Σειρές με Μαγικά Κορίτσια που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα

Masquerade

Banned
Joined
15 Ιαν 2011
Μηνύματα
201
Αντιδράσεις
11
Ο όρος ''Μαγικά Κορίτσια'', συνήθως έχει να κάνει με υπερφυσικά κορίτσια που συμπεριφέρονται στη καθημερινή τους ζωή σαν φυσιολογικοί άνθρωποι, ενώ παράλληλα είναι σε θέση να κάνουν εκπληκτικά πράγματα με τις υπερφυσικές τους δυνάμεις! Λοιπόν ξεκινάμε:

 


Έμι, Το Μαγικό Κορίτσι ~ MahΕ no Star Majikaru Emi


Η σειρά είναι της δεκαετίας του 80 και βασίζεται στο ομώνυμο manga με τον ίδιο τίτλο, που κυκλοφόρησε μόνο εντός Ιαπωνίας...Η υπόθεση έχει ως εξής:

Ένα κοριτσάκι με το όνομα Mai είναι μια συνηθισμένη και ντροπαλή μαθήτρια γυμνασίου, που εντελώς τυχαία βρίσκει ένα μαγικό βραχιόλι που όταν το φοράει μετατρέπεται σε Μαγικό Κορίτσι με υπερφυσικές δυνάμεις και τελείως διαφορετικό χαρακτήρα και όλος ο κόσμος θα την ξέρει ως Έμι και το μόνο που θα κάνει είναι να κάνει παραστάσεις μαγείας και να βοηθάει τον κόσμο, ενώ παράλληλα μας δείχνει τις δυσκολίες της καθημερινής της ζωής ως Mai!

http://www.youtube.com/watch?v=kHwby5W0Ve0

Magical DoReMi

Είναι μια σειρά της δεκαετίας του 90, στην Ιαπωνία γνωστή ως ''Magical DoReMi'' ή επίσης ''Ojamajo Doremi''

Μια σειρά με κορίτσια δημοτικού σχολείου που γίνονται μαθητευόμενες μάγισσες, με επικεφαλή τον Doremi Harukaze (έναν πανίσχυρο μάγο), όπου λέει στα κορίτσια ότι στη καθημερινή τους ζωή θα πρέπει να συμπεριφέρονται σαν όλα τα παιδιά στην ηλικία τους και ότι κανένας δεν πρέπει να μάθει το μυστικό τους, όταν κάποιος καταλάβει οτι ένα από τα κορίτσια είναι μάγισσα, τον μεταμορφώνουν σε βάτραχο ή σε κάτι άλλο...Αυτό παθαίνει κάποιος όταν μαθαίνει τη πραγματική τους ταυτότητα...Με λίγα λόγια μας δείχνει τις περιπέτειες των κοριτσιών ως μάγισσες και ως φυσιολογικές κοπέλες!

[edit] Αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο. [edit]

Creamy Mami, Ο Μαγικός Άγγελος ~ MahΕ no Tenshi KurΔ«mΔ« Mami

Είναι μια σειρά της δεκαετίας του 80 και η πρωταγωνίστρια είναι η ''Yu Morisawa'', είναι ένα συνηθισμένο 10χρονο κορίτσι και μια μέρα όπως παίζει στην αυλή του σπιτιού της, θα δει ένα διαστημόπλοιο στον ουρανό και μετά από λίγο να προσγειώνετε στη γη, μπαίνει μέσα και βοηθά τον Pino Pino (έναν εξωγήινο) να βρει ένα αστέρι που έχασε, σαν αντάλαγμα της χαρίζει ένα μαγικό ραβδί, το οποίο της επιτρέπει να μετατραπεί σε μια 16χρονη για ένα ολόκληρο χρόνο! Το διαστημόπλοιο φεύγοντας από τη γη, αφήνει πίσω δύο υπερφυσικές γάτες, τον Posi και Nega, η αποστολή τους είναι να παρακολουθούν στενά το κορίτσι...Εκμεταλεύοντας τις μαγικές της ιδιοτητες και πλέον ως έφηβη αποφασίζει να γυρίσει στα μαγαζιά της πόλης, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει όταν ήταν 10 χρονών και κατα τύχη καταλήγει σε ένα στούντιο, όπου μόλις την άκουσαν να τραγουδάει την ζήτησαν να τραγουδήσει στη τηλεόραση, η μαγεία της επιτρέπει να τραγουδάει πάρα πολύ καλά! Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο ''Creamy Mami'', γίνεται μια σταρ που την ξέρει όλος ο κόσμος και ξεκινάει μια επαγγελματική σταδιοδρομία ως είδωλο στο Parthenon Productions ''στούντιο'' Στη πορεία συναντά ξανά τον εξωγήινο και διάφορα άλλα υπερφυσικά όντα, όπου χρειάζονται την βοήθειά της και θα πρέπει να αγωνιστεί με τον Joe, έναν κακό χαρακτήρα του αντιπάλου Productions LP, που απήγαγε ένα άλλο αστέρι από το Parthenon Productions και η αποστολή της θα είναι να εξολοθρεψει τους κακούς και να σώσει το κορίτσι που απήγαγε ο Joe!

[edit] Ο Λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατά μέσο όρο όσοι έβλεπαν καρτούν τις δεκαετίες του 80 και του 90 στην Ελληνική τηλεόραση, από μαγικά κορίτσια Γιαπωνέζικων παραγωγών θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν μόνο τις μαγισσούλες Lalabel (επεισόδια της οποίας κυκλόφορούσαν σε βιντεοκασέτες) και Gigi (a.k.a. Minky Momo) από την ταινία Gigi and the Fountain of Youth (δεν γνωρίζω αν παίχτηκαν επεισόδια της σειράς στην Ελλάδα). Και φυσικά οι πάντες έχουν ακουστά τη Sailormoon, την πιο διάσημη σειρά από αυτές που περιλαβάνουν όχι ένα αλλά μια ομάδα μαγικών κοριτσιών με διπλή ταυτότητα που κάθε τόσο μεταμορφώνονται και σώζουν τον κόσμο. Δεν είμαι σίγουρη πόσα από τα παρακάτω δεν έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα αλλά θα τα αναφέρω και όποιος έχει δει κάποιο σε ελληνικό κανάλι ή βιντεοκασέτα ας δώσει πληροφορίες για το που και πότε.

Sally the Witch (1966): Φαίνεται να είναι η παλιότερη Γιαπωνέζικη σειρά κινουμένων σχεδίων με ηρωίδα μια μάγισσούλα. Πηγές έμπνευσης θεωρείται πως ήταν οι αμερικάνικες σειρές Bewitched και I Dream of Jeannie οπού πρωταγωνιστούσαν νέες και ωραίες κυρίες που κανούν μαγικά σε αντίθεσα με τα στερεότυπα μαγισσών τύπου Winsome Witch και μάγισσα Φούρκα (=Witch Hazel).

http://www.youtube.com/watch?v=ExQeFhYBwtw

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To Tokyo Mew Mew είχε προβληθεί και στην Ελλάδα γύρω το 2004-2005 στο Alter. Για την ακρίβεια είχαν παιχτεί ελάχιστα μόνο επεισόδια από την αμερικάνικη, πετσοκομένη έκδοση της 4Kids Entertainment με τον τίτλο Mew Mew Power (ναι, τους πείραξε το Tokyo).

http://www.youtube.com/watch?v=xs5uSY0Ss30

Mίου Μίου; Σιγά μην είναι και Πίου Πίου. Mιού Μιού προφέρεται, @#$%^&*!
 
@Vetus :)

@Northstar Τα ποστς σου ειναι παντα εξαιρετικα
 
Πολύ ωραίο βίντεο για τους τίτλους αρχής σειρών με μαγικά κορίτσια από τη δεκαετία του 60 και 70. Το βίντεο είναι από το youtube από το χρήστη Jean-Luc Belanger.

 
Πίσω
Μπλουζα