Σειρα εποχης, βοηθεια!

Arwyn-t

RetroActive
Joined
8 Ιουν 2007
Μηνύματα
237
Αντιδράσεις
1
Θυμαμαι αδρα μια σειρα εποχης, τη δεκαετια του '80 ή αρχες '90. Μπορει να ητανε αγγλικη, γαλλικη ή ισπανικη, παντως δεν ητανε σαπουνοπερα. Η ηρωιδα ητανε μια κοπελα που περασε τα πανδεινα, και θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι σε ενα επεισοδιο νομιζω την χτυπησανε και εχασε το μωρο που εγκυμονουσε. Πολυ δραμα μιλαμε, μαυροφορεμενοι ολοι. Νομιζω οτι ο τιτλος ητανε το ονομα της κοπελας, νομιιιιιζω.

Εχετε καμια ιδεα για ποια λεω; :xm:

Ευχαριστω!
 
Η ΕΡΤ είχε δείξει μια σειρά από πέντε ταινίες γαλλικής παραγωγής. Δεν θυμάμαι αν είχαν γίνει αυτά που περιγράφεις, πάντως η πρωταγωνίστρια ήταν ξανθιά και ονομαζόταν Αγγελική. Στον τίτλο κάθε ταινίας είχε μπροστά το όνομα της, σου θυμίζει κάτι;
 
Ισως να εννοεις τη βραζιλιανικη καθημερινη σειρα Μικρη κυρια.

Προβληθηκε το 1989.
 
roja είπε:
Η ΕΡΤ είχε δείξει μια σειρά από πέντε ταινίες γαλλικής παραγωγής. Δεν θυμάμαι αν είχαν γίνει αυτά που περιγράφεις, πάντως η πρωταγωνίστρια ήταν ξανθιά και ονομαζόταν Αγγελική. Στον τίτλο κάθε ταινίας είχε μπροστά το όνομα της, σου θυμίζει κάτι;
http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=8656
 
Clemence ειχα ρωτησει και εγω για μια ταινια με μια κοπελα που ο αντρας της ειχε χαραγμενο προσωπο.

Ειναι η ιδια που ρωτα η Arwyn?

Ειναι αυτη που την κοπελα σε καποια απο τις ταινιες την αγοραζει απο πειρατες ( ο αντρας της), σε αυτοι την ξανακλεβουν μετα? (και αρα παμε σε αλλη ταινια). Θυμαμαι τοτε πως ο συζυγος ειχε βρει και καποια συνταγη για να φτιαχνει χρυσαφι
 
Λορένα εσύ σίγουρα μιλάς για την Αγγελική.

Μυθιστόρημα - ποταμός με τρελή επιτυχία στη Γαλλία της δεκαετίας του 60΄-70΄, διηγείται, σε καμιά εικοσαριά βιβλιαράκια τις περιπέτειες της Αγγελικής, κόρης φτωχής αλλά αριστοκρατικής οικογένειας από το Πουατού στη Γαλλία του Λουδοβίκου του 14ου. Την παντρεύουν με τον πάμπλουτο κόμη Ζοφρέ ντε Πεϋράκ που έχει τη φήμη μάγου. Γιατί; Απλούστατα γιατί είναι πάμπλουτος (ασχολείται με την αλχημεία, πρόγονο της χημείας μας κι έχει βρει έναν πρότυπο τρόπο καθαρισμού του χρυσαφιού τη στιγμή της εξόρυξής του) αλλά κουτσός και με σημαδεμένο πρόσωπο. Αιτία ένα ατύχημα στην παιδική του ηλικία. Η Αγγελική δεν τον θέλει αλλά μετά τον ερωτεύεται και όλα πάνε μέλι - γάλα. Μέχρι που εμφανίζεται ο βασιλιάς, θυμώνει που ένας υπήκοός του είναι πιο πλούσιος απ' αυτόν, ακούει τους εχθρούς του και τον στέλνει να δικαστεί ως μάγος. Καταδικάζεται σε θάνατο στην πυρά. Κι εκεί τελειώνει το πρώτο βιβλίο και η πρώτη ταινία.

Γιατί υπήρξαν ή 4 ή 5 ταινίες βασισμένες στο μυθιστόρημα. Ακολουθούν την Αγγελική στην προσπάθειά της να σώσει τα παιδιά της μετά τον "θάνατο" του πατέρα τους, να ξαναφτιάξει την περιουσία της, να ξαναπαντρευτεί, να ξαναχηρέψει, να την ποθήσει ο βασιλιάς, να αποκτήσει διάφορους εραστές (για την εποχή τους και τα βιβλία και οι ταινίες ήταν κομματάκι τολμηρά) και τελικά ν' αναζητήσει τον μεγάλο της έρωτα Ζοφρέ που, όλως περιέργως :p , δεν πέθανε στην πυρά.

Ωραίο το μυθιστόρημα, μέτριες οι ταινίες.

Πάντως μάλλον δεν είναι αυτή που ψάχνει η Αrwyn. Δεν θυμάμαι τόσο δράμα. Μάλλον περιπέτειες εποχής θα τις χαρακτήριζα τις ταινίες. Και σίγουρα η Αγγελική δεν αποβάλει σε κάποια από αυτές.
 
Μήπως ήταν η "Marie Chapdelaine"; Ήταν γαλλο-καναδική παραγωγή, η υπόθεσή της μου διαφεύγει, αλλά εκείνη ήταν μονίμως ντυμένη στα μαύρα.
 
Πίσω
Μπλουζα