Σπαστικός, δυνατός ήχος από τα ηχεία της CRT τηλεόρασης.

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.331
Αντιδράσεις
1.350
Τελευταία έχω αυτό το πρόβλημα με την CRT Hitachi τηλεόραση. Που και που ακούγεται ένας πολύ έντονος ήχος από τα ηχεία. Ο ήχος αυτός είναι σαν static αλλά πιο πολύ μοιάζει σαν τον ήχο που ακούγεται από ένα μικρόφωνο όταν φυσάς δυνατά πάνω του. Η σαν τον ήχο που ακούγεται από το τηλέφωνο όταν φυσάει δυνατός αέρας. Μερικές φορές κάνει και μερικά "τσαφ" που θυμίζουν ήχο από πικάπ που σταματάει απότομα και κάνει ένα χαρακτηριστικά αστείο "σκρατς" ήχο.

Μέχρι σήμερα αυτός ο ήχος ερχόταν και έφευγε και μερικές φορές έκανε μήνες να ξαναεμφανιστεί. Σήμερα από την στιγμή που την άνοιξα δεν έχει σταματήσει. Ο ήχος αυτός ακούγεται από τα ηχεία αλλά όταν συνδέω ακουστικά μεταφέρεται εκεί (οπότε λογικά δεν φταίνε τα ηχεία της τηλεόρασης). Δοκίμασα να βγάλω και να βάλω καλώδια, να παίξω με τις ρυθμίσεις του ήχου αλλά τίποτα. Επίσης, η ένταση του στατικού ήχου δεν εξατάται από το volume και ακούγεται πάντα όσο δυνατά θέλει αυτό (δηλαδή εκνευριστικά δυνατά και απότομα).

Υπάρχει κανένας που να ξέρει από ηλεκτρονικά και να μου πει στο περίπου τι πρόβλημα μπορεί να έχει? Λόγο οικονομικής στενότητας δεν μπορώ να την στείλω για επισκευή, μάλιστα παλιότερα την είχα στείλει γι αυτόν τον λόγο και παρόλα αυτά ο ήχος συνέχισε να εμφανίζεται που και που. Θέλω να κάνω μία προσπάθεια να την φτιάξω μόνος μου αν είναι κάτι εύκολο αλλιώς να ξέρω τουλάχιστον αν πρέπει να την έχω κλειστή μέχρι να την αναλάβει κάποιος που ξέρει περισσότερα.
 
Πες μας λιγο το μοντελο της τηλεορασης
 
Δυστηχώς δεν έχω πια το manual ούτε το original remote οπότε δεν ξέρω τι ονομασία είχε στην αγορά, το μόνο που μπορώ να δω είναι ένα αυτοκόλλητο από πίσω που γράφει ""CP2556TAN-481". Είναι μία Hitachi 25 ιντσών πάντως και μπορείς να την δεις εδώ:

http://www.retromaniax.gr/vb/album.php?albumid=1068&attachmentid=53515
 
Κάτι κάηκε μέσα στο κύκλωμα του ήχου... δεν είναι σοβαρό αλλά θες τεχνικό.
 
Σήμερα ήρθε ένα φιλαράκι να δούμε την τηλεόραση και να την καθαρίσουμε με φυσητήρα και σπρέι επαφής. Αφού βγάλαμε όλη την σκόνη, πριν ψεκάσουμε ψάξαμε σχολαστικά τις πλακέτες για να δούμε κάποια ζημιά, κάψιμο ή μαυρίλα. Ολά όμως φαίνονταν OK. Δεν υπήρχε ούτε καν κάποιος πυκνωτής που να έχει φουσκώσει έστω και λίγο. Ψεκάσαμε και με το σπρέι επαφής και το εσωτερικό έγινε σαν καινούριο. Ούτε μία μαυρίλα.

Παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει. Δεν είμαι ειδικός αλλά αν είχε καεί κάτι δεν θα φαινόταν πάνω στην πλακέτα? Τελικά δεν τον γλιτώνω τον τεχνικό...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ειναι απαραιτητο να φαινεται κατι καμμενο...οι πυκνωτες μπορει να εχουν προβλημα και να μην ειναι φουσκωμενοι..για να τους ελεγξεις πρεπει να εχεις ESR meter ή εστω καπασιτομετρο και κανονικα πρεπει να ξεκολλησεις το ενα ποδαρακι για τους τσεκαρεις.Βεβαια μπορει επισης να φταιει καποιο τρανζιστορ ή ολοκληρωμενο,που μπορει να εχει βλαβη χωρις να φαινεται ή πολυ απλα να ειναι καποια ψυχρη κολληση.Γενικα,πρεπει να εχεις καποιες γνωσεις για να επισκευασεις τηλεοραση,ασε που πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος γιατι υπαρχουν υψηλες τασεις χιλιαδων volts...Αν θελεις παντως κανε και ενα ερωτημα στο φορουμ του www.howtofixit.gr για να παρεις και απο εκει μια γνωμη πριν πας σε τεχνικο..
 
ok, ευχαριστώ για τις απαντήσεις
 
Άν και μόλις 3 μήνες μετά, το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει; Ή καλύτερα, η τηλεόραση συνεχίζει να υπάρχει;:biglaugh:
 
Πίσω
Μπλουζα