Στη Λεωφόρο του Μέλροουζ (Melrose Place)

imperium

RetroAdept
Joined
11 Σεπ 2010
Μηνύματα
846
Αντιδράσεις
128
Παλια σειρα που αναφερεται ως τηλεοπτικο primetime σαπουνοπερα

και ξεκινησε το 1992 για επτα σεζον

δεν βρηκα στοιχει για να αναφερω την υποθεση.

οποιος μπορει βοηθαει

προσφατα εγινε και remake

Προβολή συνημμένου 33212
 
Το θυμαμαι στην τηλεοραση απο την εποχη εκεινη.

Κατι σαν το "Χτυποκαρδια στο Beverly Hills" αλλα στο χωρο εργασιας αντι για το σχολειο. Και λιγο πιο σκοτεινο με αρκετες ιντριγκες και τα σχετικα.
 
Την θυμάμαι και εγώ την σειρά. Πρέπει να την έπαιζε το ANT1, περίπου την ίδια εποχή με το Beverly Hills. Ήταν το απαραίτητο συμπλήρωμα στο Beverly Hills, το οποίο δεν χορταίναμε εκείνη την εποχή!!
 
Η σειρά παρακολουθήσε τις ζωές των κατοίκων ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων στην οδό Melrose. Τις επαγγελματικές και προσωπικές ζωές του και το πώς μπλέχτηκαν μεταξύ τους. Η σειρά ξεκίνησε λίγο μετά το Μπέβερλι Χιλς (ήταν και αυτή παραγωγή του Άαρον Σπέλλινγκ) και προκειμένου να κάνει άνοιγμα στο τηλεοπτικό κοινό, ορισμένοι από τους χαρακτήρες της έκαναν πέρασμα από το Μπέβερλι Χιλς για λίγα επεισόδια και τούμπαλιν. Πχ η Κέλλυ είχε ένα σύντομο φλερτ με τον Τζέικ.

Αρχικά οι ήρωες ήταν οι εξής:

στο ένα διαμέρισμα συγκατοικούσαν μια επίδοξη ηθοποιός και μια δασκάλα αερόμπικ (οι Σάντυ Χάρλινγκ και Ρόντα Μπλερ που τις έπαιζαν οι Vanessa A. Williams και Amy Locane)

στο δεύτερο ένας - ας το πω - μάστορας που ήταν και ο ωραίος της υπόθεσης (ο Τζέικ Χάνσον που τον έπαιζε ο Grant Show)

στο τρίτο ένας ομοφυλόφιλος κοινωνικός λειτουργός (Ματ Φίλντινγκ που τον έπαιζε ο Doug Savant)

στο πέμπτο ένας επίδοξος συγγραφέας και μια κοπέλα που είχε έρθει από την επαρχία για να δουλέψει σε διαφημιστική εταιρεία που βρέθηκαν να συγκατοικούν μέσω αγγελίας (ο Μπίλλι Κάμπελ και η Άλισον Πάρκερ που τους έπαιζαν οι Andrew Shue και Courtney Thorne Smith)

και στο έκτο ενα παντρεμένο ζευγάρι αυτός γιατρός και αυτή επίδοξη σχεδιάστρια μόδας (ο Μάικλ και η Τζέιν Μανσίνι που τους έπαιζαν οι Thomas Calabro και Josie Bissett).

Θα επανέρθω αργότερα για τα υπόλοιπα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ευχαριστω Claudia γιατι δεν εβρισκα πουθενα τιποτα
 
Τίποτα! Έχει πολύ ψωμί ακόμα πάντως!!
 
Καλά βρε παιδιά, δεν ξέρετε ποια είναι η σειρά "Melrose Place"; :eek:

Ήταν η δημοφιλέστερη νεανική prime-time σειρά της δεκαετίας του '90 με στοιχεία σαπουνόπερας, η οποία ήταν spin-off του "Beverly Hills, 2010" και παραγωγής του μετρ του είδους Aaron Spelling. Ήταν η σειρά που σηματοδότησε το "comeback" του είδους στην Αμερικανική (και διεθνή) τηλεοπτική σκηνή και σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία σε όποια χώρα και αν προβλήθηκε (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ελλάδα, κοκ). Ήταν μάλιστα τόσο δημοφιλής στην εποχή της, που πήρε ανανέωση για 7 τηλεοπτικές σεζόν και έγινε και απόπειρα αναβίωσής της με νέο καστ πριν από 2 χρόνια!

Στη σειρά αυτή έκανε το comeback της και η Heather Locklear της Δυναστείας με μεγάλη επιτυχία στο ρόλο της κακιάς Amanda Woodward και συμμετείχαν και πολλοί άλλοι ηθοποιοί της ηλικίας των 20/30 που ήταν ή έγιναν γνωστοί μέσω της σειράς. Στην Ελλάδα προβαλλόταν από τον ΑΝΤ1 μεσημέρια Σαββάτου.

Και καλά να μην την γνωρίζετε τη σειρά. Τότε το thread τι το ανοίγετε βρε παιδιά; Καλύτερα δεν είναι να το ανοίξει κάποιος που ξέρει να γράψει πέντε πράγματα για τη σειρά;;

ΥΓ Claudia, σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση - τουλάχιστον μπορεί κάποιος να "πάρει μια γεύση" σχετικά με το ποια ήταν η πλοκή της σειράς στα πρώτα επεισόδια του 1ου κύκλου... Και Καλώς Ήρθες στο forum! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενταξει τωρα μην κανεις και παρατηρηση επειδη ανοιξε το Thread χωρις να ξερει. Το ανοιξε για να μαθει!

Ηταν οντως spin off? Αναφερθηκε πιο πανω οτι εμφανιστηκαν ηθοποιοι απο το ενα στο αλλο αλλα υποδυονταν τους ιδιους χαρακτηρες? Γιατι διαφορετικα δεν ειναι spin off.

imperium, αν θες να βρισκεις πληροφοριες για οποιαδηποτε ταινια ή σειρα, το http://www.imdb.com ειναι γενικως καλο για να αρχισεις ερευνα.
 
bspus είπε:
Αναφερθηκε πιο πανω οτι εμφανιστηκαν ηθοποιοι απο το ενα στο αλλο αλλα υποδυονταν τους ιδιους χαρακτηρες?
Εννοείται, διαφορετικά δεν θα είχε χαρακτηριστεί σαν spin-off του "Beverly Hills, 90210"...
 
Τα κορίτσια του Melrose place ήταν ποιο σέξυ απο αυτά του Beverly Hills
 
Στγ Λεωφόρο του Μέλροουζ- Α' κύκλος

Στη Λεωφόρο του Μέλροουζ Α' Κύκλος (Melrose Place FOX Season ONE 1992-1993)

 


ANT1



Πρεμιέρα: 25 Σεπτεμβρίου 1993



Τελευταίο επεισόδιο Α' κύκλου: 28 Μαίου 1994



Ημέρα προβολής: Σάββατο



Αρχική ώρα προβολής: 18.30



*Τον Μάιο του 1994 η σειρά προβαλλόταν στις 17.30*


 


Το STAR channel επαναπρόβαλε την σειρά από την αρχή σε καθημερινή βάση από τις 5 Μαρτίου 2001 στις 20.00 το βράδυ.


 





6a00d8341c630a53ef0133f1ea699a970b-320wi


 
Σ' ευχαριστώ bernard.c.

Ναι το ΜP ήταν το spin off του ΒΗ και ήταν επίσης η σειρά της οποίας spin off ήταν το Models Inc.
 
bernard.c είπε:
Τότε το thread τι το ανοίγετε βρε παιδιά; Καλύτερα δεν είναι να το ανοίξει κάποιος που ξέρει να γράψει πέντε πράγματα για τη σειρά;;
:)
τι σειρα την ξερω και την εβλεπα

απλα δεν θυμομουν το στορυ για να το γραψω και δεν το εβρισκα πουθενα

γιαυτο και ζητησα βοηθεια

και ανοιξα το θεμα γιατι κανεις αλλος δεν το ειχε κανει
 
Μπράβο - μπράβο και ξανά μπράβο φίλε Retrospectiva για τις πληροφορίες και για την όμορφη και εύχρηστη παρουσίαση της δημοφιλούς σειράς!!

Να υποθέσω ότι είσαι κι εσύ (mega) fan; ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bernard.c είπε:
Μπράβο - μπράβο και ξανά μπράβο φίλε Retrospectiva για τις πληροφορίες και για την όμορφη και εύχρηστη παρουσίαση της δημοφιλούς σειράς!!
Να υποθέσω ότι είσαι κι εσύ (mega) fan; ;)
Φίλε bernard σε ευχαριστώ πολύ! Όντας έφηβος τότε, άνηκα και εγώ στους fan της σειράς! :)

Απλά να τονίσω εδώ στο μέλος imperium ότι η σειρά ξεκίνησε μεν το 1992 αλλά ολοκληρώθηκε το 1999 στην Αμερική.

Οπότε η χρονολογία προβολής της στην Ελλάδα ξεπερνάει κατά πολύ το χρονικό όριο που έχει τεθεί στο retromaniax.

Με αυτό το σκεπτικό δεν είχε αναρτηθεί σαν θέμα το Melrose Place και για αυτό το λόγο θα αναλύσω μέχρι και τον δεύτερο κύκλο της σειράς ο οποίος μεταδόθηκε τη χρονική περίοδο 1994-1995 στην Ελλάδα. (οσονούπω)

Για τους υπόλοιπους κύκλους θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να αυξηθεί το χρονικό όριο του φόρουμ. :cool:
 
Με αυτή την σειρά παθαίνω ψύχωση όποτε την παρακολουθώ :) Έχω μια ντουλάπα γεμάτη με VHS :) και αυτόγραφο μέσω αλληλογραφίας απο την Marcia cross και Thomas Calabro,ο οποίος έγραφε ότι απολαμβάνουν εξαιρετικά τα γυρίσματα .Προσωπικά την θεωρώ καταπληκτική σειρά,την παρακολουθούσα και νόμιζα ότι έμπαινα σε άλλη διάσταση :) ). Το μοναδικό που με εκνέυριζε αφάνταστα είναι που τα κανάλια κόβουν σκηνές.Ο Ant1 δεν έδειξε ποτέ το τελευταίο επεισόδιο του 5ου κύκλου,δεν έδειξε ποτέ τον 7ο κύκλο.Επίσης στον ANT1 (ένα θετικό στοιχείο)όταν έκοβαν σκηνές και τους έπερνες τηλέφωνο,απάνταγαν χαμογελαστά 'εντάξει δεν θα κόψουμε άλλες σκηνές και το τηρούσαν! Ενώ στο Star σε αμφισβητούσαν και έβριζαν κλείνοντας το τηλ.Ο Alpha έδειξε ελάχιστα επεισόδια της σειράς.Στα Torrent δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο έβαλαν γελοίους υπότιτλους στο Spin off και έχτες 23/08 ο Skai έδειξε μόνο 25 λεπτά απο το 4ο επεισόδιο του Spin off,έκοψε σχεδόν μισό επεισόδιο... και τον θάυμαζα :(
 
Καλησπέρα φίλε Giorgos9 και Καλώς Ήρθες στο forum!

Είναι πράγματι κρίμα που δεν την σεβάστηκαν την αγαπημένη αυτή σειρά όταν την πρόβαλλαν στην Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον οι πρώτες 6 σεζόν της σειράς έχουν κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ σε DVD (και στην Αγγλία έχουν κυκλοφορήσει οι 5 πρώτες νομίζω), οπότε έχουμε πλέον τη δυνατότητα να δούμε τα επεισόδια σε σειρά και ολοκληρωμένα. (Το μόνο μείον είναι με τη μουσική - κάποια τραγούδια έχουν αντικατασταθεί στα DVDs λόγω πνευματικών δικαιωμάτων...) :(
 
Καλησπέρα bernard.c

Όντως,είχα διαβάσει σχετικά με την μουσική στα DVD της σειράς.Η σειρά έχει κυκλοφορήσει και ανεπίσημα σε dvd,όλα τα επεισόδια,πριν ξεκινήσουν στο εμπόριο η επίσημη έκδοση,δεν ξέρω αν εκείνα τα επεισόδια είναι ακριβώς τα γνήσια.

Κάτι ακόμα,σχετικά με το Spin off,όπως ανέφερα ο skai εχτες έκοψε το μισό επεισόδιο,έστειλα mail και απάντησαν άμεσα:Ευχαριστούμε για την παρατήρηση, αν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αφαιρέθηκε μέρος του επεισοδίου ήταν ειδικές, λόγω έκτακτης ενημέρωσης.

Καλή σας μέρα,

Τμήμα Προγράμματος

Οπότε δεν με απογοήτευσε εντελώς :)
 
Giorgos9 είπε:
Όντως,είχα διαβάσει σχετικά με την μουσική στα DVD της σειράς.Η σειρά έχει κυκλοφορήσει και ανεπίσημα σε dvd,όλα τα επεισόδια,πριν ξεκινήσουν στο εμπόριο η επίσημη έκδοση,δεν ξέρω αν εκείνα τα επεισόδια είναι ακριβώς τα γνήσια.
Δεν το ξέρω αυτό να στο πω - άλλωστε στο forum μας συζητούμε μόνο για τις επίσημες εκδόσεις σε DVD, στις οποίες αποδίδονται και τα πνευματικά δικαιώματα στους συντελεστές των παραγωγών αυτών :)

Giorgos9 είπε:
Κάτι ακόμα,σχετικά με το Spin off,όπως ανέφερα ο skai εχτες έκοψε το μισό επεισόδιο,έστειλα mail και απάντησαν άμεσα:Ευχαριστούμε για την παρατήρηση, αν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αφαιρέθηκε μέρος του επεισοδίου ήταν ειδικές, λόγω έκτακτης ενημέρωσης.
Λέγοντας spin off, αναφέρεσαι στο "Models Inc" να υποθέσω;
 
Πίσω
Μπλουζα