Λορένα εσύ σίγουρα μιλάς για την Αγγελική.
Μυθιστόρημα - ποταμός με τρελή επιτυχία στη Γαλλία της δεκαετίας του 60΄-70΄, διηγείται, σε καμιά εικοσαριά βιβλιαράκια τις περιπέτειες της Αγγελικής, κόρης φτωχής αλλά αριστοκρατικής οικογένειας από το Πουατού στη Γαλλία του Λουδοβίκου του 14ου. Την παντρεύουν με τον πάμπλουτο κόμη Ζοφρέ ντε Πεϋράκ που έχει τη φήμη μάγου. Γιατί; Απλούστατα γιατί είναι πάμπλουτος (ασχολείται με την αλχημεία, πρόγονο της χημείας μας κι έχει βρει έναν πρότυπο τρόπο καθαρισμού του χρυσαφιού τη στιγμή της εξόρυξής του) αλλά κουτσός και με σημαδεμένο πρόσωπο. Αιτία ένα ατύχημα στην παιδική του ηλικία. Η Αγγελική δεν τον θέλει αλλά μετά τον ερωτεύεται και όλα πάνε μέλι - γάλα. Μέχρι που εμφανίζεται ο βασιλιάς, θυμώνει που ένας υπήκοός του είναι πιο πλούσιος απ' αυτόν, ακούει τους εχθρούς του και τον στέλνει να δικαστεί ως μάγος. Καταδικάζεται σε θάνατο στην πυρά. Κι εκεί τελειώνει το πρώτο βιβλίο και η πρώτη ταινία.
Γιατί υπήρξαν ή 4 ή 5 ταινίες βασισμένες στο μυθιστόρημα. Ακολουθούν την Αγγελική στην προσπάθειά της να σώσει τα παιδιά της μετά τον "θάνατο" του πατέρα τους, να ξαναφτιάξει την περιουσία της, να ξαναπαντρευτεί, να ξαναχηρέψει, να την ποθήσει ο βασιλιάς, να αποκτήσει διάφορους εραστές (για την εποχή τους και τα βιβλία και οι ταινίες ήταν κομματάκι τολμηρά) και τελικά ν' αναζητήσει τον μεγάλο της έρωτα Ζοφρέ που, όλως περιέργως

, δεν πέθανε στην πυρά.
Ωραίο το μυθιστόρημα, μέτριες οι ταινίες.
Πάντως μάλλον δεν είναι αυτή που ψάχνει η
Αrwyn. Δεν θυμάμαι τόσο δράμα. Μάλλον περιπέτειες εποχής θα τις χαρακτήριζα τις ταινίες. Και σίγουρα η Αγγελική δεν αποβάλει σε κάποια από αυτές.