Σπύρος Μπιμπίλας

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.785
Αντιδράσεις
4.254
Κατα τυχη σημερα το πρωι πετυχα τον Σπυρο Μπιμπιλα σε συνεντευξη σε καποια πρωινη εκπομπη στο Καναλι 10.

Γιατι το αναφερω?

Διοτι ο ανθρωπος δεν μασαγε τα λογια του. Τα εχωσε κανονικα και επωνυμως σε πολλους που εχουν καταντησει την Ελληνικη τηλεοραση σε αυτα τα χαλια.

Επισης για πρωτη φορα απο το 1981 που παιχτηκε (και μετα φυσικα χαθηκε) εδωσε πλανα μιας συγκλονιστικης σκηνης απο το σηριαλ "Τα σκληρα καρυδια".

Μην σας μπερδευει ο τιτλος. Απο οτι ειπε, προκειται για ενα απο τα πιο "βαρια" Ελληνικα κοινωνικα σηριαλ που φυσικα αγνοειται.

Ειναι εμφανες το μερακι του για την παλια Ελληνικη τηλεοραση και απο οτι φαινεται το αρχειο του ειναι πραγματικος θησαυρος.
 
Τον άνθρωπο αυτόν πρέπει να τον προσεγγίσουμε, λοιπόν, όπως και να έχει. Δεν τον γνωρίζω, ούτε ανοίγω τηλεόραση, αλλά χαίρομαι που κάποιος είπε τα πράγματα με το όνομά τους.
 
Aπό τους ελάχιστους πλέον ηθοποιούς ο οποίος δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους για το κατάντημα της σημερινής τηλεόρασης. Και φυσικά είναι από τους λίγους του χώρου του που και αγαπούν την παλιά καλή τηλεόραση, αλλά και έχει κρατημένα στο αρχείο του πολλά πράγματα (από αυτά που δεν υπάρχουν τουλάχιστον επίσημα στην ΕΡΤ).

Νομίζω ότι είναι γνώστης και της δικής μας προσπάθειας εδώ, και φυσικά θα ήταν πολύ μεγάλη χαρά και τιμή αν μας έλεγε κάποια στιγμή και 2 λόγια από την δική του εμπειρία στην τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια.
 
Δεν καταλαβαινω μιλαει εκεινος που βοηθησε να γινει ετσι η τηλεοραση αφου ηταν απο τους πρωτους που πηρε το βαπτισμα του μαϊντανου στα πρωινάδικα και τωρα που τον πεταξανε ζηταει και τα ρεστα !! κατσε ρε παιδια μην τον θεοποιειτε κιολλας ....ποιο πολυ των συμπαθουσα οταν εκανε την φωνη στα στρουμφακια παρα που εκανε την κουδουνιστρα σε καθε κανάλι.....
 
Δεν νομίζω να τον Θεοποιεί κανένας (δεν το έχει ανάγκη ούτε ο ίδιος φαντάζομια, αλλά ούτε και εμείς να το κάνουμε). Ούτε στεκόμαστε σε κάποια πράγματα που έκανε (και να τα κρίνουμε), απλά συμφωνούμε με αυτά που είπε για το χάλι της σημερινής τηλεόρασης.

Άλλωστε θα θυμίσω απλώς τις άθλιες (δικά τους λόγια) βιντεοταινίες που είχαν γυρίσει την δεκαετία του 80 πολλά από τα λεγόμενα ιερά τέρατα του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου (να μην αναφερθώ σε ονόματα). Απλώς αναγκάστηκαν να το κάνουν για λόγους βιωπωρισμού και μόνο. Φυσικά το μετάνιωσαν εκ των υστέρων. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα αυτών των υπέροχων ηθοποιών γιατί δεν είναι οι περισσότεροι στην ζωή σήμερα.
 
Να συμπληρωσω πως ενας καλος ηθοποιος φαινεται και απο την ανεση να ερμηνευει απο τους σοβαροτερους και δραματικοτερους ρολους μεχρι τους πιο αναλαφρους, αλλα πολλες φορες δυσκολους, ρολους. Ο συγκεκριμενος ηθοποιος περα απο το οτι εχει υπηρετησει με συνεπεια ολα τα ειδη θεατρου, ρολων και γκαμας ειναι και ενας ανθρωπος που δεν αποποιειται το παρελθον του και δηλωνει περηφανος για αυτο.

Πιστευω πως ετσι οπως εχει καταντησει η ελληνικη τηλεοραση, τυχερος πρεπει να αισθανεται ο καλος ηθοποιος που δεν συμμετεχει σε αυτο το χαλι. Αν το ψαξετε καλα θα δειτε πως οι περισσοτεροι πολυ καλοι ηθοποιοι μας (οσοι εχουν μεινει πια) εδω και χρονια δεν εμφανιζονται σε τηλεοπτικα σηριαλ (ισως σπανια) και καλα κανουν...
 
Καλα η αληθεια ειναι πως πολυ θα ηθελαν (οσοι δεν εχουν κανει κομποδεμα) να εμφανιζονται σε καποιο σηριαλ. Η φαινομενικη απορριψη της συγχρονης τηλεορασης μαλλον εχει να κανει περισσοτερο με την ελλειψη διασυνδεσεων. Το θεατρο ειναι πολυ ωραιο, αλλα και πανακριβο. Δεν ξερω ποσες οικογενειες θα μπορουν να διαθετουν 30 ευρω το ατομο για να παρακολουθουν παραπανω απο 1-2 παραστασεις το χρονο. Οποτε... οσα δεν πιανει η αλεπου....
 
Δεν μπορω να πω οτι τον συμπάθησα ποτε, με εκνευρίζει η φωνη του στις μεταγλωττίσεις.
 
Saulot είπε:
Δεν μπορω να πω οτι τον συμπάθησα ποτε, με εκνευρίζει η φωνη του στις μεταγλωττίσεις.
Για να ειμαστε δικαιοι ηταν πολυ καλος στις μεταγλωτισεις και ειδικα σε ρολους αγοριων που παραδοσιακα εκαναν γυναικες λογω ψιλης φωνης. Απλα δεν μπορω να το δεχθω ως τιμητη της συγχρονης τηλεορασης τωρα και οχι οταν εδειχνε τα γεννεθλια του 4 φορες το χρονο.
 
Έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και μιλούσε για την Σαπφώ Νοταρά, σε μία σειρά- αφιέρωμα σε παλιούς ηθοποιούς στην ΕΤ-2. Είχαν παίξει μαζί στην "Πορνογραφία" το 1981.
 
Τώρα είδα για πρώτη φορά αυτό το thread. Τυγχάνει και τον γνωρίζω τον Σπύρο απο μία εκπομπή που συνεργάζομαι και έρχεται συχνά καλεσμένος. Άν θέλετε οι άνθρωποι του φόρουμ μπορώ να σας φέρω σε επαφή για μιά συνέντευξη, είναι σίγουρο οτι θα δεχτεί. Επίσης γνωρίζω ότι διατηρεί πολύ καλό και αξιοζήλευτο αρχειακό υλικό.
 
Από τις μεταγλωτίσεις που έκανε αλλά και μερικούς μικρούς ρόλους όπως το "κατσαρό υπόθετο" στο "Ο Πέτρος και τα κορίτσια του" είναι από τους συμπαθείς ηθοποιούς.

Ευκαιρία να αναθερμανθεί το θέμα για μια συνέντευξη όπως είπε και ο Other από πάνω.
 
Εγώ δεν τον ήξερα καθόλου, ούτε το όνομά του, και "δυστυχώς" τον πρωτοείδα πριν λίγα χρόνια στο "Κωνσταντίνου και Ελένης" όπου ο ρόλος του ήταν ένα απο τα εξοργιστικότερα στερεότυπα. Βέβαια ένας ηθοποιός (πρέπει κυρίως να) κρίνεται από το πόσο καλά αποδίδει τον ρόλο του, όχι από το ρόλο τον ίδιο, και μια χαρά έπαιζε τον εξωφρενικό κρεοπώλη, αλλά δεδομένου ότι ως τότε μου ήταν παντελώς άγνωστος, η αρχική μου εντύπωση ήταν αρνητική. Αλλά από κει και μετά, από όσα έχω δει ή διαβάσει μου φαίνεται ότι είναι αξιόλογος και ενδιαφέρων άνθρωπος.
 
Ήξερα το ονομά του από μικρή, καθώς συμμετείχε στις περισσότερες μεταγλωττίσεις παιδικών σειρών. Είχα πάντα την περιέργεια να τον δώ να παίζει σαν ηθοποιός, αλλά επειδή δύσκολα συνδυάζω ονόματα με πρόσωπα κατάλαβα ποιός είναι μόνο όταν τον είδα σ' ένα επεισόδιο της Μηχανης του Χρόνου (νομίζω, αλλιώς ήταν κάποια παρόμοια εκπομπή), που μιλούσε για την Σαπφώ Νοταρά. Τον συμπάθησα πολύ, φαινόταν πολύ καλός και ειλικρινής ανθρωπος. Μπορεί να έπαιξε παράξενους ρόλους όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι μονο ένα σενάριο, όχι η αληθινή συμπεριφορά του ηθοποιού.
 
Για όσους δεν το ξέρουν, γηροκόμησε μέχρι το τέλος της την ηθοποιό Σμάρω Στεφανίδου, κι ίσως έχει κάνει και άλλες τέτοιου είδους πράξεις, που δε γνωρίζουμε...
 
τον γνωριζω πολυ λιγο αλλα ειναι πολυ καθαρος ,ντομπρος και καλο παιδι,τουλαχιστον αυτην την εντυπωση εχω

να του παρετε συνεντευξη θα εχει να πει πολλα περα απο το αρχειο του
 
Μην ξεχνάμε ότι έπαιζε στη θρυλική σειρά Οι ιερόσυλοι. Η ατάκα: "Σκοτώσατε τον πατέρα μου! Κομματιάσατε τον Χριστό!" στο τελευταίο επεισόδιο (όπου αποκαλύπτεται ότι είναι ο δολοφόνος) μου έχει μείνει αξέχαστη!
 
Πίσω
Μπλουζα