Συλλογή παιχνιδιών Oneload64

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.341
Αντιδράσεις
9.486
Να αναφερω εν συντομια την εξαιρετικη συλλογη Oneload64 που χρησιμοποιώ εδω και καμποσο καιρο και που προσφατα αναβαθμίστηκε στην εκδοση 3. Περιεχει 1500 παιχνιδια που εχουν υποστει μετατροπές ετσι ωστε να φορτώνουν στο απολύτως μικρότερο χρονικό διαστημα. Η βασικη μορφη που διατίθενται ειναι σαν Magic Desk CRT images, αλλα μεσα στην συλλογη υπαρχουν και σαν συμπιεσμένα και ασυμπίεστα PRG images καθως και σαν συλλογές μορφης Easyflash και Tapecart. Επιπλεον μεσα στην συλλογη θα βρειτε τις αρχικες μορφες ολων αυτων των παιχνιδιων. Αξιζει να αναφερουμε εδω οτι οπου ειναι δυνατο χρησιμοποιουνται οι πιο αυθεντικες εκδοσεις των παιχνιδιων, χωρις cracktros, trainers κλπ.

oneload.jpg

Συνεπώς αυτη την συλλογη μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτούσια σε μια ευρύτατη γκαμα περιφερειακών οπως:

1541 Ultimate II και ανω
Tapecart σκετο και SD
SD2IEC
EasyFlash
Backbit
Kung Fu Flash
MMC Replay

και οχι μονο.

Εχει πλεον προστεθει και υποστηριξη codenet με μια ειδικη εκδοση του client ετσι ωστε να μπορει κανεις να φορτώσει τα παιχνιδια αυτα στιγμιαία και μεσω του RR-Net.

Αν και σε καμια περίπτωση δεν ειναι μια πληρης συλλογη ολων των παιχνιδιών για Commodore 64, ειναι παντως αρκετα αντιπροσωπευτική και ειναι σιγουρα η συλλογη που φορτωνει στον ελαχιστο δυνατο χρονο! Επισης αναβαθμίζεται σταδιακα με ολοένα και περισσότερα παιχνιδια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κυκλοφορησε η εκδοση 4 της συλλογης παιχνιδιων Oneload64 με σημαντικες βελτιωσεις.

500 παραπανω παιχνιδια, εκ των οποιων για πρωτη φορα τα 100 ειναι multiload, καλυτερη οργανωση των φακελων, thumbnails και περιγραφες.


Περισσοτερες λεπτομερειες εδω.
 
Κυκλοφορησε ενα update για την νεα εκδοση με μερικες διορθωσεις και καποιες προσθηκες. Δειτε εδω.

Επισης επειδη δεν το ειδα να αναφερεται καπου, τα παιχνιδια multiload δεν φορτωνουν με jiffydos ενεργοποιημένο. Δεν ξερω αν ειναι κατι ειδικα στην περιπτωση μου (1541 Ultimate II) ή γενικοτερο.
 
Αυτα ειναι κατι σαν τα HD images της Amiga? Δηλαδη φορτώνουν ευκολα χωρις disk swap κλπ?

Υπαρχει κατι αντίστοιχο και για αλλα συστηματα οπως το Spectrum η τον Amstrad?
 
Οπως ειχα γραψει στο αρχικο post προκειται για παιχνιδια τα οποια εχουν υποστει διαιτα για να αφαιρουνται cracktros, trainers κλπ και εχουν συμπιεστει ετσι ωστε να φορτωνουν στο ελαχιστο δυνατο χρονο. Η βασικη μορφη της συλλογης ειναι σαν cartridge rom images τυπου magic desk, αλλα συμπεριλαμβανονται συμπιεσμενα και ασυμπιεστα PRG images απο τα ιδια παιχνιδια. Επιπλεον εχουμε τα παιχνιδια σε συλλογες τυπου Easyflash και Tapecart, δηλ. ειδικα rom images που περιεχουν πολλα παιχνιδια με ενα βασικο menu. Ακομα δινονται και τα παντως τυπου images τα οποια χρησιμοποιηθηκαν σαν πηγη για ολες αυτες τις μετατροπες. Τελος εχουμε ενα documentation και metadata για τα παιχνιδια που υπαρχουν στην συλλογη.

Κατι που εχει μια γενικη ομοιοτητα με το Oneload64 ειναι το No-Intro Project που προσπαθει να συλλεξει την καλυτερη δυνατη εκδοση απο καθε παιχνιδι, χωρις cracktros, trainers και γενικα αλλες επεμβασεις. Το NoIntro ειναι σε αντιθεση με το TOSEC, που προσπαθει να συλλεξει ολες τις διαφορετικες εκδοσεις απο καθε παιχνιδι που εχει συναντησει ποτε κανεις. Βεβαιως το No-Intro αν και συμπεριλαμβανει διαφορους υπολογιστες, εχει κυριως εμφαση σε κονσολες.

Και περα απο τον Commodore 64 δεν νομιζω οτι υπαρχει σε σημαντικο βαθμο αυτη η ενασχοληση με τους χρονους φορτωματος.

Παντως αν γνωριζει καποιος αντιστοιχες προσπαθειες για αλλες πλατφορμες, ας τις αναφερει.
 
Κυκλοφορησε η εκδοση 5 της συλλογης παιχνιδιων Oneload64.


Η εμφαση στην νεα εκδοση ειναι η προσθηκη περισσοτερων παιχνιδιων multiload, ενω εχουμε και βελτιωση στον boot κωδικα των cartridges.
 
την τίμησα ήδη....χρόνο δεν έχω να την τσεκάρω!
 
χρόνο δεν έχω να την τσεκάρω
Ελα ντε... δεκα φορες να ειχα τον ελευθερο χρονο που εχω, παλι δεν θα προλαβαινα!

Παντως για να απολαυσει κανεις το Oneload64 προτεινω Tapecart SD. Ταιριαζουν αψογα τα δυο.
 
kung fu flash για μενα
 
Δεν εχω καταλαβει τι ειναι τα multiload. θελουν καποιον αλλο χειρισμο οταν θελει αλλαγη "πλευρας"?
 
Προφανως ξερεις τι ειναι multiload οταν μιλαμε για παιχνιδια σε κασέτες.

Τωρα που θελουν να τα μεταφερουν σε magic desk cartridge format, χρειαζεται μια ιδιαιτερη αντιμετωπιση απο την μερια του μετατροπεα.

Απο την μερια του χρηστη, απλα πατας το κουμπι.

Απ' οτι φαινεται υπαρχει ασυμβατοτητα με fastloaders οπως το jiffydos που αντικαθιστουν τις ρουτινες του κασετόφωνου στον kernal.

Αν δεν εχεις τετοιο fastloader ενεργοποιημενο τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
 
Πίσω
Μπλουζα