Σατανάδες Στα Σχολεία - 1982

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.478
Αντιδράσεις
49.840
Σατανάδες Στα Σχολεία (1982)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Σατανάδες_στα_σχολεία

 

 


Κοινωνική περιπέτεια σε παραγωγή και σκηνοθεσία Χρήστου Κυριακόπουλου και σενάριο Γιάννη Σκλάβου. Πρωταγωνιστούν ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ , ο Σταμάτης Γαρδέλης , η Έφη Πίκουλα , ο Γιώργος Ρήγας , η Βίνα Ασίκη , ο Ζώρας Τσάπελης κ.α. Η ταινία έκοψε 55.771 εισιτήρια και ήρθε 21η στις 48 της χρονιάς.



Υπόθεση : Δυο συμμορίες ναρκομανών συγκρούονται και σκοτώνεται ο αρχηγός της μίας. Ο αδερφός του θανόντα, θέλει να χτυπήσει το κακό στη ρίζα του και ψάχνει να βρει ποιοι του προμήθευαν ναρκωτικά.

 


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Βίνα Ασίκη junkie, υπό τους ήχους του "Happy birtday" του Stevie Wonder Ο Σουρεαλισμός σε όλο του το μεγαλείο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρά το εντυπωσιακότατο καστ, η ταινία δεν ξεφεύγει απο την μετριότητα. Κρίμα...
 
-ειχα δει την ταινια πρωτη και τελευταια φορα οταν ειχε σχεδον πρωτοπροβληθει.αλλα απο τοτε εχω μεινει με την απορια απο πια ελληνικη ταινια ειναι οι εμβολιμες σκηνες που υπηρχαν μεσα.
 
Ο Ηλίας Κακλαμάνης (όταν του είχαμε πάρει συνέντευξη) μας είχε πει ότι στη σκηνή που ο Ρήγας "βιάζει" την Πίκουλα στο ασανσέρ,

ενώ στο φιλμ φαίνεται σκηρή, στην πραγματικότητα είχαν πεθάνει στα γέλια, οι δύο ηθοποιοί !
 
Υπαρχει, προς το τελος της ταινιας, ενα ανεκδιηγητο σοου με χορευτες, στο οποιο ακουγεται ενα μουσικο θεμα που χρησιμοποιηθηκε και σε πολλες σκηνες της τηλεοπτικης σειρας Ντολτσε Βιτα. Μηπως γνωριζει κανεις τον τιτλο ή απο που προερχεται?
 
Τρελό Γέλιο η ταινία. Κάπου στη μέση της ταινίας εμφανίζεται και ο Γρηγόρης Βαφιάς μαζί με τον τσάπελη (βαρώνος) με φαβορίτα και σκούρα μαλλιά (ενώ στην ταινία είναι με γκριζοάσπρα) να κάνουνε ντίλι με ντρόγκια με 70ς αμφίεση. Προφανώς σκηνή γυρισμένη 7 χρόνια νωρίτερα που λένε ας την βάλουμε στο καινούργιο φιλμ. Ο Εσκενάζυ μια με μακριά μαλλιά μια με κοντά (ρακόρ οεο). Γενικά μαύρο χάλι και μετριότητα. Καλή για άραγμα με παρέα και χαβαλέ...όπως όλες οι ελληνικές ταινίες στην πληοψηφία τους άλλωστε.
 
Εχει την πλακα της προχειροφτιαγμενη και γραφικη αλλα αυτος δεν ειναι λογος να μην βλεπεται ευχαριστα.Την εχω δει ουκ ολιγες φορες.Κραταω την εμβληματικη φιγουρα του Ζωρα Τσαπελη ως Βαρωνο :boss: τα πλανα με τις κοντρες στην παραλιακη στο φαληρο και την καμεο εμφανιση της αγαπημενης μου Σταυρινας... :wub: ως Βουλα Πρεβεδωρου στους τιτλους εναρξης.
 
Eγω παλι δεν θα κοροιδεψω την ταινια διοτι μ'αρεσει παρα πολυ και περναω ευχαριστα οποτε την βλεπω!!

Εχω και ενα trivia:μου ειχε πει ανθρωπος που δουλεψε στους βοηθους πως στο σεναριο μετα το ατυχημα του Γαρδελη ακολουθουσε κηδεια και ολοι οι φιλοι θα εφθαναν στο κοιμητηριο με τις μοτοσυκλετες τους (οπως συνηθιζονταν τοτε να γινεται σε τετοιες περιπτωσεις) και μαλιστα θα υπηρχαν πανοραμικα πλανα απο ελικοπτερο.Αλλα δυστυχως το μπατζετ ηταν μηδαμινο και γιαυτο βλεπουμε την παρεα να θρηνει στη ντισκο νιωθοντας οτι λειπει μια σκηνη πριν απο αυτη!
 
και εγω δεν το καταλαβα αυτο με τις εμβολιμες σκηνες ηταν σκηνοθευικη αποψη?
 
ποιο ειναι το τραγουδι που παιζει στο τελος οταν φευγει η πικουλα?
 
Πίσω
Μπλουζα