Στιγμές από την gaming εμπειρία σας που σας έχουν μείνει αξέχαστες.

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Αντιδράσεις
2.165
Όπως λέει και ο τίτλος θα ήθελα να μοιραστούμε στιγμές από την εμπειρία μας στο gaming που μας έμειναν αξέχαστες.

Ξεκινάω:

1) Η αγορά της πρώτης μου κονσόλας το Gameboy. Θυμάμαι τον γολγοθά να το αγοράσω, αφού υπήρχε έλλειψη σε μεγάλο σουπερ μάρκετ της εποχής και τελικά το αγόρασα την επομένη από τοπικό κατάστημα. Δε θα ξεχάσω την αίσθηση του να ανοίγω για 1η φορά την καινούρια μου κονσόλα. Η υφή του νάυλον και η οσμή του αλλά και του πλαστικού της κονσόλας αξέχαστες.

2) Θυμάμαι στο τοπικό κατάστημα που ανέφερα παραπάνω να χαζεύω τηλεόραση να παίζει το demo του Donkey Kong Country.

3) Βιτρίνα με το πακέτο Mega Drive και Mortal Kombat 3 το ζαχάρωνα όποτε περνούσα από εκεί.

4) Η έκπληξή μου όταν πρωτοάναψα το Game Gear ενώ όλα τα χρόνια ως τότε είχα δει μόνο το Gameboy. Πρώτο παιχνίδι το Lucky Dime Caper. Είχα πάθει σοκ πραγματικά και με την έγχρωμη οθόνη αλλά και το ίδιο το παιχνίδι.

5) Το 1ο μου παιχνίδι στο Gameboy 1 μήνα μετά την αγορά του και αφού μέχρι τότε έπαιζα μόνο Tetris. Super Mario Land λοιπόν και δεν έβλεπα την ώρα να πάω σπίτι να το ξεκινήσω!

6) Η εμπειρία μου με το Sega Saturn σε σπίτι φίλου. Virtua Fighter II και είχα μείνει με ανοικτό το στόμα. Φυσικά μετά Sega Rally και άλλα πολλά...

Ωραίο θεμα!

Οι δικές μου αναμνήσεις:

1) Καλοκαίρι 1994 αγόρασα από πανηγύρι στο χωριό που περνούσα τις καλοκαιρινές διακοπές το παιχνίδι brick game που ήταν όπως το tetris.

2) Δεκέμβριος1994, λιγο πριν τις χριστουγεννιατικες διακοπές στο σχολειο, σε επίσκεψη σε καταστημα παιχνιδιων αγορασα την παιχνιδομηχανη Super Vision που ήταν όπως το Game Boy δηλαδή έπαιρνε δισκέτες με παιχνίδια και λειτουργούσε με μπαταρίες. Eίχε ευλύγιστη οθόνη με στηρίγματα για να ακουμπάς σε επίπεδη επιφάνεια και να παίζεις χωρίς να κρατάς στα χέρια σου την παιχνιδομηχανή. Η συσκευασία περιείχε και μια δισκέτα με παιχνίδι (ηταν το παιχνιδι crystball), επιπλέον δισκέτες πωλούνταν χωριστά. Oι δισκέτες με παιχνίδια είχαν τσιπάκια που προεξείχαν και εφάρμοζαν στη θήκη του ηλεκτρονικού. Αν έσπαγε εστω και ένα από τα τσιπάκια ήταν άχρηστη η δισκέτα.
H παιχνιδομηχανή κάποια στιγμή χάλασε και δεν λειτουργούσε η οθόνη ακόμα και με καινούριες μπαταρίες, ετσι αποσύρθηκε....
Πάντα ήθελα να αγορασω gameboy αλλα η παιχνιδομηχανη super vision ήταν σε πιο...προσιτη τιμη από αυτη του gameboy...

3) Και κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 90...(1998-1999...) φτάσαμε στην αγορά του πολυπόθητου gameboy. Αγόρασα το gameboy color, σε μπλε χρώμα, με το παιχνίδι Μικρή γοργόνα (Little mermaid) στη συσκευασία. Η αγορά έγινε με το χαρτζιλίκι μου την τελευταία ημέρα των προαγωγικών εξετάσεων στο σχολείο. Φεύγοντας από το σχολείο κατευθύνθηκα προς το κατάστημα. Αν θυμάμαι καλά η τιμή ήταν 30.000 δραχμές και κάθε δισκέτα κόστιζε 10.000 δραχμές. Eίχα τερματίσει το παραπάνω παιχνίδι. Ακολούθησε η αγορά του παιχνιδιού sylvester and tweety το οποίο τερμάτισα μια μέρα σχολικής αργίας (17 Νοέμβρη) αφού έμεινα στο σπίτι και αφιέρωσα ένα ολόκληρο πρωινό στο παιχνίδι.

4) Πριν αποκτήσω το gameboy color, είχε εμφανιστεί στο σπίτι μας, ο φίλος μας ο υπολογιστής. Με γοήτευσε η πασιέντζα! Ένα cd rom που είχα ήταν αυτό με τίτλο ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

Ακολουθούν οι εικόνες με τα παιχνίδια που αναφέρθηκαν.

Συνημμένα

• 1.webp
    1.webp
    28,8 KB · Προβολές: 4
  • 2.jpg
    2.jpg
    9 KB · Προβολές: 4
  • 3.jpg
    3.jpg
    72,9 KB · Προβολές: 4
  • 4.webp
    4.webp
    97,2 KB · Προβολές: 3
  • 5.jpg
    5.jpg
    31,8 KB · Προβολές: 4
  • 6.jpg
    6.jpg
    10,8 KB · Προβολές: 4
Τελευταία επεξεργασία:
Τα πρωτα που μου ερχονται στο μυαλο:
Να τελειωνω το Saboteur στον 48K
Να αντικρυζω τον καταρακτη στο Unreal
Να παιζω πρωτη φορα την Emerald Coast του Sonic Adventure 1 με την απιθανη μουσικη και το σπινταρισμα
Να ξεκιναω το Wreckless και να παιζω το Silent Cartopgrapher στο OG XBOX

wow εμπειρία Snoopy Game and Watch Panorama , τό είχα βάλει κάτω απο το φως του ήλιου, τα χρώματα ήταν τρομερά, είχα απο πριν
άλλα LCD Game and Watch , αλλά αυτό ήταν το άλλο πράγμα.

γενικά απο άλλα παιχνίδια... Dungeon Master (ST) απίστευτο παιχνίδι για τους λάτρεις των RPG τότε,
εκεί ήταν και ολόκληρη ιστορία να το πάρω, είχε προστασία και κολλούσε συνέχεια, θυμάμαι τα πήρα στο κρανίο και πήγα στο σπίτι του τύπου
που τα αντέγραφε, 11 το βράδυ (!) να κάνω παράπονα, τον είχα σηκώσει απο το κρεβάτι ("ρε είσαι σοβαρός και έρχεσαι τέτοια ώρα;;;")
τελικά έγινε αντιγραφή μέσω Amiga -μάλλον x-copy

Να σας γράψω και εγώ λίγα...
-Η γνωριμία μου με το παιχνίδι pirates στον 6128...η εμπειρία ήταν τέτοια που ξέχασα να ...κοιμηθώ και πήγα στο καπάκι σχολείο την επόμενη μέρα!!! Μάλιστα από την πώρωση πήγα και έκανα πλαστικοποιημένο αντιγραφο χάρτη απο το πρωτοτυπο που είχε φίλος. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι σε απλό α4 πλέον δεν βλέπουμε τις μικρες ονομασίες. Έκανα στην δουλειά μου έναν Α3 για να κάνω τον τζόβενο όταν καταφέρω και ξανασχοληθώ. (Ξέρω εγώ πότε;;; Στην σύνταξη μήπως; :) ). Πάντως εκείνα το χρόνια ήμου...King's advisor για τους γνώστες. Τώρα φαντάζομαι είμαι ...μούτσος!
- Είχα λοιπόν την 1200 με 2 εξωτερικά drives και έρχεται ένας φίλος μία μέρα δίνοντας μου ενα πακο με 6 δισκέτες: "θα το εκτιμήσεις αυτό εσύ.Ευτυχώς που έχεις πολλά drives" μου είπε! Με την εισαγωγή απλά χάρηκα...με τα γραφικά είπα ΟΚ, με το gameplay όμως έκαψα πολλές ώρες! Η τρέλα ήταν τέτοια που το τελειωσα και με τους 3 οίκους! Μετά καταλαβαίνετε τι καλά πέρασα στο pc με dune 200 κσι emperor:battle for dune !
- Τέλος μια εμπειρία με φίλο που δυστυχώς δεν είναι μαζί μας πλέον και άφησε πίσω γυναίκα με παιδιά νέος...Εκείνος λοιπόν είχε μαγαζί με ηλεκτρονικά στο Παγκρατι στα τέλη των 90'ς και είχε μανία με το age of empires! Εγώ λόγω οικογενειακής επιχείρησης τότε είχα δωρεαν ιντερνετ απο το επαγγελματικό επιμελητηριο! Συνδεόμουν λοιπόν μετά τις 23:00 και είχα χρέωση ενός απλού τηλεφωνήματος! Την πρώτη μέρα με κατατρόπωσε εύκολα...την δεύτερη δυσκολότερα...την τρίτη όμως που κατάλαβα τι έπρεπε να κάνω, έγινε του ...pirates παραπάνω!!! Ατελείωτο ξενύχτι και κατευθείαν για δουλεια!!! Δεν νικούσε κανένας διότι απλά κανείς δεν μπορούσε να καταστρέψει την βάση του άλλου! Δεν ξαναπαίξαμε έκτοτε τόσες ώρες διότι δεν είχε νόημα... Ήταν όμως τρελή gaming εμπειρία!

-----------------------------------
Δεν θα σας γράψω λεπτομέρειες σε αυτό αλλά οι πλαιοι καταλαβαίνετε: Η πρώτη μέρα κατοχής του σπέκτρουμ και η ανυπομονησία να φορτώσει πριν το οποιοδήποτε παιχνίδι σε συνδυασμό με την αγωνία που σου δημιουργούσε η loading screen! Δεν θα το περιγράψω...όσοι ξέρετε καταλαβαίνετε τι εννοώ!!!

Μιας και μου τα θυμησε ο xc8...να ψωνιζω απο στοα Φεξη το Parachute και να με κρεμιεμαι απο το φοινικα στο Game B στην επιστροφη για σπιτι χαχαχαχα

Στα γρηγορα μεχρι το 2000 που ειναι ρετρο.

Aπο τα τελη 80 που ημουν με atari 2600 ηταν εμπειρια να παιζεις video games στο σπιτι αλλα οι δυνατες gaming στιγμες αρχισαν στις αρχες της δεκαετιας του 90.

Στις αρχες της δεκαετιας του 90 1991 - 1992 αν θυμαμαι καλα σε μια πολυωρη απογευματινη επισκεψη στις arcades αιθουσες της περιοχης μου παιζοντας πρωτη φορα πολλα arcades οπως outrun - final fight - joe and mac - pit fighter - asterix - street fighter 2 - shadow dancer και ενα σωρο αλλα υπεροχα arcades ηταν τοσο πολυ μαγευτικες αυτες οι πρωτες στιγμες που οι οθονες με τα παιχνιδια που επαιζα ειναι ακομα πολυ ζωντανες στην μνημη μου.

1992 - 93 - 94 με χαμο απο nes παιχνιδια σε κλωνο οπως contra - super mario bros 1 ,3 - tetris - batman returns - teenage mutant ninja nurtles 3 The Manhattan Project - castlevania 1 ,2 ,3 - adventure island 3 - megaman 1,2,3 - rad racer - robocop 3 κλπ

Nοεμβριος 1994 day one αγορα στις πρωτες ωρες το πρωι που ηρθε στα καταστηματα το πακετο snes - donkey kong country. Ξεπακεταρισμα στο σαλονι του σπιτιου (και με ωραια μεγαλη αφισα donkey kong country που ειχα βαλει στο δωματιο) συνδεση στην μεγαλη τηλεοραση και power on!!! το σαγονι στο πατωμα σταθερα για ωρες μετα με τετοια απιστευτα γραφικα :fafoutis::fafoutis::fafoutis: ακολουθησαν τους επομενους μηνες τα καλυτερα snes παιχνιδια.

Μαρτιος 1996 αγορα playstation με το παιχνιδι wipeout + demo 1 και ακολουθησαν οι γνωστοι μεγαλοι τιτλοι.Εντυπωσιακο αρκετα τοτε το sega rally στο saturn που ειχα δει αλλου με κορυφη εννοειται την arcade εκδοση.

Mαρτιος 1997 day one αγορα N64 μαζι με mario 64 και turok d.h και η λιστα μεγαλωνε γρηγορα με τις γνωστες παιχνιδαρες για την κονσολα.
Eπικη Ν64 στιγμη για ολους μας σιγουρα μετα και με το zelda o. of. t

14 οκτωβριου 1999 και πρωι πρωι ημουν στο καταστημα για να αγορασω το Dreamcast με το sonic adventure και sega rally 2 και αμεσως μετα το virtua fighter 3. Απιστευτο το αλμα στα 3d γραφικα σε σχεση με το ps1 - n64 και η νεα μαγεια των 128 bit ακολουθησε με νεες παιχνιδαρες για το 1999 οπως soulcalibur - house of the dead 2 - ready to rumble και στην πριζα για την αναμονη για να παιξουμε και τα μελλοντικα παιχνιδια για το 2000 οπως τα resident evil code veronica - shenmue - ecco the dolphin - dead or alive 2 - crazy taxi και αλλα πολλα.

Τελευταία επεξεργασία:
Αξέχαστη στιγμή όταν έφερα τον 6128 στο σπίτι και το παιχνίδι που μου είχαν δώσει ήταν το Target Renegade, το οποίο δεν μου άρεσε καθόλου. Αξιόλογες στιγμές, όταν είδα για πρώτη φορά την εισαγωγή του It came from the desert και Wrath of the demon στην Amiga 500 ενός φίλου. Τη στιγμή που καταφαίρνω να νικήσω τον κόκκινο δράκο στο Rainbow Islands στο σπίτι ενός φίλου σε μια 500, έβγαλα μια κραυγή και έσκισα την μπλούζα μου από την χαρά μου (ή μάνα μου θυμάμαι απόρησε όταν με είδε να μπάινω μέσα στο σπίτι χωρίς μπλούζα, που να της εξηγώ). Και φυσικά έμεινα με το στόμα ανοιχτό και εγώ όταν είδα για πρώτη φορά το Daytona USA και το Virtua Fighter.

Αξιοσημείωτη στιγμή, όταν ήμουν στο σπίτι ενός φίλου και παίζαμε ένα παιχνίδι στον 6128 (δεν θυμάμαι ποιό) αλλά παίζαμε μανιωδώς. Μπαίνει μέσα στο δωμάτιο στο ανιψάκι του που είχε μεγαλώσει με το ps2 και μας λέει χαρακτηριστικά "Τι βλακεία είναι αυτό που παίζεται;"

Πολλά χρόνια αργότερα, στο ps3 της γυναίκας μου έπαιζα το Castlevania, και στο τελευταίο μεγάλο κακό που ήταν ο διάβολος, μου πηρε καμιά ώρα για να τον νικήσω Θυμάμαι ήταν αργά τη νύχτα και με τις φωνές που έβαλα ξύπνησα την γυναίκα μου.

Στο σπίτι του φίλου Amigos παίζαμε στο Xbox 360 το πρώτο Gears of War όταν είχε βγεί στην αγορά. Το τερματίσαμε μέσα σε 2 ημέρες και κάποια στιγμή που παίζαμε για ώρες, μπαίνει μέσα στο σπίτι ο μικρότερος αδελφός του, μας κοιτάζει και μας λέει "Ρε πάτε καλά;" Δεν είχε και άδικο, μαντράχαλοι ήμασταν και οι δύο και αυτός αρκετά μικρότερος και αντί να κάτσει να παίζει έβγαινε έξω.

Όταν κατάφερα να τερματίσω πριν λίγα χρόνια το παιχνίδι Moonstone στην 500 χωρίς κανένα cheat.

Η πρώτη στιγμή που μου έρχεται ήταν όταν ήμουν φοιτητής κ είχα μια μέρα τρελή ρεντα στο. IssPro. Απηυδήσε ο ένας από τους συγκατοίκους κ έφυγε από το σπίτι παίρνοντας μαζί την ασφάλεια από τον ηλ. πινακα αφήνοντας μας χωρίς ρεύμα για κάνα τρίωρο. To be continued.....

Eμένα μου άρεσε περισσότερο να παίζω με άλλους στα σπίτια τους παρά στο δικό μου.

1. Δημοτικό πηγαινα.Είχα τερματίσει το Super Mario Bros 1 τέλη 80 (Γερμανία είμασταν) σε σπίτι φίλου και ο μικρός μου αδερφός μου από τη χαρά του με φίλησε.

2. 'Οποτε ερχόταν η στιγμή οι γονείς μου να πάνε επίσκεψη σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς στη Γερμανία που οι έφηβοι γιοι τους είχαν στη μια οικογένεια Amiga 500 και στην άλλη Amiga 2000, ενθουσιαζόμουν γιατί είχαν ένα κάρο δισκέτες με πειρατικά παιχνίδια, από όλα τα είδη και γούστα και για όλες τις ηλικιές. Αλλά κάποιες φορές πήγαινα στο παιδί με την Α2000 μόνος μου γιατί έμενε κοντά. Αρχές 90 αυτά. Παίζαμε τα παιδιά κυρίως Fiendish Freddy, Duck Tales, North and South, Warlocks Quest, Robocop, Wonderboy in Monsterland, Dragon Ninja, Mike the Magic Dragon, Shinobi, Double Dragon 2 The Revenge, Golden Axe. Τα υπόλοιπα τα έβλεπα. Μέχρι και το Party Games μου δείξανε...

3. Kάποιες φορές πηγαίναμε ταξίδι στο Δυτικό Βερολίνο να δούμε τη θεία και το θείο μου, (της γιαγιάς μου η αδερφή δηλαδή) και ο γιος της είχε Ατάρι 2600 και μετά πήρε AtariST. Αλλη εμπειρία και αυτή.

4. Επίσκεψη σε άλλα παιδιά που κάποια είχαν υπολογιστές Αmiga 500 αλλά και 8μπιτους που δεν θυμαμαι τα μοντέλα, αλλά είχαν ενδιαφέροντα παιχνίδια.

5. Ατέλειωτες ώρες χαζέματος στα καταστήματα ηλεκτρονικών στους ανοιχτούς 8μπιτους και 16μπιτους υπολογιστές τέλη 80.

6. Αρχές 90 ο μεγαλύτερος αδελφός του κολλητού μου είχε έναν 8088 με πράσινη οθόνη και PC speaker. Αν και ένιωθα ένα πισωγύρισμα σε σχέση με την Amiga, ωστόσο και εκεί παιρνάγαμε ωραία παίζοντας Operation Neptune, Night Hunter, Green Beret, Golden Axe, Prince of Persia ενώ προσπαθούσαμε μαζί να λύσουμε τους γρίφους του πρώτου Monkey Island.

Αν βάλω τωρα τα arcades, το Atari2600, NES, Gameboy . Dreamcast, PS2, PS3 και το δικό μας υπολογιστή και τη μετάβαση στην 32μπιτη εποχή, θα φτάσω τις 100 προτάσεις, οπότε το αφήνω εδώ.

Τελευταία επεξεργασία:
Τι να πρωτοθυμηθώ, αν και σε πολλά με καλύψατε με τις δικές σας παρόμοιες αναμνήσεις.
Μερικά που έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή:

Να φορτώνει η οθόνη του Jetpac στον Spectrum κι ο αστροναύτης να μου έχει μείνει στις αναμνήσεις σαν αληθινός. Όταν το ξαναφόρτωσα μετά από χρόνια, μου φάνηκε σαν ζωγραφιά παιδιού του νηπιαγωγείου.

Εννοείται να παίζω Saboteur, που προαναφέρθηκε. Το είχα λιώσει κι εγώ. Είναι παιχνίδι που δεν το βαριέσαι ποτέ.

Να παίζω Tehkan στα ηλεκτρονικά γύρω στο 86-87 και να περνάει μπάλα του μπιλιάρδου ξυστά απ' τ' αυτί μου (αλά Τράμπ) και να καρφώνεται μεταξύ τοίχου και ηλεκτρονικού.

Το Pirates, που είπε ο συνονόματος, ήταν μεγάλο κόλλημα επίσης, αλλά στην Amiga για εμένα. Χάρτη δεν χρειαζόμουν γιατί τον ήξερα απ' έξω...
Μέσα Ιουνίου, αρχές 90, στην ησυχία του καταμεσήμερου, μερικές αχτίδες του ηλίου διαπερνούν τις γρίλιες από το μισοκατεβασμένο παντζούρι. Το ξύλινο πάτωμα, το χρώμα του γραφείου και της βιβλιοθήκης, κάνουν το ημισκότεινο δωμάτιο να θυμίζει πειρατικό πλοίο, το οποίο κι εμφανίζεται στην οθόνη της Amiga, καθώς φορτώνει η εισαγωγή υπό τη συνοδεία της χαρακτηριστικής μουσικής.

Να παίζω πρώτη φορά Elite... και πολλά άλλα.

Τα πρώτα που μου έρχονται,

Ένα ρολόι Casio που είχα με παιχνίδι ράλι.
Να παίζω Pacman στο Atari 2600 σε σπίτι φίλου το 1980.
Το Donkey Kong σε game & watch.
Να παίζω Karate Champ στα ηλεκτρονικά.
Ατελείωτα ηλεκτρονικά.
Όταν είδα το 1 on 1 with Dr. J & Larry Bird σε Apple II.
Το εξώφυλλο του Fairlight στον Spectrum.
Να παίζω τα αγαπημένα μου παιχνίδια στον C64, Kung-Fu Master, Fist ΙΙ: The Legend Continues, Maniac Mansion, κ.α.
Να παίζω Track & Field, Winter Games, Summer Games, σε σπίτι συμμαθητή μου, στο Μοσχάτο.
Η κραυγή στο Friday 13th της Domark, όπως και η κλασική ατάκα Another visitor! Stay a while; stay forever! στο Impossible Mission.
Η πρώτη μου επαφή με Amiga, το περίφημο Juggler demo έτρεχε σε μια Amiga 1000 και εγώ είχα μείνει παγωτό.
Όταν είδα το Defender of the Crown στην Μηχανοργάνωση 87. Λίγο μετά την απέκτησα. Τέλος.
H εισαγωγή του Blood Money.
To Shadow of the Beast.
To Dragons Lair στα Απίστευτα και όμως Αληθινά.
Oi ώρες διαστημικής περιπλάνησης στο Elite Frontier.
Το μαγικό Tomb Raider στο PS1.

Όταν κατάφερα να τερματίσω πριν λίγα χρόνια το παιχνίδι Moonstone στην 500 χωρίς κανένα cheat.
Ένα από τα ωραιότερα. Ψηλά στην λίστα των Amiga games που θα ήθελα να ξαναπαίξω μια μέρα.

Στο σπίτι του φίλου Amigos παίζαμε στο Xbox 360 το πρώτο Gears of War όταν είχε βγεί στην αγορά.
Παιδικός μου φίλος, μου έδωσε πρόσφατα μια συλλογή με 6000 C64 games. :lol:

Αξέχαστη στιγμή όταν έφερα τον 6128 στο σπίτι και το παιχνίδι που μου είχαν δώσει ήταν το Target Renegade, το οποίο δεν μου άρεσε καθόλου.
Μου κάνει πραγματικά εντύπωση πως δεν σου άρεσε το συγκεκριμένο! Μιλάμε για παιχνίδι σταθμό στα 8μπιτα! Τότε το βλέπαμε ως παραδειγμα για το πως θα έπρεπε να ειναι το double dragon των υπολογιστών...

όταν είδα στην 2000 των φίλων μας στην Γερμανία το Defender of the crown και αυτό με το υποβρύχιο. Μάλιστα είχαμε βρει ένα σημείο, που έπρεπε να είναι το ποντίκι, για να κερδίζουμε στην κονταρομαχία. Να παίζουμε ατελείωτες ώρες στον Commodore 64 του τότε καλύτερου μου φίλου, Spy vs spy, the way of the exploding fist, raid over moscow, ghostbusters.impossible mission και τόσα άλλα παιχνίδια. Να παίζω σε ένα άλλο φίλο μου που είχε Amstrad 6128, pyjamarama, karnov, fantastic voyage και να δίνουμε την εντολή |CPM χωρίς φυσικά να ξέρουμε τι να κάνουμε μ' αυτό. Στα ηλεκτρονικά διπλό με το Double Dragon,το Golden Axe, το Altered Beast. Tότε που είδα στην τηλεόραση το Dragon's Lair.

Τελευταία επεξεργασία:
Να παίζουμε ατελείωτες ώρες στον Commodore 64ת του τότε καλύτερου μου φίλου, Spy vs spy, the way of the exploding fist, raid over moscow, ghostbusters.impossdible mission και τόσα άλλα παιχνίδια.
Η πρώτη μου κόπια κασέτα στον 64 (από μαγαζί) ήταν το Raid Over Moscow. Δύσκολο παιχνίδι, στο Κρεμλίνο πάντα (τα) έχανα.

Ατελείωτο Way of the Exploding Fist έχω παίξει. Νομίζω ήταν η βάση (ίσως και η έμπνευση) του μεταγενέστερου, θρυλικού ΙΚ+.
Για την ιστορία, η Beam Software ήταν το house που το 1982 είχε κυκλοφορήσει το The Hobbit, ένα text adventure που πούλησε τότε 500K κόπιες.

Μετά από 2 χρόνια με 8μπιτο που δεν έκανε και πολλά στα παιχνίδια πλην εξαιρέσεων (6128) πήρα Amiga 500, όταν έβαλα Beast, Rainbow islands, Robocop 2 πέσανε σαγόνια με την ανάλυση, κίνηση και χρώματα επιπέδου coin op και ήχο λες και άκουγες τέκνο σε κασετόφωνο. Ήταν το κάτι άλλο. Κανένα άλλο μηχάνημα δεν με εντυπωσίασε περισσότερο. Μου είχε κάνει εντύπωση φυσικά και το ps1 με παιχνίδια όπως tomb raider, gran turismo, f1 '97 όταν τα είδα πρώτη φορά. Όμως η Amiga σου έδινε την αίσθηση ότι είναι πολλά χρόνια μπροστά από τον 8μπιτο, ήταν σαν να συγκρίνεις τεχνολογία 1982 με 1992. Πραγματικά μιλάμε για ένα φανταστικό μηχάνημα.

Πέρα από αυτό πολύ μεγάλη εντύπωση όταν ανακάλυψα τα πρώτα emulators, ήταν απίστευτο να παίζω spectrum στον pentium 1 που είχα, και nes, master system κλπ. Ότι σήκωνε

Πίσω
Μπλουζα