Στο ταχυφαγείο / φαστφουντάδικο

Επειδη δεν μ'αρεσουν τα μπεργκερ, προτιμουσα σταθερα Goody's και μαλιστα Premier αλλαντικών, που μόλις πρόσφατα εφτασε κ'αυτο στο τέλος εποχής του (δεν το φτιαχνουν πια) - δεν εχω τι να φάω πια ούτε στα Goody's ? . Όταν βρεθηκα στο εξωτερικο δοκίμασα οτιδήποτε άλλο εκτός των μπεργκερ, στα fastfood. Και παλι, το φαγητό των τοπικων ταχυφαγίων δεν συγκρίνεται με αυτό των αλυσίδων. Απλά στην Ελλάδα το φαγητό μου φαίνεται νοστιμότερο...το φαγητό των πολυεθνικών αλυσίδων είναι πανω-κατω το ίδιο παντού.
 
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου οτι το φαγητό των τοπικών είναι νοστιμότερο, καθώς είναι προσαρμοσμένο στις εκάστοτε συνθήκες. Από την άλλη για τον πολίτη του κόσμου το να γνωρίζει οτι θα φάει και θα πιεί κάτι με την ίδια γεύση σε κάθε γωνιά της γης δεν είναι λίγο πράμα. Μίκρυνε ο κόσμος μας μπαρμπούλη, μίκρυνε που λέει και ο Βέγγος στον Κωνσταντάρα στην ταινία θα σε κάνω βασίλισα. 
 
Προσφατα πηρα κατι απο γκουντυς, μαλλον ενα γκολτεν και ενα κλαμπ, πραγματα που συνηθιζα στο παρελθον. Μου εκανε εντπωση οτι ηταν ακριβως η ιδια γευση που θυμομουν απο τοτε, οι ψευτοπατατες πχ. ακριβως ιδιες. Να πω την αληθεια αυτο με ψιλοχαλασε λιγο αντι να μου φερει αισθηματα νοσταλγιας. Ενιωσα οτι τοσα χρονια δεν πηρξε καμια εξελιξη, και μεσα μου θα περιμενα καποια αλλαγη της ποιοτητας/γευσης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1@Rakeesh[/USER] Όπως πάνε τα πράγματα στην Ελλάδα, ευτυχώς που δεν άλλαξαν οι γεύσεις...εννοώντας να πήγαιναν σε χειρότερες καταστάσεις. Δε βαρίεσαι, αν μια φορά το εξάμηνο πάει κάποιος στα goodys, ας φάει την κλασική πλαστική του πατάτα...Μια στο εξάμηνο δεν παθαίνει κανείς τίποτα.

 
Μικρος οταν βγαιναμε με τον κολητο μου, επισκεπτομουν συχνα την περιοχη τερμα Πατησιων οπου ειχε πολλα φασφουνταδικα και καφετεριες. Στη γωνια ειχε ενα Kangoo (δεν ξερω αν ηταν αλυσιδα και υπηρχαν αλλα) που τωρα ειναι Εβερεστ. Απο κατι παιδια ειχα ακουσει κακα λογια για το συγκεκριμενο, οπως οτι και καλα συχναζουν πρεζονια, και πηγα εκει μονο 1-2 φορες.

Πιο περα Γκουντυς και πιο περα αργοτερα Μακ. Υπηρχαν επισης και τα HambO, που καποτε ειχαν ανοιξει αλυσιδα σε διαφορα μερη της Ελλαδας αλλα στο τελος παρεμεινε ενα στην Πατησιων, που εγινε εστιατοριο  και μετα εκλεισε κι αυτο.
Τα Kangoo στο τέρμα Πατησίων τα θυμάμαι στα φοιτητικά μου χρόνια (όταν έβγαινα με την κολλητή μου). HambO είχαμε και μεις, όπως έγραψα στη Φ. Νέγρη (για δύο ή τρία χρόνια, όχι παραπάνω).
 
Hambo είχε επί της Πατησίων μεταξύ πλ.Αμερικής και πλ.Κολιάτσου στα τέλη 80ς.

Επί της Φωκίωνος που ήταν?
 
Hambo είχε επί της Πατησίων μεταξύ πλ.Αμερικής και πλ.Κολιάτσου στα τέλη 80ς.

Επί της Φωκίωνος που ήταν?
Θα έλεγα καλύτερα κοντά στο ράδιο σίτυ, στάση λυσσιατρείο στο ρεύμα προς το κέντρο της Αθήνας
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
^

Ναι, εκεί το θυμάμαι εγώ
 
Θυμάμαι τα Wendy's που είχαν ανοίξει στην Ελλάδα, συγκεκριμένα ένα ήταν στην Πατησίων, πάνω από την Ομόνοια. Θυμάμαι και τη διαφήμιση του θρυλικού Bacon Mushroom Melt με το τετράγωνο μπιφτέκι. Κάποτε καταργήθηκε, αλλά υπάρχουν φανατικοί θαυμαστές του που το ζητάνε επίμονα, και κάποιες φορές έχει ξανακυκλοφορήσει για περιορισμένο χρόνο, ή έχουν δημιουργήσει παρόμοια προϊόντα (στο εξωτερικό πλέον, αφού τα Wendy's έφυγαν από την Ελλάδα). 
Μυθικο ηταν !!!

Απο την μερα που εκλεισαν εδω τα συγκεκριμένα καθε φορα που πηγαινα Αμερικη παντα σταματαγα Wendys και επαιρνα το συγκεκριμένο !! 
 
Θυμαται κανενας τα Corner? ειχε πιτσες αλλα νομιζω οτι βασικα ηταν φαστφουνταδικο γιατι δεν ειχε μονο πιτσες. Νομιζω ειχε ενα στην Πατησιων και αλλου, αλλα παντα ηταν σε γωνια (εξ ου και το ονομα). Απο εκει πρωτη φορα εμαθα την ακρη της πιτσας με γεμιση Φιλαδελφεια, που νομιζω το ελεγαν "Κοτολετα" (?).

Θυμαμαι επισης το ονομα γιατι γινοταν ΤΠ στη σειρα "Καληνυχτα Μαμα" του Μαστορακη. Σε 2-3 επεισοδια αφου τελειωναν ελεγαν "να παρουμε μια κοτολετα απο τα Κορνερ;" και μετα τις εδειχνε που ετρωγαν και ελεγαν τι νοστιμη που ειναι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεκαπεντε φορες εχω ξεκινησει να το γραψω και ολο κατι συμβαινει...

Επεισόδιο σχετικο με το θεμα μας εχει στην εξαιρετικη σειρα ντοκιμαντέρ "Τα Στέκια - Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού"

 
Την Κυριακη ειχε για τα σουβλατζιδικα
 
Το κόρνερ το θυμάμαι και νομίζω οτι υπήρχε σαν επιχείρηση ως τα μέσα του 2000, ίσως και τέλη. Τα πρώτα καταστήματα πρέπει να άνοιξαν το 1995 και λίγο πολύ μέσα σε 10-15 χρόνια έκανε τον κύκλο του. Γενικά δεν έκανε άσχημη πίτσα, απλά λίγο οι τσιμπημένες τιμές λίγο η συνεχής υποβάθμιση των περιοχών γύρω από τα σημεία που εξυπηρετούσε, ε δε θέλει και πολύ για να καταλάβει κανείς τι συνέβη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρεπει να ηταν πριν το 1995
 
Μπορεί, αλλά λίγα χρόνια πιο πριν, π.χ. 1993. Δεν είχε και στους Αμπελοκήπους;
 
Ηταν πιτσαρια τελικα η φαστφουνταδικο; Δεν ειχα παει ποτε. Πρεπει να ειχα παρει το πολυ 1-2 φορες απο κει καποια "κοτολετα" τηλεφωνικως.
 
Ήταν φαστφουντ με έμφαση στην πίτσα...
 
Πίσω
Μπλουζα