές, βγάζοντας μετά "ατμούς κι από τα αυτιά", όπως έδειχνε και μία παλιά διαφήμιση :)
 
Πίσω
Μπλουζα