Σκοτεινά(Μεσαιωνικού τύπου) παραμύθια-θρύλοι

STORMWITCH

RetroN00b
Joined
5 Ιουν 2007
Μηνύματα
2
Αντιδράσεις
0
Γεια χαρά σε όλους.Μπορεί κανείσ να θυμηθεί μια σειρά στην κρατική γύρω στα τέλη δεκαετίας του '80(ίσως και αρχές 90ς) με σκοτεινές ιστορίες με νεράϊδες,τρολς,ιππότες,με φόντο μεσαιωνικά κάστρα και σκοτεινά δάση?Ευχαριστώ προκαταβολικά
 
Το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι το θρυλικο anime "Βασιλιας Αρθουρος" που παιζοταν γυρω στο 81 στην κρατικη...

Πιο σπανιο και απο ασπρο ελεφαντα...αν και ειμαστε κυνηγοι ασπρων ελεφαντων ;)
 
po re file nomizo to thymamai! den ksero pos legotan h seira, eixe magous kai terata, kai thymamai ena episodio pou eixe katapiei tous hroes ena ydrovio teras kai o barbaros to skotose me mpounies ek ton eso! nomizo eixe kai mia kopela gia thysia sto teras kai phgainane na th sosoun...
 
Πέρασε ένας χρόνος αλλά τις τελευταίες μέρες πέραν της φλασιάς με Μπομπομποπς που είχα(το θυμάστε?)έφαγα και άλλη μία και μάλλον αφορά το παρόν θέμα.

Μάλλον λέμε για σειρά,που ξεκινούσε με ένα κάστρο,το πέταγμα ενός κορακιού νομίζω και ένα γέρο ντυμένο στα μαύρα με φτερά κορακιού στους ώμους(μπορεί και να μεταμορφωνόταν αυτός σε κοράκι dunno)Καθόταν σε ένα θρόνο και ξεκινούσε την αφήγηση σκοτεινών γοτθική ατμόσφαιρας ιστοριών...

Το μόνο που θυμάμαι είναι πως το έδειχνε η ΕΡΤ 2 αρχές 90 νομίζω,ήταν με ηθοποιούς και μεταγλωττισμένο...Έψαξα το net αλλά έβρισκα κάτι ψιλοάσχετες σειρές...

Δε θυμάμαι και πολλά περισσότερα μιας και παίζει να ήμουν 6-7 χρονών...
 
Βασικα δε μας ειπες αν ειναι με ηθοποιους, κουκλες η καρτουν

Μηπως λες τους Πειρατες των Σκοτεινων Νερων;

Η Δαβιδ το Ξωτικο;

Αν ειναι αυτο που λεει ο Γκρεντιζερ, προφανως αναφερεται στον Παραμυθα του Τζιμ Χενσον (καμια σχεση με Πιλαβιο :) ). Αν ναι, μια ερευνα σε wikipedia/imdb με το ονομα Jim Henson μπορει να σε βοηθησει
 
Εμένα μου θυμιζει, μια σειρά με ηθοποιούς, μια πριγκιπισσα, την Φάνταγκαρόου, που ήταν το τριτο παιδι, και κοριτσι, ενος βασιλειου. Η μητερα της πεθανε στην γεννα. Μεγάλωσε σαν αγορι, και εμαθε να πολεμα. Μια νεραιδα, ήταν ο φυλακας της. Σε ένα σκοτεινο δασος, ενω εξασκειται, πεφτει πανω, στον πριγκιπα του γειτονικου βασιλειου, που μαγευεται απο τα ματια της (το μονο που προλαβαινει να συγκρατησει, ενώ εκεινη το σκάει).

Ο πριγκιπας Ρομουάλντο, δινει διαταγη να παρουσιαστουν όλες οι κοπέλες, με σκεπασμενο προσωπο και να φαινονται μονο τα ματια, προκειμενου να την βρει.

Μετά, μαλλον τα γειτονικά βασιλεια, ερχονται σε αντιπαραθεση, και προκειμενου, να μην γινει πολεμος, παει η Φανταγκαρόου, ντυμενη σαν αντρας, να πολεμησει μαζι του, και όποιος νικησει, να κριθει ο πολεμος.

Ο πριγκιπας, κοντευει να παθει, οταν βλεπει, τα ματια που ερωτευτηκε, στο προσωπο αυτης, νομιζοντας όμως πως ειναι άντρας!!

Εκει ειναι, που σκοτωνουν έναν δράκο, εκ των έσω. Μπηκε δηλαδή σε μια σπηλιά, που ήταν και το στόμα του δράκου. Ο δρακος ετρωγε, μονο γυναικες.

Ο Ρομουάλντο, που υποψιάζεται την αληθεια, την βαζει σε αρκετές δοκιμασιές προκειμενου να αποκαλυφθει. Εκεινη όμως τις αντιμετωπιζει όλες. Μια απο αυτές ήταν ο δράκος.

Η σειρά αυτή, εχει και δευτερο μερος, με άλλες περιπετειες για την πριγπιπισσα-πολεμιστρια Φανταγκαρόου, με εναν τρομερο μαγο.

Ενα άλλο που μου ερχεται στο μυαλο, ειναι με ενα μικρό κοριτσι, κόρη αρχηγου κλεφτων, που ζουσαν με όλη την συμμορια, σε ένα καστρο. Στο απεναντι κάστρο, υπηρχε η αντιπαλη οικογένεια, με ένα αγορι, γιος του αρχηγου.

Το καστρο ένα ήταν. Όμως την βραδια που γεννηθηκε το κοριτσι, ενας κεραυνος, προκαλεσε κατολισθηση, και το εκοψε στα δυο. Και μετά καιρο, το κατεβαλλαν οι άλλοι.

Και αυτό, εχει σχεση, με μαγους, ξωτικά, σκοτεινα δαση κτλ

Νομιζω όμως πως στην Φανταγκαρόου, πρέπει να αναφέρεσε.

Το άλλο με το κοράκι, που ξεκιναγε τις ιστοριες αμυδρά το θυμαμαι. Υπηρχε όμως κορακι (πολλα κοράκια θα ελεγα), στην δευτερη ιστορια που ανεφερα. Μπορει να ήταν και αυτή.

Τελος να ανεφερω, μια ακομη αγαπημενη μου σειρά. Ο Γουέλμος Τέλλος. Την θυμαστε? Δεν εχανα επεισόδιο!!! Και αυτη η σειρά ομως, σαν να μου φαινεται, ειχε και μια δοση, απο εξωπραγματικό, μεσα της.
 
Πρώτον συγγνώμη τωρα παρατήρησα πως υπάρχει section για τα παραμύθια.

Όντως το storyteller είναι :thanx2: :bow:

O John Hurt έπαιζε τον storyteller και το μεταγλώττιζαν??Βλασφημία...Έχει βγει και σε DVD!! :happyjump:
 
Εμένα μου θυμιζει' date=' μια σειρά με ηθοποιούς, μια πριγκιπισσα, την [b']Φάνταγκαρόου[/b], που ήταν το τριτο παιδι, και κοριτσι, ενος βασιλειου. Η μητερα της πεθανε στην γεννα. Μεγάλωσε σαν αγορι, και εμαθε να πολεμα. Μια νεραιδα, ήταν ο φυλακας της. Σε ένα σκοτεινο δασος, ενω εξασκειται, πεφτει πανω, στον πριγκιπα του γειτονικου βασιλειου, που μαγευεται απο τα ματια της (το μονο που προλαβαινει να συγκρατησει, ενώ εκεινη το σκάει).Ο πριγκιπας Ρομουάλντο, δινει διαταγη να παρουσιαστουν όλες οι κοπέλες, με σκεπασμενο προσωπο και να φαινονται μονο τα ματια, προκειμενου να την βρει.

Μετά, μαλλον τα γειτονικά βασιλεια, ερχονται σε αντιπαραθεση, και προκειμενου, να μην γινει πολεμος, παει η Φανταγκαρόου, ντυμενη σαν αντρας, να πολεμησει μαζι του, και όποιος νικησει, να κριθει ο πολεμος.

Ο πριγκιπας, κοντευει να παθει, οταν βλεπει, τα ματια που ερωτευτηκε, στο προσωπο αυτης, νομιζοντας όμως πως ειναι άντρας!!

Εκει ειναι, που σκοτωνουν έναν δράκο, εκ των έσω. Μπηκε δηλαδή σε μια σπηλιά, που ήταν και το στόμα του δράκου. Ο δρακος ετρωγε, μονο γυναικες.

Ο Ρομουάλντο, που υποψιάζεται την αληθεια, την βαζει σε αρκετές δοκιμασιές προκειμενου να αποκαλυφθει. Εκεινη όμως τις αντιμετωπιζει όλες. Μια απο αυτές ήταν ο δράκος.

Η σειρά αυτή, εχει και δευτερο μερος, με άλλες περιπετειες για την πριγπιπισσα-πολεμιστρια Φανταγκαρόου, με εναν τρομερο μαγο.


Wah! Νόμιζα πως ήμουν η μόνη που θυμόταν την Φανταγκαρόου, τι power χαρακτήρας! Μήπως ν'ανοίξουμε thread και γι αυτήν; Θυμάμαι και τον μάγο που λες, ένας πανύψηλος γερμανός ηθοποιός ήταν και φόραγε ένα δαχτυλίδι με με μεγάλη μαύρη πέτρα! Πολύ gothic μορφή!

Να και οι 2 τους

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=9u9RCSIFKHA&feature=related]YouTube - Romualdo & Fantaghiro - Your eyes

και ο μάγος Ταραμπάς!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Z_YAovlP8DY]YouTube - Fantagiro and Tarabas
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λορένα είπε:
Εμένα μου θυμιζει, μια σειρά με ηθοποιούς, μια πριγκιπισσα, την Φάνταγκαρόου.
Δεν τη θυμάμαι καθόλου αυτή τη σειρά, μα καθόλου. Πώς μου ξέφυγε εμένα που δεν έχανα σειρά για σειρά, ιδιαίτερα εποχής, απορώ και εκπλήσσομαι. Το μόνο που υποψιάζομαι είναι η γλώσσα, άμα ήτανε στα Ιταλικά ή γενικά μεταγλωττισμένη, τότε θα την αγνόησα συνειδητά. Ή μπορεί απλά να παιζότανε σε ώρα που δεν μπορούσα να τη δω. Κρίμα, γιατί ο νεαρός είναι κουκλί, έχασαν τα μάτια ψάρια!
 
Η σειρά ήταν ιταλο, γαλλικο και κάτι άλλο που δε θυμάμαι και την είχαν δείξει σε 2 κανάλια, τη μια φορά μιλάγαν σπαστά αγγλικά και την άλλη ιταλικά, οπότε υποθέτω είχαν γίνει dubs σε διαφορετικές γλώσσες! Πριν λίγο την έψαχνα και βρήκα πως είχε 5 μέρη (ο σκοτεινός μάγος ήταν στο 3ο τελικά)

http://www.imdb.com/title/tt0101095/

Ήταν πραγματικά πολύ ωραία σειρά αλλά δε τη βρίσκω σε dvd:xm:
 
Τώρα θυμήθηκα, και αυτή την σειρά με το κοράκι, που ανέφερε ο Gendizer.

Ξεκινούσε με ένα κάστρο, που πηγαινε σε αυτό ένα κορακι, και που μεταμορφωνοταν σε άνθρωπο, και ξεκινουσε παραμύθια.

Θυμαμαι μερικά:

Για έναν νεαρό, που τον λέγαν Αφόβητο (γιατί δεν ένιωσε ποτέ τον φόβο), και ταξιδεψε, για να βρει κατι που θα τον κανει να φοβηθεί. Συναντησε καποιον απατεωνακο, που θελοντας να τον κλεψει, τον παρεσυρε, σε διαφορα τρομαχτικά μερη, να τον ξεκανουν τα τερατα που υπηρχαν εκει. Αλλά ο Αφόβητος... τιποτα! Εν τέλει, ένιωσε τον φόβο, όταν γυρίζοντας, εμαθε πως η αγαπημένη του, ήταν άρρωστη, εξαιτίας της απουσιας του.

Την ιστορίας της Ελιζας, με τα 12 αδέρφια της, που έγιναν κύκνοι, μόνο που εδώ, γίνονται κοράκια.

Μια άλλη με έναν παραμυθά, που ήταν αναγκασμενος να λέει για έναν χρόνο,( αλλιως θα του κόβαν το κεφάλι) παραμυθια. Και όταν την τελευταια μερα, δεν ηξερε να τι να πει, έζησε μια φοβερη περιπετεια. Χαρακτηρικό : η Πετρόσουπα (σούπα από πετρα)

και άλλες....
 
Grendizer είπε:
το έδειχνε η ΕΡΤ 2 αρχές 90 νομίζω,ήταν με ηθοποιούς και μεταγλωττισμένο...
Τhe story teller by Jim Henson...

Σε ενα επεισόδιο της σειράς είναι και η πετρόσουπα...

[edited by manos426f:Φίλε μου,οι κανονισμοί απαγορεύουν links για download copyrighted υλικού]

Αλλά δεν εχω καταφέρει να βρω υπότιτλους οπότε αν ξέρετε αγγλικά θα το ευχαριστηθείτε αλλιώς...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα