Σκοτεινός ερωτισμός

Artemis

Banned
Joined
23 Ιουλ 2007
Μηνύματα
191
Αντιδράσεις
22
Δεν ξερω αν επιτρεπετε να αναφερθουμε σε τετοιου ειδους ταινιες η ειναι αρκετα εξεζητημενες για ενα τετοιο φορουμ. Αν τις θεωρητε προσβλητικες παρακαλω διαγραψτε το νημα μου.

1. "Δεσε με" ξενος τιτλος Αtame του Πεντρο Αλμοντοβαρ

Παιζουν: Αντονιο Μπαντερας, Βικτωρια Αμπριλ

Διαρκεια 97'

Υποθεση:

Ο 23χρονος Ρικυ, βγαινει απο το ψυχιατρειο στο οποιο ηταν κλεισμενος με μια μοναχα φιλοδοξια: να ζησει οσο το δυνατον πιο ομαλα. Αγνοει ομως τους κανονες της ομαλης υπαρξης. Συναντα τη γυναικα που εχει ηδη διαλεξει να παντρευτει. Ειναι μια πορνοσταρ που δεν δειχνει να ανταποκρινεται στα αισθηματα του. Θεωρει εντελως φυσιολογικο να την απαγαγει για να την κανει να τον ερωτευτει με το ζορι!

images
Προβολή συνημμένου 134789

2. Η ιστορια της Ο

Σκηνοθετης Ζιστ Ζακεν

Υποθεση:

Οι περιπετειες της πανεμορφης αθωας νεας που ονομαζεται απλως <<Ο>>, και η ενδελεχης εκπεδευση της στις ακραιες διαστροφες του εραστη της...

3. Justine του De Sade

Υποθεση:

Οι περιπετειες ενος νεαρου ορφανου κοριτσιου, στον αμαρτωλο και διεστραμμενο κοσμο. Προσπαθει να διατηρησει την αρετη της, ειτε απο το υπερσεξουαλικο αφεντικο της, ειτε απο τυχαιους ταξιδιωτες που ορεγονται τα καλλη της. Θα καταφυγει σε μοναστηρι, ομως κι εκει θα γννωρισει τις πιο διεστραμμενες απολαυσεις. Θα περασει απο αναριθμητες ψυχικες και σωματικες δοκιμασιες μεχρι να ανακαλυψει επιτελους την αληθινη της ταυτοτητα.

Υπαρχει και αλλη μια που γνωριζω που λεγεται τα μαυρα φεγγαρια του ερωτα αλλα την ειχα δει πολυ παλια και δεν θυμαμαι υποθεση. Αν καποιος την θυμαται και θελει ας γραψει κατι γι αυτην την ταινια

Τωρα αν αυτο το topik δεν προσβαλει η ειναι ακραιο αυτο το φορουμ και οι Modereitorς δεν το σβησουν αν καποιος γνωριζει κατι για παρεμφερει ταινιες ας το παραθεσει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Choses secrètes (2002)

http://www.imdb.com/title/tt0287963/

Πολυ αρρωστεια (εγκεφαλικη) και πολυ ωραιο γυρισμα. Μια καλη αρχη και για τις αλλες ταινιες του Brisseau.
 
οι πιο παράξενες αλλόκοτες ταινίες με ερωτικό θέμα που έχω πετύχει:

Dangerous Liaisons (1988 ) 8) εποχής, κλασικό και δοκιμασμένο

Sea of Love (1989) ίσως η καλύτερη όλων :) τρομερή έλξη μεταξύ των δυο!

La Femme Nikita (1990) ξεκινάει μαύρο και καταλήγει κατάμαυρο.

The Scheltering Sky (1990) bertolucci και η αναζήτηση του έρωτα μέχρι τελικής πτώσης ...

High Heels (1991) Pedrooooooo τι μας έκανες ...

Le Nuits Fauves (1992) την είδα σε ειδική προβολή στη Ρώμη, ο πρωταγωνιστής και σεναριογράφος έχασε τη μάχη με το AIDS μερικές μέρες αργότερα ... συνταρακτική! :fever:

Damage (1992) είχε κάνει πάταγο στην ιταλία, οικογενειακό δράμα, πολύ καλές οι ερωτικές σκηνές

Basic Instinct (1992) για προφανείς λόγους ... το '92 ήταν φαίνεται a very good year για σκοτεινές ταινίες

The Crying Game (1992) wtf! αν την είχατε δει χωρίς να έχετε ιδέα για την έκπληξη, θα την κρίνατε πολύ πιο σκοτεινή απ΄ότι είναι. Πολύ μαυρίλα!

M. Batterfly (1993) at last! cronenberg απλά. υποθέτω ότι δεν θα την έχει δει κανείς :p

παρεπιπτόντως εδώ και καμιά 10αριά χρόνια δεν έχω πετύχει καμιά καλή ταινία του είδους ... μάλλον έχω αρχίσει να γερνάω :cool:
 
διαβάζοντας τον τίτλο "σκοτεινός ερωτισμος" η πρώτη ταινία που μου ήρθε στο νου είναι το singapore sling του Ν.Νικολαίδη. μπροστά του οτιδήποτε άλλο απλά ωχριά...

βέβαια εκεί πηγαίνουμε σε εντελώς σκοταδισμό...
 
χααχχαα παρανοιααααααααα!!
 
ntsmrtz είπε:
διαβάζοντας τον τίτλο "σκοτεινός ερωτισμος" η πρώτη ταινία που μου ήρθε στο νου είναι το singapore sling του Ν.Νικολαίδη. μπροστά του οτιδήποτε άλλο απλά ωχριά...βέβαια εκεί πηγαίνουμε σε εντελώς σκοταδισμό...


πωπωπωπ παρανοιαααααα σκετη ηταν αυτο
 
Η ιστορία της Ο ήταν δύο ταινίες με διαφορετικές πρωταγωνίστριες, και με τελείως διαφορετική ιστορία

Δε μπορώ να πω ότι με άρεσε η δεύτερη
 
M. Batterfly (1993) at last! cronenberg απλά. υποθέτω ότι δεν θα την έχει δει κανείς :p Clemence

Μα φυσικά και το έχουμε δει! Ειμαι φαν και του Κρονεμπεργκ και του Πουτσινι ειναι δυνατον να μη το δω; Και στο σινεμά παρακαλώ,πολύ καλο. Για το θεμα μπορεί να γράφω ωρες και έχω δει σχεδον ολα τα παραπάνω. Να προσθέσω τα

1. Η αυτοκρατορια των αισθήσεων και το Καλα Χριστουγεννα κ. Λωρενς και τα δυο από τον μαστορα του ειδους Ναγκισα Οσιμα.

2. Ο θυρωρος της νυχτας της Λιλιανα Καβιανι.

Συνεχιζω σε λιγο,κλαιει το μωρο...
 
Domenica είπε:
2. Ο θυρωρος της νυχτας της Λιλιανα Καβιανι.
Καλά, με "ψάρωσες" τώρα !

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα άρεσε σε μια γυναίκα το Night Porter.

Πριν 2-3 χρόνια το είχε επαναπροβολή στο σινέ MICROCOSMOS και "παρέσυρα" μια (ανυποψίαστη) φίλη μου να το δούμε μαζί.

Ομολογώ ότι δεν παραπονέθηκε ανοιχτά, αλλά είμαι σίγουρος ότι δε θα ξανάρθει μαζί μου σινεμά, χα χα !

Πολύ νοσηρή ταινία, ιδίως για την εποχή της.

Άνοιξε το δρόμο σε πολλά (ασφαλώς ευτελέστερα) ιταλικά exploitation έργα.

Μια άλλη ταινία που δεν είναι αμιγώς ερωτική, αλλά εμένα πάντα μου έβγαζε έναν υφέρποντα ερωτισμό,

είναι και το μαγευτικό "Valery and her week of wonders".

Τσεχοσλοβάκικη ταινία νομίζω, που εξιστορεί -εν είδει σκοτεινού παραμυθιού- το πέρασμα ενός κοριτσιού στην εφηβεία.

Φανερός ερωτισμός δεν υπάρχει, αλλά όταν την είχα δει, μου άφησε μια γεύση ότι "κάτι έκρυβε".

3280433858_2745f183e1.jpg
3280433858_2745f183e1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενδιαφέρουσα ταινια και ευχαριστώ δεν την έχω δει! Εγώ τον Θυρωρο της νύχτας τον βρηκα συγκινητικο και εξαιρετική ταινία και θα ήθελα τελικώς να την γλιτώσουν αν και ο Ντερκ Μπογκαρτ ηταν μεγάλο κάθαρμα. Αλλα αφενός ένα σωρό ναζι ξέφυγαν και ένας ακόμα δεν θα έκανε τη διαφορά αφετέρου αφού οι άνθρωποι το διασκέδαζαν έτσι εμάς δε μας πέφτει λόγος. Και το έχει σκηνοθετήσει και γυναικα! Τωρα ίσως η κοπελιά να νόμισε πως κάτι θέλεις να της πεις με την εν λόγω ταινία, τι να πω...

Υπάρχουν και χειρότερα εμενα ο άντρας σε ένα απο τα πρώτα ραντεβού με πήγε στο 120 μέρες στα Σοδομα που μόνο ερωτικό δεν το λες. Βεβαια δεν το είχε δει και με ρωτησε αν έχω διαβασει το βιβλίο και μου πε πως έχει ακούσει πως δεν ειναι σαν το βιβλίο. Το βιβλίο ειναι τοσο ακραίο που στο τέλος καταλαβαίνεις πως απλά ειναι παρωδία και ο ντε Σαντ μας δουλεύει κανονικά. Ο Παζολίνι ομως μας τα δειχνει ολα αναλυτικότατα και το παίρνει πολύ σοβαρά το πράγμα (μια παραβολἠ για τον ολοκληρωτισμο και άλλα μεγαλεπήβολα). Οσοι δεν έχετε δει δεν ξέρετε τι χάνετε και (φιλική συμβουλή) καλο θα ηταν να μη σας φαει η περιέργεια να το ανακαλύψετε.

Στο θέμα βιβλία νομίζω πως το βιβλίο ᾽Ἠ ιστορία της Ο'' ειναι σοκαριστικότατο ενώ η ταινία σοφτ με 0% λιπαρά διότι αλλιώς δεν θα πατουσε άνθρωπος. Για ένα μυστήριο λογο θεωρειται σκοτεινο και ᾽᾽Το τελευταίο τανγκο στο Παρίσι᾽᾽ το οποιο εγώ απλά βρήκα μελανχολικο και απορὠ γιατί ολους τους σόκαρε και καλά το βούτυρο ενώ το φινάλε οχι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"dead ringers" ρεεεεεεεεεε....μου το παιζετε και σινεφιλ..

David Cronenberg.

198φευγα

Jeremy Irons

..αρρωστια

"cat people"

και οι 2 βερσιονς(η Νασταζια παιζει στο ρημεικ,το πρωτο σαφως καλυτερo..)

"body heat" αρχες 80..το χει δει κανεις?

και ναι,πειτε με ρηχο,το"διχασμενο κορμι"(body double)
 
Σωστός! Βεβαια το Dead Ringers έχει μια κλινική αισθηση νοσοκομειου που ερωτική δεν την λες τώρα! Τα εργαλεια-γλυπτά κυκλοφορούν άραγε κάπου; Τα βρισκω τελεια για το σαλονι. Ο Τζερεμι Αιρονς παντως κούκλος, απιθανα ωραίος και σέξι άντρας! Απο τα Cat People αν και συμπαθώ την Ναστάζια σαφώς προτιμώ τό αριστούργημα του Ζακ Τουρνερ. Και τα αλλα του Τουρνερ ειναι σε αντιστοιχο υφος.

Στο Body Heat η θεα Καθλην Τερνερ λέει το απιθανο στον Γουιλλιαμ Χαρτ

-Δεν εισαι πολύ έξυπνος ε; Μου αρεσει αυτο στους αντρες!

Και το Διχασμένο κορμί αρκετά καλή ταινία ειναι αλλά εγώ προσωπικα δεν πολυσυμπαθώ την Μέλανι Γκρίφιθ. (καλά δεν περιμένω τωρα κατανόηση)

Επισης να σημειώσω εδώ σχεδον ολη την φιλμογραφια των Αντρει Ζουλάφσκι, Κεν Ράσελ και Ρομάν Πολάνσκι. Εγώ βρισκω πως και ο Λουκινο Βισκόντι έχει κατι το ελαφρά διαστροφικό τις ταινιες του αλλά αυτα τωρα ειναι αποψεις. Επισης μη ξεχάσουμε τους Ασιάτες φιλους μας οι οποιοι έχουν αγριες διαθέσεις. (πχ Audition, The isle και ας μην ειναι ρετρό ακριβώς)

Μην ξεχάσουμε και την ''Ωραια της ημέρας᾽᾽με το παγοβουνο Κατριν Ντενέβ να δινει ρεστα ως βαριεστημένη αστή νοικοκυρά που λέει το ριξει έξω.

(Μυστήριες ειμαστε οι γυναικες. Ο συζηγος υποτιθεται πως ειναι ο θεος Ζαν Λουι Τρεντινιάν ο οποιος παραειναι τέλειος για την ηρωίδα μας).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ε, μιας και πιάσατε και τον Ζουλάφσκι, μην ξεχάσετε και το νοσηρό "POSSESION" με την Isabelle Adjani.

23231.jpg
 
Ευχαριστώ παιδιά για τα βίντεο! Η Γραμματέας ειναι πολύ καλή ταινία (αν και οχι ρετρό) και συγκριτικά με ολα οσα έχουμε αναφέρει παραπάνω μοιάζει με την Χιονάτη και τους 7 νάνους γεμάτη θετικά μυνηματα και ανθρωπισμὀ (καθε μαζοχιστής βρίσκει το σαδιστή του, λιγη light βία κάνει την σχέση πιο ενδιαφέρουσα και άλλα γλυκά). Εδω να αναφέρω μια ταινία αγαπημένη των 80ς την κλασσική Μπέττυ Μπλου (37 βαθμοι το πρωί ο ακριβής τίτλος) που το σκοτεινό σημείο της ειναι πως η κοπελιά (η Μπεατρις Νταλ σε ρεσιτάλ) ειναι ψυχικά άρρωστη. Η ταινία θεωρείται από τις πιο ερωτικές ολων των εποχών πράγμα κατά τη γνὠμη μου μυστήριο διότι ενώ οι ερωτικές σκηνές ειναι οντως καλές ειναι επισης και απιθανα καταθλιπτικὀ έργο.

Να αναφέρω επίσης και μια κατηγορία ταινιών που θα την χαρακτήριζα ᾽᾽ὀ εφιάλτης του γονιού᾽᾽ με διάφορα ανήλικα που κάνουν τα τέρατα όπως την κλασσική Λολίτα του Κιούμπρικ και την Κουκλίτσα της Νέας Ορλεάνης του Λουι Μαλ με την Μπρουκ Σιλντς. Βετεράνος του ειδους η Κριστίνα Ριτσι (ναι η μικρη από την Οικογενεια Ανταμς), δειτε τη -μεταξύ άλλων- στο (οχι ρετρό) Black Snake Moan σε ρολο νυμφομανούς κακοποιημένης νεαράς. Παραλαγή ειναι και διάφοροι μεγαλύτεροι που φαντασιώνονται μικρές και μικρούς οπως Ο Θάνατος στην Βενετία του Λ.Βισκόντι και το υπέροχο κατά τα άλλα Συνέντευξη με ένα Βρυκόλακα του Νιλ Τζορνταν με τον Μπραντ Πιτ (ετών 30) ζευγάρι με την Κιρστεν Ντανστ (ετών 10). Ναι ενταξει η Κιρστεν υποτιθεται πως ειναι βαμπιρ παγιδευμένο σε σώμα παιδιού αλλά και πάλι...

Μια απο τις πιο αστειες ταινιες σκοτεινού ερωτισμού που έχω δει ειναι το σχετικά πρόσφατο γαλλικο Ma Mere από το βιβλίο του Μπατάιγ που εκθειάζει τις χαρές τις αιμομειξίας και πάει να αναφερει και κάτι και για νεκροφιλία αλλά ευτυχώς σταματά εγκαίρως.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Αγρια Ορχιδέα μου ήρθε πρώτη πρώτη στο μυαλό. Πως είχε γίνει και την είχα δει εκείνη την εποχή απορώ ακόμη. Φωτιά η Κάρε Ότις!!
 
Εκτός ορίων, "Irriversible" και ξερό ψωμί... (2002, "Μη αναστρέψιμος" στα ελληνικά).

Εντός ορίων, εκείνη η ταινία με τον Art Garfunkel, πώς τη λέγανε..."Carnal knowledge", "H γνωριμία της σάρκας" (1971).

Eπίσης μια ουγγαρέζικη, "Η καρδιά του τυράννου".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα