Σιγά... η Πατρίδα κοιμάται (1987)

Δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα από αυτή τη σειρά .... Μού έχει μείνει, όμως, η πολύ όμορφη μουσική του Σαββόπουλου ...

Επίσης, θυμάμαι τους δύο πλανόδιους μουσικούς, οι οποίοι δεν εμφανίζονταν και πολύ στα επεισόδια !!! Ήταν, ας το πούμε, οι "τρίτοι παρατηρητές" των "τεκταινόμενων" !!! Επίσης, λίγες κουβέντες αντάλλασσαν μεταξύ τους, οι οποίες, όμως, ήταν πάντα εύστοχες, ουσιώδεις και "θυμοσοφικές" [πάντα στηριζόμενες στην "παρατήρηση" των γεγονότων] !!!

Μια σκηνή που μου έχει μείνει είναι η εξής : Ο Λαζόπουλος δείχνει στον χωρικό Σκουρολιάκο [έκανε μικρό πέρασμα από τη σειρά] το πώς παίζεται με τα χαρτιά το "μπλακ τζακ" !!! Κι ενώ υπολογίζει να "μαδήσει" τον Σκουρολιάκο ... τελικά χάνει !!! Ο Σκουρολιάκος φεύγει, περιχαρής που ... έμαθε κάτι καινούριο, μονολογώντας : "Ωραίο παιχνίδι αυτούνο !!! Θα το παίξω στο χωριό και θα τση λιανίσω όλους" !!! Και στο τέλος του επεισοδίου ο Λαζόπουλος δοκιμάζει να "πιάσει κορόιδο" τους πλανόδιους μουσικούς παίζοντας μπλακ τζακ !!! Κι όταν ένας από αυτούς έχασε, τους λέει : "αααπ, έχασες, έλα, κατέβαινε τα λεφτά" !!! Όμως, ο μουσικός του ανέμισε ένα βιβλιάριο, που ο Λαζόπουλος είχε πετάξει στον υπόνομο και αυτός το βρήκε και το μάζεψε [πλαστό διαβατήριο, πλαστό εκλογικό βιβλιάριο ... κάτι τέτοιο τελοσπάντων]. Ο Λαζόπουλος το κοιτάει έντρομος και ... η τελευταία σκηνή τον δείχνει να φεύγει τρέχοντας !!!!
 
Εκείνο το επεισόδιο ήταν το μοναδικό που το παρακολούθησα σχεδόν όλο. Ο Λαζόπουλος αν θυμάμαι καλά με πλαστά έγγραφα ψήφισε δυο τρεις φορές αν αλλά μετά τον κατάλαβαν και πρέπει να έφαγε κάτι "ψιλές" από κάτι ασφαλίτες.

Για την ιστορία, την επομένη ξημέρωνε Καθαρή Δευτέρα!
 
  • Like
Reactions: PT8
πολυ καλή σειρά.

Ο Αρμένης σε μεγάλα κέφια. Φοβερό επεισόδιο αυτό με το Νινιό ως μαθητή γυμνασίου που πετυχαίνει στον οικο ανοχής τον σχολικό επιθεωρητή κλπ. Δε μου είχε αρέσει εκείνο με το συγχωρεμένο τον Ξενίδη (φοβερός ηθοποιός) που έκανε το δημόσιο υπάλληλο , ο οποίος απολύεται και καταλήγει αποτυχημένος νεκροθάφτης να σκοτώνει ανθρώπους για να έχει πελατεία.
 
κατα εμενα η καλυτερη σειρα .δειχνει τα πραγματα οπως ηταν τις αμαρτωλες δεκαετιες του 50-60.οχι με πολιτικη με σατυρικη ματια.[αλληλενδετη σχεση]το αλλο με τον εισαγγελεα που τον μεθυσανε και αποδωσε το εγκλημα στις νεραιδες της λιμνηςτο ενα καλυτερο απο το αλλο.και η πολιτικη θελει την σατυρα της.οπως ταχωνε ο γιωργος μυλωνας στους δικους του το 78-80 στις ταινιες αγριες κοτες, εισαι στην εοκ ,γυναικες στα οπλα.κλπ
 
Μπράβο και σ' αυτον που ανέβασε την υπέροχή εισαγωγή του κυρ Νιόνιου και μας ταξίδεψε ξανά στο παρελθόν!

[video=youtube;UBxtIz-By3Y]

 
Καταπληκτική η σειρά και η μουσική...

Επίσης, η μουσική που έπαιζε το κλαρίνο ήταν υπέροχη...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την θυμάμαι γενικά αλλά όχι επί συγκεκριμένου επεισοδίου, η εντύπωση που είχα σχηματίσει τότε (σε νεαρή ηλικία) ήταν πως υπήρξε έντονα πολιτικοποιημένη (όπως πρόσταζε εκείνη η εποχή), με πολύ μουντή ατμόσφαιρα. Γενικά ήταν μακριά από τα τότε ενδιαφέροντα μου συνεπώς λίγη σημασία της έδωσα. Αν υπάρχει σήμερα όμως διαθέσιμη θα ήθελα να την (ξανά) δω.

Υ.Γ.


Η αναφορά στο επεισόδιο με τον νεκροθάφτη που υποδυόταν ο Ξενίδης νομίζω ότι με έκανε να θυμηθώ κάποιες σκηνές (!). Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο νεκροθάφτης ήταν μια πολύ χαρακτηριστική τρομαχτική - φυσιογνωμία.. αλλά μπορεί να κάνω λάθος..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εδώ το εξώφυλλο της Ραδιοτηλεόρασης (τεύχος 986/7-13 Ιανουαρίου 1989):

IMG_20150409_0008.jpg
 
  • Like
Reactions: PT8
Με βοηθάτε λίγο; Σε αυτό το εξώφυλλο βλέπω Τσάκωνα, Πουλικάκο και ;;; Κάτω στην ένθετη φωτογραφία έχουμε Αρώνη, Κωνσταντόπουλο, Τζόλυ Γαρμπή και ;;;
 
Ο οποίος Τζελέπης έπαιξε και σε νεότερη σειρά Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο. Ο 4ος της παρέας μάλλον είναι ο Γιώργος Αρμένης απλά του έχουν κάνει μούσι με στυλό.
 
Εγώ θα 'λεγα Χατζησάββας αλλά δεν είμαι σίγουρος
 
Με βοηθάτε λίγο; Σε αυτό το εξώφυλλο βλέπω Τσάκωνα, Πουλικάκο και ;;; Κάτω στην ένθετη φωτογραφία έχουμε Αρώνη, Κωνσταντόπουλο, Τζόλυ Γαρμπή και ;;;
...και Χαϊκάλη...

 
Πίσω
Μπλουζα