Στήλες για tabletop RPGs στο Pixel

silverwizard

RetroN00b
Joined
23 Σεπ 2010
Μηνύματα
7
Αντιδράσεις
1
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά από ένα νέο μέλος του φόρουμ.

Η δική μου ανάμνηση από το Pixel, αυτή τουλάχιστον που ξεχωρίζει περισσότερο, είναι λίγο διαφορετική από των υπολοίπων, και αφορμή για την "επιστροφή στα παλιά" υπήρξε μια κουβέντα που είχα χθες - προχθές με τον Pooky στο chat, όπου μιλούσαμε για ταινίες και ξαφνικά άρχισε να μου μιλάει για Planes.

Υπήρξα κι εγώ "pixeloπαθής", αν και στα '90s (από το 1990 μέχρι το τέλος της κυκλοφορίας). Αυτό που μου έχει μείνει περισσότερο στη μνήμη από το Pixel ήταν οι στήλες του περί RPGs. Είχε ένα δισέλλιδο με νέες κυκλοφορίες και τέτοια, ένα ακόμα δισέλιδο ή τετρασέλιδο (ανάλογα) με το "review" του μήνα (στο οποίο πολλές φορές έμπαιναν ξέμπαρκες εικόνες από άλλα προϊόντα και μειωνόταν έτσι η έκταση του κειμένου - σπαστικό αλλά τι να κάνεις), και ΦΥΣΙΚΑ το οπισθόφυλλο, το οποίο αποτελούσε στην ουσία διαφημιστικό χώρο της Κάισσας.

Θυμάμαι που, ως λάτρης του Hero Quest (το είχα λιώσει το ρημάδι), ονειρευόμουν την εποχή που θα έπαιρνα ένα κανονικό RPG, καθώς και την ανησυχία μου περί της ελλειπούς γνώσης αγγλικών ("πώς θα διαβάσω τα βιβλία;;;"). Αλλά και τί δεν είχαν δει τα ματάκια μου σε αυτές τις σελίδες. Όλη η χρυσή εποχή της TSR (για τους μη γνώστες, η εταιρία την οποία αγόρασε η Wizards of the Coast, που τώρα βγάζει την -κατ' ευφημισμόν- 4η έκδοση του Dungeons & Dragons): Planescape, Dark Sun, Ravenloft, Forgotten Realms, Dragonlance και δε συμμαζεύεται. Και όλα αυτά συνοδευόμενα από ατμοσφαιρικό αrtwork μεγάλων καλλιτεχνών (το τί Larry Elmore είχε πέσει δεν περιγράφεται).

Την ενασχόλησή μου με τα παιχνίδια ρόλων την οφείλω κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε αυτές τις στήλες. Ένας από τους στόχους μου είναι να συγκεντρώσω όλα τα τεύχη που περιέχουν αυτές τις στήλες (γκουχ γκουχ έκκληση προς τα παιδιά που σκανάρουν τα τεύχη του Pixel γκουχ γκουχ!)
 
Δεν εχω καταλαβει τι ζητας ακριβως. Απο ότι κατάλαβα θελεις να ξερεις ποια τευχη ηταν ωστε να τα κατεβασεις απο το αρχειο.

Τα πρωτα τευχη που θυμαμαι οτι ειχαν αφιερωμα ηταν ενα τευχος (περιπου) Δεκεμβρίου του 1990, το οποιο παρουσιαζε και το Loom.

Ενα μεγαλυτερο αφιερωμα με το οποιο ειχα φαει μεγαλο κολλημα και αρρωστια ηταν του Γεναρη 1992, με καταλληλο εξωφύλλο

Καπου μεσα στο καλοκαιρι του 1993 νομιζω, η στηλη για τα RPG παγιώθηκε
 
Δεν ζητάω κάτι, απλά "σκεφτόμουν φωναχτά". Πάντως σε ευχαριστώ για την πληροφορία, ήδη κατεβαίνει το τέυχος του Γενάρη 1992!
 
To πρόβλημα με τα άρθρα για tabletop RPGs στο Pixel ήταν ότι κάθε φορά έκαναν "reboot", δηλαδή έγραφαν τα ίδια πράγματα εξηγώντας στους μη γνώστες τί είναι τα tabletop RPGs. To πρώτο που γράφτηκε ήταν πολύ πριν (κάπου στα μέσα του '80 νομίζω). Η στήλη που αναφέρεις ήταν πιο πολύ διαφημιστικό φυλλάδιο της Κάισσας, παρά σοβαρή αρθρογραφία για τα RPGs. Οι γνωρίζοντες αγόραζαν το The Dragon για την ενημέρωσή τους.
 
Δεν εχεις κι αδικο!
 
Πίσω
Μπλουζα