Σκανδαλιές στο γυμνάσιο Ντεγκράσι (Degrassi Junior High)

Κλασική ερώτηση στο Ντεγκράσι:

"Εσύ το χεις κάνει????"

λολ
 
Θυμαμαι την Ελληνίδα Βουλα η οποια ντύνοταν σαν μάρτυρας του Ιεχωβά και την κοπέλα με τπ πανκ λουκ που έμεινε εγκυος με μια φορά. Πάντως παρά το χάλια ντυσιμο η σειρα ηταν ωραία και μάλλον ρεαλιστική αν και τοτε την έβλεπα και έλεγα ᾽κοιτα να δεις τι γινεται αλλού᾽. Μετα ηρθε το Μπεβερλι Χιλς και τα ειδαμε ολα τα απίθανα σενάρια! Πάντως η σειρά σου άφηνε μια γλυκοπικρη γευση. Δεν την έχω ξαναδει απο τότε.
 
Αν και αναφερθηκε στο ανοιγμα του Θρεντ : υπηρχαν δυο κυκλοι για το Ντεγκρασι (και ενας τριτος οταν τα ιδια παιδια, πηγαιναν στο δημοτικο, με διαφορετικο τιτλο ομως)

Εχουμε ανοιξει Θρεντ για το... λυκειο Ντεγκρασι? (γιατι γι'αυτο συζηταμε εδω και ωρα), παρολο που το Θρεντ ανοιξε για το γυμνασιο Ντεγκρασι.

Στο γυμνασιο Ντεγκρασι, ηταν πιο αναλαφρα τα πραγματα, και πρωταγωνιστρια ηταν μια κοπελιτσα (αδερφη ενος απο τους πρωταγωνιστες που επαιζαν στο λυκειο μετα) που με το που πηγε εκει, αρχισε να ντυνεται πολυ προκλητικα. Προεδρος του σχολειου εγινε, γιατι φιλησε ολα τα αγορια με ανταλλαγμα την ψηφο τους.

Κολλητη της ειχε μια ελληνιδα (πιο μαζεμενη), που αρχισε σιγα σιγα να την γραφει, μεχρι που εκεινη νευριασε και την ξεκοψε. Στο τελος αλλαξε και σχολειο.

Μετα εγινε κολλητη με μια αλλη κοπελα, και παραλληλα αποφασισε για ενα διαστημα να αλλαξει στυλ ντυσιματος, και τα προκλητικα ρουχα τα πηρε η κολλητη της. Και τοτε ακριβως ερχεται ενας νεος μαθητης (διασημος απο διαφημισεις) και τα ριχνει στην κολλητη (του αρεσε αρχικα το ντυσιμο).

Μεχρι να δοκιμασει διαφορους τροπους για τον ριξει (η πρωταγωνιστρια που δεν θυμαμαι πως την λενε) και τελευταια να καταφυγει ξανα στο εξαλλο ντυσιμο, το αγορι ερωτευτηκε την κολλητης, και τελικα εμειναν μαζι.

ο κυκλος τελειωνει, οταν η κοπελα αλλαζει σχολειο και παει σε ενα συντηρητικο, λογω διαφωνιας των γονιων τους (ειχαν χωρισει) για την επιμελεια των παιδιων. Ο αδερφος της εμεινε στο Ντεγκρασι.

=========================

Στο λυκειο Ντεγκρασι, που το θυμομαστε ολοι, υπαρχουν επιπλεον και τα παρακατω :

Οι διδυμες με την μια που εμεινε εγκυος και εκανε εκτρωση.

-Η κολλητη της πανκ κοπελας, που μισουσε αυτη που εκανε εκτρωση (ειχε βιωματα γιατι η μανα της, προτιμησε να την γεννησει, και την μεγαλωσε μονη)

-Ο Τζοε που ηταν ερωτευμενος με την καλλονη του σχολειου (πως την λεγαν? νομιζω Εμιλυ). (η ομορφη τον ηθελε στο γυμνασιο και ο Τζοε την εφτυνε, οταν καταλαβε πως ηθελε ηταν αργα) Που εκεινη τα εφτιαξε με τον Κλωντ που τελικα αυτοκτονησε.

Τον ειχε χωρισει ομως πριν, γιατι της το επαιζε επαναστατης. Και αφου την εμπλεξε με μια οικολογικη κινηση (καπου πηγαν και τα εσπασαν για το καλο του περιβαλλοντος), οταν τους κυνηγησαν και επιασαν εκεινη, την παρατησε και εκανε τον Αλεκο.

-Η κοπελα που αρρωστησε απο λευχεμια. Που ηταν φιλη της Λουσι και η Λουσι ηταν κλεπτομανης.

-Η Μισελ που τα εφτιαξε με το μαυρο αγορι, νοικιασε αλλο σπιτι για να φυγει απο την καταπιεση του πατερα της.

-Τo αγορι που κολλησε Aids.

- Η αναπηρη κοπελα και η ομορφη (στο γυμνασιο ειχε αλλες κολλητες η αναπηρη)

Και στον χορο της αποφοιτησης, ο Τζοε χορευει τελικα με την ομορφη :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειχε τυχει να δω ενα επεισοδιο. Ηταν ενας πιτσιρικος που ειχε γινει φιλος με ενα μεγαλύτερο χοντρο/δυνατο/ψηλό παιδι, και οποτε ο πιτσιρικος ηθελε να φτασει ψηλα στο φοριαμο του και δεν εφτανε, ο μεγαλυτερος τον σήκωνε.

Σε καποια φαση ο χοντρος/δυνατος/ψηλος μπλεκεται σε καυγα με τον τυπο με το καπελο (Τζου οπως ειδα να λεγεται) και επειδη του ριχνει μια και τον ριχνει νοκαουτ, ο πιτσιρικος του λεει οτι δεν ειναι ενταξει. Το επεισοδιο τελειωνει με τον πιτσιρικο να κερναει ενα τσιπ(ς) τον Τζου (με μαυρισμενο ματι) στο τελος του επεισοδιου δειχνοντας οτι ειναι με το μερος του.

Βεβαια οπως βλεπω παραπανω υπηρχαν πολυ πιο ενδιαφεροντα σεναρια, αλλα αυτο ηταν το μοναδικο που ειχα δει :p

akmakas είπε:
Παιδιά την σειρά δεν την έβλεπα...συχαινόμουν ότι είχε σχέση με σχολείο!
Ουτε εγω την εβλεπα γιατι σιχαινόμουν ο,τι ειχε σχεση με σκανταλιες, παρεες, αλητίες, πανκ, με νεους που ντυνονται με τη μοδα, που ακουνε μουσικη, φορανε τζιν, εχουν παρεες, κανουν σχεσεις, χωριζουν κλπ. Γενικως μου την εσπαγαν ολα τα φυσιολογικα παιδια :p υποστηριζα 'Νερντς'.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αχ βρε Λορένα πόσα μου θύμισες :)

Τις ιστορίες του γυμνασίου τις είχα μισοξεχάσει. Η δημοφιλής με το προκλητικό ντύσιμο ήταν μια Στέφανι που σε κάποιο αρχικό επεισόδιο βγαίνει ραντεβού μ' έναν τραγουδιστή ή ηθοποιό που την περνάει μεγαλύτερη κι όταν τα πράγματα σκουραίνουν (σ' ένα υπαίθριο πάρκινγκ :p ) βάζει τα κλάματα, του αποκαλύπτει ότι είναι μόνο 14 κι εκείνος το βάζει στα πόδια; Κι ο αδελφός της ποιος ήταν;

Τη διαφορά γυμνασίου - λυκείου την θυμάμαι. Είχαν αλλάξει και το τραγουδάκι των τίτλων κι αντί το χαρακτηριστικό κλείσιμο "degrassi junior high" τελείωνε με το "degrassi high school" που μου φαινόταν ότι δεν έβγαινε τόσο καλά στη μελωδία :cool:

Ωραία σειρά κι όπως λέει η Δομινίκη με πιο ρεαλιστικές ιστορίες σε σχέση με τα ντυσίματα και τα κάμπριο του Μπέβερλι Χιλς. Ίσως είχε να κάνει και με το ότι ήταν καναδέζικη και όχι αμερικάνικη :xm:

Νομίζω ότι υπήρχαν δύο Ελληνίδες, η Βούλα με τον μουστακαλή αυστηρό αδελφό που δεν την άφηνε να "ενσωματωθεί" και την υποχρέωνε να ντύνεται συντηρητικά και να παρακολουθεί μαθήματα ελληνικών αντί για άλλες δραστηριότητες και μια άλλη, νομίζω αυτή που τα έφτιαξε με τον μαύρο αν κι έχω την αίσθηση ότι δεν την λέγανε Μισέλ αλλά Αλέξα :xm: . Ή τα έχω μπερδέψει :cool:

Μ' άρεσε πολύ ο Τζόι Τζερεμάια με το καπέλο - σήμα κατατεθέν και το ειδύλλιό του με την Κέιτλιν, την καλή μαθήτρια. Μ' άρεσε και πώς έσμιξαν ξανά στο τελευταίο επεισόδιο, αφού την στήριξε μετά την αυτοκτονία του αγοριού της, ο οποίος της είχε στείλει λουλούδια πριν σκοτωθεί, ψιλοκατηγορώντας την για τον θάνατό του.

Κι είχα στενοχωρηθεί πολύ με τον θάνατο των θετών γονιών του Γουίλς και το ότι αυτός πάει να μείνει με τους παππούδες του πριν αναζητήσει τον πραγματικό του πατέρα. Αυτό κι αν μου είχε φανεί ρεαλιστική κατάσταση και είχα κατατρομάξει μην συμβεί κάτι τέτοιο και σε μένα :(
 
Ελληνιδες ηταν σιγουρα

- η Βουλα με τον μουστακαλη αδερφο (λυκειο εμφανιζεται)

- Η Αλέξα η φιλη της Στεφανι, που τα εφτιαξε με το αγορι απο τις διαφημισεις, και εμφανιζονται και στο λυκειο ζευγαρι (γυμνασιο-λυκειο)

- η πρωτη κολλητη της Στεφανι, που νιωθει προδομενη και την παραταει, οταν η Στεφανι αρχιζει τα προκλητικα ντυσιματα και την εχει γραμμενη κτλ, και στο τελος, η οικογενεια της, της αλλαζει σχολειο (γυμνασιο μονο).

Η Μισελ τα ειχε με το μαυρο αγορι, αλλα αργοτερα εκεινος την παραταει για μια αλλη (μαυρη και αυτη). Η Μισελ τελικα καταληγει με τον Σνεηκ (ετσι λεγαν τον ψηλο της μπαντας), αν και εκεινος, ηταν που ειδε νεκρο τον αυτοχειρα Κλωντ (σκοτωθηκε στις τουαλετες του σχολειου) και απο τοτε ενα ψυχολογικο το ειχε και προσπαθουσε να το ξεπερασει.

Επισης.. αδερφος της Στεφανι ηταν ενας, απο μια αλλη παρεα αγοριων (εκτος απο την παρεα της μπαντας που ηταν οι : γουιλι, Σνεηκ, Τζοε), που ειχε : τον αδερφο της Στεφανι, εναν Ασιατη, και εναν αλλον με γυαλια.

Ο αδερφος της Στεφανι (η οικογενεια δηλ) κερδισε λαχειο και ηταν πλεον απο τους πλουσιους του σχολειου. Σε καποιο επεισοδιο ο ενας κολλητος ηθελε να του κανει ενα δωρο, αλλα ντρεποταν γιατι θεωρουσε πως οτι και να του επαιρνε, ο αλλος θα το εβρισκε φθηνο.

Υπηρχε επισης μια αλλη παρεα 2 κοριτσιων : οι αιωνια ελευθερες, Μια ξανθια και μια με ελαφρες μπουκλες μαλλι ονοματι Μελίσσα (παιζει να ηταν ελληνιδα και αυτη) που καποια στιγμη κανουν παρεα και με την αναπηρη. Ειχαν φτιαξει και ενα κλαμπ που οσες ηταν μελη, σκοπος τους ηταν να φυγουν (δηλ απο ελευθερες να βρουν αγορι).

Την Μελίσσα την ερωτευτηκε ο Ασιατης, ομως αυτη ηθελε τον Σνεηκ. Σε καποιο σινεμα, που εφτυσε τον ασιατη (που της προτεινε το εργο που της αρεσε) προτιμησε τον Σνεηκ (σε ταινια μονο για αγορια : επιστημονικης φαντασιας) την εκανε τσακωτη ο Ασιατης με τους δυο φιλους του, και απο τοτε, δεν την ξαναπλησιασε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γειά χαρά!

Εντελώς γυμνασιακή φάση η σειρά αυτή. ορίστε και οι τίτλοι τέλους

 
θυμαμαι που εβλεπα τη σειρα αυτη τα απογευματα,καποιες ιστοριες μου αρεσαν
 
Πλάκα-πλάκα 5 ολόκληρες σεζόν ήταν! :D

Δεν ήταν λίγες!

Προσωπικά, έβλεπα ό,τι είχε σχέση με σχολικές σειρές (π.χ. Saved by the Bell). Όλα αυτά τα φανταστικά και απίστευτα προβλήματα που είχαν και οι τρελοκαταστάσεις στις οποίες έμπλεκαν, έκαναν τα δικά μου προβλήματα να φαντάζουν αστεία συγκριτικά! :D
 
και θα το γραψω και εδω..τι κριμα να μην τις βγαζουν αυτες τις σειρες εδω στην ελλαδα να τις αγορασουμε...
 
Στην σρχή μου την έσπαγε αυτή η σειρά γιατί τότε στα 14 είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε Berverly Hills και Melrose με τα υπέροχα και καλαίσθητα ντυσίματα , τις όμορφες και καθαρές τοποθεσίες ενώ τα άλλα μας φαινόταν κάπως... Τελικά με το χρόνο έχω την αίσθηση πως η υποθέσεις του degrassy ίσως οι περισσότερες να ήταν αληθινές ιστορίες σε σχέση ας πούμε με το beverly που φαινόταν καθαρά ότι ήταν προϊόν σεναρίου.
 
Έτυχε τυχαία να δω την καινούρια σειρά Ντεγκράσι και ομολογώ οτι με ξάφνιασε ευχάριστα, άξια συνέχεια των καταπληκτικών σειρών που βλέπαμε πριν 20+ χρόνια! Και το ελληνικό στοιχείο υπάρχει ακόμα, ένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες είναι Έλληνας (και στην πραγματικότητα και στην σειρά!).
 
Από τις πιο αγαπημένες μου σειρές...Με χαρά θα τη ξαναέβλεπα σήμερα..Από τις τόσες μπούρδες και τα ελεεινά τούρκικα που μας έχουν κατακλύσεις (και δυστυχώς δεν έχουν τελειωμό!) είναι κλάσεις ανώτερο...Προσωπικά το θεωρώ επίσης πολύ καλύτερο από το Μπέβερλι Χιλς, το οποίο παραήταν λουσάτο και κενό περιεχομένου (όλοι απλά ανταλλάσανε συντρόφους, το μόνο ενδιαφέρον της κάθε εβδομάδας ήταν ο συνδυασμός- α,ναι κι αν η ντόνα θα χάσει ό,τι πολυτιμότερο έχει...θέματα ουσίας δηλαδή!) Αδυναμίες μου η κέιτλιν (stasie mysticin), η σπάικ (η εγκυμονούσα πάνκ που βλέπω πως έχει πολύ σουξέ στο φόρουμ - amanda stepto) και η μέλανι (ναι, παλιά μ'αρεσε, τωρα γελάω με τα κοτσίδια!) Μεγάλος τύπακλας ο τζοι (pat mastroianni) αλλά και τα περισσότερα παιδιά μια χαρά ήταν!ήταν..Παράλληλα δε μια χαρά κρατιούνται οι περισσότεροι!(δυστυχώς όχι όλοι-βλ.http://ola-ta-kala.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9512.html) Η stefani- η πρόεδρος που άλλαζε ρούχα και έτεινε να εξελιχθεί σε μεγάλο νυμφίδιο, πράγμα που απεφεύχθη από μια παρ'ολίγον άσχημη εμπειρία από ένα ραντεβού με μεγαλύτερο άνδρα- που αναφέρθηκε από προηγούμενο ποστ τώρα αν δεν κάνω λάθος έχει γίνει τραγούδίστρια! Από τις ελληνίδες που αναφέρατε εγώ μόνο την αλέξα θυμάμαι...Τέλος, οι τίτλοι αρχής, απλά ιστορικοί!Γενικά πολύ αγαπημένη σειρά, η οποία ομολογώ ξεδιάντροπα πως μου έχει λείψει!ΘΕΛΩ ΝΤΕΓΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ!!!! :D
 
Πολύ ωραία σειρά και - όπως σωστά αναφέρθηκε - κλάσεις ανώτερο απ' τα Χτυποκάρδια στο Μπεβερλι Χιλς !!!

Αυτή η πολύ ωραία, δροσερή νεανική σειρά είχε επίσης έντονο κοινωνικό προβληματισμό [ιδίως επί θεμάτων που απασχολούν τους έφηβους] !!! Δυστυχώς όμως λίγα πράγματα θυμάμαι : α/ Μία κοπέλα που ήταν κάπως "απελευθερωμένη" στο ντύσιμο : Οι ενδυματολογικές επιλογές της ήταν οι πλέον ενδεικτικές του "80ς στυλ" [τότε πολύ μοντέρνου] και θυμίζανε ... Cindy Lauper, Madonna κλπ !!! Μια συμμαθήτρια της, όμως, της ζήτησε να φορέσει για λίγο τα ρούχα της και η "ενδυματολογικώς απελευθερωμένη" κοπέλα δεν είχε πρόβλημα να της τα δανείσει !!! Τα προβλήματα άρχισαν, όμως, όταν ένας ωραίος συμμαθητής άρχισε να φλερτάρει σε ένα πάρτι τη φίλη της, επειδή, όπως έλεγε : "του αρέσει πολύ ο τρόπος που ντύνεται" !!! Τότε άρχισε η κοπέλα να ζητάει πίσω τα ρούχα της, αλλά η φίλη της δεν τής τα έδινε !!! Επίσης, θυμάμαι στο ίδιο πάρτι μια κοπέλα να έχει βγάλει από μια κασέτα τη μαγνητοταινία και να την έχει καταστρέψει !!! Θυμάμαι και την ατάκα της : "αααχ, πάει η αγαπημένη κασέτα του πατέρα μου" [και ... αυτή η σκηνή ήταν πολυ γνώριμη για εμάς που τόοοτε ασχολούμασταν με κασέτες !!! ] !!! β/ Ένας άλλος, ψηλός ξανθός, ήταν ο "γόης του σχολείου" με επιτυχίες στα κορίτσια !!! Κάποια στιγμή, όμως, η κοπέλα, με την οποία είχαν σχέσεις, του ανακοινώνει ότι είναι έγκυος !!! Και μετα από συζητήσεις έντονες, καυγαδάκια κλπ η κοπέλα τον πείθει ότι "πρέπει να μιλήσει γι' αυτό στους γονείς του" !!! Έτσι, τον βλέπουμε να πηγαίνει σπίτι, μετα το σχολείο, κάθεται στο οικογενειακό τραπέζι για φαγητό και του λέει ο πατέρας του γελώντας : "Γιατί 'αργησες, πάλι ραντεβού με κοπέλα είχες , χε χε " !!! Και στη συνέχεια ο μικρός : "Πατερα, θέλω να σου μιλήσω" !!! Και εκεί .... τέλος επεισοδίου .....
 
Αν και θυμάμαι λίγα από τη σειρά, μου έχουν μείνει το τραγούδι εισαγωγής, τα λουκ της εποχής και το γενικότερο σχολικό κλίμα που παρουσιαζόταν στη σειρά. Θυμάμαι επίσης σε ένα επεισόδιο που τα παιδιά μάζευαν λεφτά νομίζω για κάποιο λόγο και κτυπούσαν πόρτες σπιτιών, κάτι σαν έρανος. Μία από τις πόρτες που κτύπησαν βγήκε μια ηλικιωμένη κυρία η οποίο μιλούσε Ελληνικά (!) και δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν...
 
Το έβλεπα φανατικά και το θυμάμαι αρκετά καλά. Δείτε κι ένα απόσπασμα από το reunion που έκαναν οι ηθοποιοί. Στην πρώτη σειρά, από αριστερά προς τα δεξιά βλέπουμε πως είναι τώρα ο άτακτος Τζόι Τζερεμάια, ο ψηλόξανθος Σνέικ, η Σπάικ που είχε το πανκ μαλλί, η φίλη της η Λιζ, ο Σέιν-το αγόρι της Σπάικ που την άφησε έγκυο, η ξανθιά μακρομαλλούσα Καθλίν-καλύτερη φίλη της Μέλανι και η παράλυτη Μάγια. Στη δεύτερη σειρά, από αριστερά προς τα δεξιά κάθονται ο ασιάτης Γικ-Γιου που ήταν φίλος με τον κοκκινομάλλη εύσωμο Άρθουρ, η ωραία τότε του σχολείου Στέφανι, ο μαύρος "BLT", o εύσωμος Ντουέιν που είχε πλακωθεί με τον Τζόι, και οι δύο καθηγητές, η μελαχροινή δασκάλα με τα μακριά μαλλιά κυρία Άιβερι και ο μουστακαλής κύριος Ράντις.

Πώς αλλάζουν οι άνθρωποι, η Στέφανι που θεωρούταν ωραία κάποτε, τώρα δεν είναι τίποτα, ενώ η ασχημούλα παράλυτη Μάγια, είναι νομίζω η πιο ωραία κοπέλα στο reunion, με τα μακριά μαλλιά και το καπέλο.

 
Aπο τα λιγα που μου χουν μεινει απο την σειρα ειναι το τραγουδι που ειχανε βγαλει οι ZIT πως τους λεγανε,lol.

Everybody wants something

 
Zit Remedy :) . Μια χαρακτηριστική σκηνή που θυμάμαι είναι όταν ο ένας από τα 3 μέλη του συγκροτήματος χρειαστηκε να βάλει γυαλιά, και όταν ο Τζόι (που το μυαλό δεν ήταν και το φόρτε του) τον βλέπει, δυσανασχετεί. Και μιλάει χαμηλόφωνα με τον άλλο και του λέει "μα ροκ σταρ με γυαλιά? Εχεις δει ποτέ ρόκερ με γυαλιά?" και ο άλλος τον άκουγε και του λέει "John Lennon".
Η σειρά ήταν καλούτσικη. Δεν ήταν κορυφαία, δεν ήταν απ'αυτές που δεν έχανες επεισόδιο αλλά βλεπόταν ευχάριστα όταν το πετύχαινες. Και ήταν βέβαια κλάσεις ανώτερη απο τα χτυποκάρδια στο μ.χιλς - aka "τα φοβερά ψυχολογικά προβλήματα των παιδιών των εκατομμυριούχων"
 
η σειρα δεν ηταν κατι το φοβερο αλλα σιγουρα καλυτερη απο το μπεβερλη χιλς
 
Πίσω
Μπλουζα