Στέκες για τα μαλλιά

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας BETTY BOOP
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Αντιδράσεις
8.183
Οι στέκες για τα μαλλιά κυκλοφόρησαν στο παρελθόν και κυκλοφορούν στις μέρες μας σε πολλά χρώματα και σχέδια. Τα κορίτσια φοράνε στέκες για να μην πέφτουν τα μαλλιά στο πρόσωπο. Εμένα δεν με βόλευαν οι στέκες, προτιμούσα τα λαστιχάκια στα μαλλιά. Στις μέρες μας, βλέπουμε και εφήβους/νεαρούς με μακρύ μαλλί να φοράνε στέκες, κάτι που όμως δεν μου αρέσει...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την ειχα τιμησει εναν καιρο, καπου τελη του δημοτικου. Μετα ομως που εκοψα τα μαλλια και δοκιμασα αργοτερα να την βαλω, την ειχα ξεσυνηθισει.

Σχεδον ολα τα κοριτσια στο δημοτικο φοραγαν, ενω ξεχωριζα 2 σχεδια. Οι πιο απλες, αν και πιο δυνατες ηταν για πολλα μαλλια, και αυτες που ειχαν ενα λουλουδακι/παιχνιδακι για στολιδι που του αλλαζες θεση γιατι η στεκα, κατα μηκος, ειχε κενο που μετατοπιζε το παιχνιδι. Οι δευτερες ηταν για λιγα μαλλακια

Και αν και για πολλα χρονια ειχα την χειροτερη εντυπωση γι'αυτες, προσφατα μια μια διακριτικη, μεταλλικη (σκουρο χρυσο χρωμα) με διακριτικη πλεξιδα για κοσμημα, που οταν την εβαλα στα μαλλια, μου αρεσε πολυ. Σκετο κοσμημα..

Τελικα με τις πλαστικες (που φοραγα παλια) ειχα θεμα

Τσου, δε μπόρεσα ποτέ να βάλω (και το αποτέλεσμα ήταν να καταλήγω με τη φράντζα των playmobil! :P )...

Ανεξαρτήτως σχεδίου, τα άκρα της με πίεζαν στα νεύρα πίσω από τα αυτιά, προκαλώντας μου ισχυρούς πονοκεφάλους....

Δε με συμπάθησαν, δεν της συμπάθησα - 'nuff said! :D

Αντίθετα, με τις κορδέλλες για τα μαλλιά, μπορώ να πω ότι συμπαθηθήκαμε πάρα πολύ, καθώς:

α) είναι ελαστικές και δε με ζουπάνε πουθενά στο σκαλπ!

β) αποθηκεύονται εύκολα!

γ) είναι all time classic! ;)

Ααααα το λεγόμενο (hair) bandeau όπως το έλεγε η μάνα μου και το έλεγα και γω έτσι! Ένα φεγγάρι στο δημοτικό φορούσα και γω μια λευκή λεπτή στέκα. Είχα και γω το ίδιο πρόβλημα, με πίεζε πίσω από τα αυτιά και είχα πονοκεφάλους οπότε το γύρισα στις κορδέλες για τα μαλλιά :)

BETTY BOOP είπε:
Στις μέρες μας, βλέπουμε και εφήβους/νεαρούς με μακρύ μαλλί να φοράνε στέκες, κάτι που όμως δεν μου αρέσει...
Δεν μπορω να φανταστω τιποτα χειροτερο στην εμφανιση ενος αντρα απο το να φοραει στεκα.

Αδυνατω να αντεξω το θεαμα!

D@redevil είπε:
(και το αποτέλεσμα ήταν να καταλήγω με τη φράντζα των playmobil! )
Μου ειναι αδυνατο να σε φανταστω... :xm: ...

...καπως ετσι!!!!:biglaugh::biglaugh:

attachment.php

stayros είπε:
Μου ειναι αδυνατο να σε φανταστω... :xm: ...

...καπως ετσι!!!!:biglaugh::biglaugh:

attachment.php

κι ομως Σταυρο για δες εδω: κουρεμα "αλα playmobil" #)

ala playmobil.jpg

και για να επανελθουμε στο θεμα: φορουσα για αρκετο καιρο στο δημοτικο στεκα,ειχα μια ροζ με φιογκο ηταν ολη απο πλαστικο και δεν εσφιγγε καθολου γι αυτο και τη χρησιμοποιουσα αρκετα συχνα.Μια φορα που δοκιμασα μια σιδερενια,δεν την αντεξα καθολου γιατι πονουσα πολυ,μπορει να ηταν εμφανισιακα ομορφη η στεκα αλλά ο πονος ηταν αφορητος

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@Stayros: Xaxaxaxaxaxaxa! :D A, να χαθείς! :D

Είναι που δεν πέτυχες το χρώμα! :biglaugh:

Εύγε Κατερινάκι! Εσύ θα πας μπροστά, παιδί μου! :flower:

Και ξαναγυρνάω κι εγώ ontopic: δεν είχε να κάνει με το υλικό της στέκας - ήταν τέτοιος ο τρόπος που πίεζαν τα άκρα, που δε μπορούσα να την υπομείνω πάνω από 10 λεπτά... Μόλις θυμήθηκα ότι, εκτός των άλλων, με πονούσαν και τα "δοντάκια" που ξέμπλεκαν τα μαλλιά...

Περισσότερο εργαλείο βασανισμού, παρά καλλωπισμού (κι όσο θυμάμαι ότι είχα συμμαθήτριες που φορούσαν συνέχεια... Είχαν ολόκληρη συλλογή μάλιστα - κάθε μέρα, κάθε ρούχο και διαφορετική στέκα!...)

Όσον αφορά τα αγοράκια με τη στέκα: μόδα είναι - θα περάσει [noparse]( ;) [/noparse]

Μαριανα για μενα επαιζε ρολο το υλικο,το πλαστικο δεν πιεζε καθολου,τα δε δοντακια δεν τα ενιωθα με τοσα μαλλια..

με τη σιδερενια στεκα ομως ειχα προβλημα(πιεζε τρομερα πισω απ τ αυτια και δημιουργουσε πονοκεφαλο,οπως ακριβως περιγραφεις κι εσυ λιγο πιο πανω) γι αυτο κι εγκαταλειφθηκε αμεσως η προσπαθεια.Επειδη η ροζ στεκα δεν ταιριαζε παντα,με την παροδο των χρονων αντικατασταθηκε απο κορδελα

Εμενα θα μου λυσετε μια απορια...:what:...

Γιατι ενω εχετε (οι γυναικες) πολυ μαλλι και θελετε να το μαζεψετε

αντι για στεκα/κορδελα/τσιμπιδακι/κοκκαλακι χρησιμοποιειτε τα γυαλια ηλιου???!!! :o

Αυτο ποτε δεν το καταλαβα... :confused:

stayros είπε:
Εμενα θα μου λυσετε μια απορια...:what:...
Γιατι ενω εχετε (οι γυναικες) πολυ μαλλι και θελετε να το μαζεψετε

αντι για στεκα/κορδελα/τσιμπιδακι/κοκκαλακι χρησιμοποιειτε τα γυαλια ηλιου???!!! :o

Αυτο ποτε δεν το καταλαβα... :confused:

Με το ένα πατουσάκι offtopic, απαντάω (και οι υπόλοιπες απορίες πριβέ! :sealed: )

Αυτό, το κάνω συστηματικά...

Ο λόγος είναι πολύ απλός: είναι τέτοια η κατασκευή των (περισσότερων) σκελετών, που μπορεί να καλύψει περιμετρικά το πρόσωπο, σε τέτοιες γωνίες, που εξυπηρετούν όλο το κεφάλι (είτε να τα τοποθετήσεις στην κορυφή του κεφαλιού, είτε κάτω από το σαγόνι, όπως κάνω μερικές φορές). Και μάλιστα οι άκρες από τους βραχίονες (το πλαϊνό τμήμα του σκελετού) ρυθμίζεται ώστε να μην σε πιέζουν τα γυαλιά στο εκνευριστικό σημείο πίσω από τα αυτιά!

Στην ουσία, το σχήμα τους προσομοιώνει την στέκα των μαλλιών χωρίς τα μειονεκτήματά της και με εξίσου καλό κράτημα, θα έλεγα! :)

Οπότε, φαντάζομαι σε κάλυψα! ;)

Μικρή, τις συχαινόμουνα... μου έφερναν πονοκέφαλο και ίλιγγο και αναρωτιόμουν πως μπορεί να τις φοράει κανείς.

:(

Μεγαλώνοντας, ανακάλυψα και εγώ τα γυαλιά ηλίου.
:coolglasses: Η Dare με κάλυψε με τον πλέον επιστημονικό τρόπο :D ... καλύτερα δε νομίζω ούτε οι κατασκευαστές γυαλιών να το έλεγαν.

Αν και προτιμώ τα γυαλιά αντί για κοκκαλάκια/στέκες/κλπ και για έναν ακόμη λόγο: βρίσκονται 7/24/365 στην τσάντα μου.

Μου άρεσαν οι στέκες, γιατί συνήθως είχαν διάφορα ωραία στολίδια, αλλά δεν τις φορούσα πολύ κι εγώ, κυρίως γιατί είχα πλούσιο μαλλί και δεν μου αρκούσαν, αλλά και γιατί όντως με ενοχλούσαν, όχι πολύ όμως. Οι στέκες που θυμάμαι χαρακτηριστικά, ήταν μία λευκή που είχε για στολίδι ένα αρκουδάκι με κόκκινο φιογκάκι, καθώς και μία σε μπλε σκούρο με πολλούς πολύχρωμους κρίκους περασμένους μέσα της, και στο κέντρο της έναν κόκκινο χαμογελαστό ήλιο. Κορδέλες πάντως φορούσα αρκετά στο Δημοτικό, μιας και ήταν πολύ πιο βολικές. Είχα τρεις, γαλάζια, μωβ και κόκκινη. Λιγότερο απ'όλες φορούσα την κόκκινη, γιατί τα αγόρια το κορόϊδευαν αυτό.

.... :D

Ισως η πιο διασημη στεκα/μπαντανα του πλανητη....:biglaugh:

ronaldinho-devrait-rester-au-milan-ac-40.jpg

πηγη

... :D

Ίσως το αξεσουάρ που χρησιμοποίησε περισσότερο απ'όλα η αδερφή μου. Στέκα λεπτή, παχιά, με βελούδινη επένδυση, με δοντάκια, με φιογκάκι...πανικός!!

Eίχα αρκετές όταν προσπαθούσα να μακρύνω την φράνζα μου. Αλλά μ' ενοχλούσαν και δεν τις φορούσα. Μόνο μία χρησιμοποιούσα σ' εξαιρετικές περιπτώσεις, ήταν ασημένια με ανοιχτά και σκούρα μώβ στρασάκια και λουλουδάκια (τα οποία αν μπλεκόταν στα μαλλιά ψάχναμε ψαλίδι!), αν και μετά από κανένα δεκάλεπτο μ' έπιανε αφόρητος πονοκέφαλος και ζαλάδα οπότε την γυρνούσα προς τα πάνω και την φορούσα σαν τιάρα.

Πίσω
Μπλουζα