Έχω ζήσει στιγμές άπειρης ευτυχίας με ρετρogaming!
Θα ξεκινήσω με τα γνωστά Game & Watch και συγκεκριμένα με τα ΠΟΠΑΫ και DONKEY KONG. Ήταν οι πρώτες μου στιγμές gaming και ακολούθησε το γνωστό "Ραλλάκι" στα πρώτα arcades που εμφανίστηκαν στα καφενεία (κάπου στο 1981-82)!
Μετά (1983) μου έφερε ο πατέρας μου από την Αγγλία ένα teleplay με τα γνωστά τέννις-ποδόσφαιρο-σκοποβολή! Αν και του είχα ζητήσει το GRAAL της παιδικής ονείρωξης, το ATARI, βολεύτηκα μια χαρά με το ταπεινό teleplay.
Ξαφνικά λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1984 είμαι στην Α΄ Γυμνασίου και ο διπλανός μου σκάει τη βόμβα "Αγόρασα computer"...
Πάμε στο σπίτι του και παθαίνω κοκομπλόκο εις διπλούν! Αντικρύζω ταυτόχρονα τον λαστιχά SPECTRUM και την υπέρλαμπρη/εκτυφλωτική/εξωτική/λάγνα αδερφή του! Παίξαμε HARRIER ATTACK, ATIC ATAC, GHOSTS & GOMBLINS αλλά εγώ έβλεπα στην οθόνη μόνο την αδερφή του... Φυσικά όταν πήγα σπίτι άρχισα να νιαουρίζω ότι θέλω κι εγώ SPECTRUM και τελικά τον πήρα μετά από 2 χρόνια. Θυμάμαι σαν χθες την παραμονή των Χριστουγέννων του 1986 που πήγαμε με τον πατέρα μου στο MICROPOLIS για να αγοράσουμε τον SPECTRUM+ . Τι να πω για εκείνες τις ημέρες, εκείνες τις στιγμές. Η μαγεία του unboxing! Έπαιζα ολημερίς και ολονυκτίς πειρατικά RAMBO, MATCH DAY, EXPLODING FIST, ΤΤ RACER, SABOTEUR και BOMB JACK που μου είχε γράψει σε κασέτα ο διπλανός μου! Φυσικά ενώ έπαιζα, στο ραδιοκασετόφωνο του δωματίου μου έπαιζε non stop HEAVY METAL με IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST, ACCEPT, WASP, DIO, TWISTED SISTER και φυσικά SCORPIONS!
Στην Α' Λυκείου πούλησα τον λατρεμένο SPECTRUM και αγόρασα AMSTRAD 6128 (πράσινο) και το μόνο παιχνίδι που έπαιξα με πόρωση ήταν το ACE. Ίσως έφταιγε η ταινία TOP GUN που με είχε ξελογιάσει. Γενικά δεν αγάπησα τον AMSTRAD.
Από την Β' Λυκείου έως ότου τελέιωσα το Πανεπιστήμιο δεν ασχολήθηκα με παιχνίδια καθώς δεν είχα αγοράσει "συμβατό" υπολογιστή ούτε παιχνιδομηχανή.
Με το που ξεκινάω το MSc αγοράζω έναν Pentium και Ω ΘΕΟΙ πέφτουν διαδοχικά στα χέρια μου PRIVATEER 2 THE DARKENING, το πρώτο AGE OF EMPIRES και το DIABLO!!! Όσες εργατοώρες δεν είχα παίξει τα τελευταία 8 χρόνια τις έπαιξα σε 3 μήνες!
Ως διδακτορικός με συμφοιτητές στο γραφείο μας στο Πανεπιστήμιο ξεσκίστηκαμε σε δικτυακό AGE OF EMPIRES II ! Στο σπίτι έπαιζα όλη νύχτα GABRIEL KNIGHT THE BEAST WITHIN και DIABLO 2.
Μετά πήγα φαντάρος και δεν ξανασχολήθηκα με gaming.