Συλλογή άρθρων των Adventure Games

tantalos

Retro Member
Joined
26 Ιαν 2009
Μηνύματα
180
Αντιδράσεις
25
Προβολή συνημμένου 45806

Χαρη στην καταπληκτικη δουλειά των παιδιών που έχουν ψηφιοποιήσει τα PIXEL , κατόρθωσα να πραγματοποιήσω αυτό που, ως φανατικός Adventurer, ήθελα για πολυ καιρο : Να ξεχωρίσω όλες τις στηλες του κ. Τσουρινακη σε ενα και μοναδικο αρχειο.

Αυτη τη συλλογή, ελαφρως ... ʽντυμενηʼ αισθητικα με 3-4 εικόνες που επιμελήθηκα ο ίδιος, τη μοιραζομαι αποψε μαζί σας. Τη δημιούργησα για το προσωπικό μου ʽαρχείοʼ, αλλά θα το θεωρούσα κρίμα να μη τη μοιραστώ με άλλους Adventure Gamers.

Για πολλοστη φορα, ενα μεγαλο ευχαριστω σε όλους οσους αφιερωσαν χρονο και κοπο για να σκαννάρουν τα τεύχη του PIXEL. Και φυσικα, στον κ. Τσουρινάκη, για την εκπληκτική δουλειά που έκανε στο PIXEL επί χρόνια - συνεχίζοντας με ανάλογους ρυθμούς, φυσικά, και στο PC - Master.

Στο αρχειο θα βρείτε όσα Adventure Reviews του κ . Τσουρινάκη μπόρεσα να βρω από τα ψηφιοποιημένα PIXELʼs, όλες τις στηλες ʽAdventure SOSʼ, και καποια θέματα με την υπογραφή του κ . Τσουρινάκη. Ελπίζω να μη μου εχει ξεφύγει τίποτα. Κάποια τεύχη λείπουν - αλλά δε μπόρεσα να τα εντοπίσω ούτε στο αρχείο των Retromaniax.

Ελπίζω να μην παραβαίνω όρους του forum , κάνοντας upload την συγκεκριμένη συλλογή... την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ :

[EDITED]

Να με συμπαθάτε, αλλά μου βγήκε λίγο... μεγαλούτσικη. 260 MB δεν είναι και λίγα για ένα pdf αρχειο. Είναι όμως και πάνω από 400 σελίδες..... Όποιος θέλει, αφού το κατεβάσει, μπορεί να το ʽσπάσειʼ σε μικρότερα αρχεία.

Το pdf επιδέχεται σίγουρα βελτιώσεις. Για παράδειγμα, Links στα περιεχόμενα για να ανοίγει η αντίστοιχη σελίδα με ένα απλό click , ή χρήση των OCR Scanned περιοδικών PIXEL. Το πρώτο θα το φροντίσω εντός των ημερών. Το δεύτερο, όταν με το καλό ολοκληρωθεί και το , εξαιρετικά επίπονο, Project τoυ OCR Scanning των περιοδικών. Πείτε μου οποιαδήποτε παρατήρηση έχετε, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν πιο καλό και πιο ολοκληρωμένο.

Αν οι υπεύθυνοι του forum θέλουν να βάλουμε κάποιο λογότυπο των retromaniax στο αρχείο, καμία αντίρρηση. Άλλωστε το retromaniax αποτέλεσε την πηγή του υλικού που περιλαμβάνεται στο αρχείο.

Καλή ανάγνωση!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θέμη σε ευχαριστούμε πολύ!!!
 
Θεμη επετρεψε μου να ριξω το link ωστε να ενημερωσουμε την Compupress και να παρουμε ενα ΟΚ.

Κατανοω και εκτιμω τη διαθεση σου να μοιραστεις με τη κοινοτητα τον κοπο που εκανες να συλλεξεις και να συνθεσεις το υλικο!!
 
Δε γίνεται να το κατεβάσουμε πρώτα και μετά να ενημερώσουμε τη Compupress; :)
 
Πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, πρέπει να σου βγήκε το λάδι μέχρι να τα συγκεντρώσεις ! Θα περιμένουμε με αγωνία να ξαναεμφανιστεί το link και να κατεβάσουμε το pdf.

Κάτι άλλο, με τα παλιά PC Master τί καθεστώς επικρατεί ; Μιλάμε για πολύ και ενδιαφέρον υλικό, όπως και τις ειδικές εκδόσεις Adventure που κυκλοφορούσαν τότε και έφεραν την υπογραφή του. Έτσι ρίχνω μιά ιδέα, για τα "άπαντα" του κ.Τσουρινάκη - πιστεύω θα ήταν ένα εξαιρετικό tribute.
 
Ρωτήσαμε και περιμένουμε απάντηση, θα πάρω και ένα τηλέφωνο μήπως και το email χάθηκε κάπου στο δρόμο.
 
Aνυπομονω!Συγχαρητηρια για τον κοπο σου φιλε!!
 
Εξαιρετική ιδέα! Κι εγώ ανυπομονώ.
 
Να'στε καλα παιδια, ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα με την Compupress.

Αλκη, εντόπισα το όνομά σου σε ένα Adventure SOS, νομιζω ρωτουσες για το Operation Stealth!!! Ωραια χρόνια... :D
 
tantalos είπε:
Αλκη, εντόπισα το όνομά σου σε ένα Adventure SOS, νομιζω ρωτουσες για το Operation Stealth!!! Ωραια χρόνια... :D
Όπως είχα πει και όταν ανέβηκε το τεύχος εδώ, ή έχει αρχίσει να με πιάνει το Αλτσχάιμερ ή ο Αντρέας μπέρδεψε κάπως τα ονόματα αφού του έστελνα γράμματα μεν εκείνη την εποχή, όμως η μόνη φορά στη ζωή μου που του ζήτησα βοήθεια για γρίφο ήταν για το Uninvited γύρω στο 1989 που είχα κολλήσει 6 μήνες -και τελικά το έλυσα πριν δημοσιευτεί η απάντηση-. Ειδικά το Operation Stealth το είχα τελειώσει απνευστί και μάλιστα αν θυμάμαι καλά είχα στείλει και τη λύση στο USER.
 
Είχες βγάλει και το arcade underwater κομμάτι, με μιας βρε θηρίο;
 
Το κομμάτι αυτό δεν ήταν καθόλου δύσκολο στην Amiga αφού σου έδινε αρκετό χρόνο. Νομίζω πως σε άλλα format έπρεπε να το κάνεις πιο γρήγορα, και για να είχε διαμαρτυρηθεί ο Αντρέας -και μάλλον επιβεβαιώνεται αφού το αναφέρεις κι εσύ- ίσως ένα από τα αυτά τα format ήταν ο Atari.
 
Είναι γεγονός οτι ο Τσουρινάκης έπαιζε τα adventures σε Atari ST, μέχρι που ήρθαν τα "σίδερα", που λέει και ο Shock...
 
Εχμ... Να υποθεσω τελικα ότι δεν πήραμε άδεια από την Compupress??....
 
Μιλαει ο Shock αλλα λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων εχει αλλαξει ημισφαιριο προσωρινα!
 
Wally για ρώτησέ τον, αν εκεί που είναι πατήσει το PLAY στο κασετόφωνο του Commodore τα ροδάκια περιστρέφονται ανάποδα;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδία τί έγινε με την compupress? Έχουμε κάτι νεότερο?
 
Μόλις θα έχουμε θα ενημερωθείτε :)
 
ακομα το σκεφτονται στη compupress?
 
Έχω παρόμοια συλλογή, και μάλιστα έντυπη. Από τις κανονικές σελίδες του Pixel. Ναι, τις έσκιζα τότε! (cringe)

Κάποια στιγμή θα ανεβάσω φωτογραφίες.
 
Πίσω
Μπλουζα