Σκληρός IDE για Α4000Τ και ClassicWB

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιουν 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
67
Δυστυχώς ο SCSI σκληρός της μεγάλης Amigas ψόφησε, αφήνωντας βογκητά και σκουξίματα.

Τώρα φυσικά θα βάλω IDE μιάς και άντε να βρείς SCSI, και να προετοιμάσω στο PC μέσω winuae ένα setup με το Classic Workbench. (κάτι που δέν μπορούσα να κάνω πρίν μιάς και δέν είχα SCSI controller εγκατεστημένο στο PC)

Τί σκληρό να πάρω λοιπόν ? Αυτούς που πουλάει στο Amigakit για 1200 ? ή όποιον βρώ ? Και επίσης, θα έχω τεράστιο πρόβλημα με το μέγεθος ? Διάβασα ότι υπάρχουν προβλήματα με partition μεγαλύτερα των 4 gig. Οπότε τί κάνουμε σε αυτή την περίπτωση ? Kάνω π.χ 10 partition των 4 gig και είμαι εντάξει, κάπου εκεί αρχίζω και το χάνω...
 
Είτε χρησιμοποιείς έναν δισκάκο 2.5" με καλώδιο 44pin σε 40, είτε με λιγότερα χρήματα και όχι από Amigakit αγοράζεις έναν IDE 40GB(ή 80 εάν δε βρεις 40) στις 7200 στροφές και παίζεις μ'αυτόν. Για να δεις παραπάνω από 4GB, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το SFS filesystem. Το πώς θα το κάνεις, διάβασε εδώ (τότε που είχα κι εγώ την ίδια απορία). Από τότε, το έχω κάνει αρκετές φορές, ακολουθώντας το πιο πάνω λινκ. Αυτή τη στιγμή έχω δίσκο 20GB, με 1GB για το σύστημα, 4 για applications και τα υπόλοιπα για games (whdload κλπ κλπ)
 
Μάλιστα.....Τις ευχαριστίες μου, πολύ μανούρα όμως βρε παιδάκι μου. Το καλό είναι ότι γίνεται ! Οπότε, άν κατάλαβα ορθώς, αφού χώσω το σκληρό στο PC και με το Winuae κάνω όλα αυτά τα κόλπα του γορίλα, με αυτό το SFS είμαι έτοιμος για χρήση partition> 4gb, με το system partition να είναι 1gb για να είμαι σίγουρος.

Όταν λές "τα υπόλοιπα" σημαίνει ότι βλέπει πλέον parts των 10-20 gig ας πούμε ? Επειδή μυρίζομαι την αποτυχία και το ξέσπασμα σε περαστικούς και γείτονες, άν τον αφήσω όπως είναι το δισκο, χωρίς SFS, και κάνω 1gig για system, και δυό-τρία 4άρια (ή και ένα στην τελική) , θα είμαι εντάξει ? Ή όλο το κόλπο με το SFS είναι μονόδρομος για οτιδήποτε πέραν των 4 gig σύνολο ? Αυτό δέν το έχω καταλάβει !
 
Εχω partition 15GB. Αν και δεν είμαι ο πλέον έμπειρος, θεωρώ ότι τo SFS είναι μονόδρομος. Είναι και free.
 
Οι ανασκαφές κάνουν καλό ! Βρήκα εντελώς λειτουργικό 2gb IDE σκληρό, και το project classic wb προχωράει ! (Έχω ακόμα καιρό για να πειραματιστώ με το SFS δηλαδή, καλά είναι και έτσι !!!!)
 
Πίσω
Μπλουζα