Συλλογή N-Gage

johnny_salonica

RetroActive
Joined
21 Μάρ 2008
Μηνύματα
297
Αντιδράσεις
17
Με την προσθήκη 3 παιχνιδιών που βρήκα σήμερα σε παιχνιδάδικο ας ποστάρω την ταπεινή συλλογή Ν-Gage που έχω και παράλληλα να προσκαλέσω όσους έχουν το οτιδήποτε απο την φορητή κονσόλα-τηλέφωνο της Nokia, να ποστάρουν τα δικά τους αποκτήματα.

picture.php
 
Εχω και εγω την Λαρα και μονο αυτη,δεν το εχω παιξει ακομα λογω ελειψης hardware αλλα η αγορα εγινε μονο και μονο λογω Λαρας και προσπαθεια αποκτησης των διαφορων εκδοσεων της.

Απο τις καλυτερες μεταφορες σε handheld πολυ πιστης στο πρωτοτυπο αυτη στο Ngage.

Δυνατο μηχανημα παντως και κριμα που απετυχε.
 
Η εξαγωγή μπαταρίας πρίν το αλλαγμα παιχνιδού (σ'ενα κινητό τηλέφωνο...) μαλλον το σκότωσε πρίν της ώρας του
 
Το ξέρω ότι είναι LOL αλλα το δικό μου εκλάπη σε στριπτιτζάδικο, έξω απο το οποίο περίμενα με τον κολλητό μου καλώντας συνεχώς και περιμένωντας όποιον έβγαινε μπάς και τον πετύχουμε (είχα δυνατό και χαρακτηριστικό ringtone !) Ο (ή και ή....) επόμενος του κάτοχος απόλαυσε μπόλικα εγκατεστημένα games και emulators. Μου έμειναν μιά θηκούλα και ο φορτιστής σουβενίρ....

Είχα απολάυσει και εγώ το tomb raider, ένα FPS που δέν θυμάμαι πώς λεγόταν, το Snake (μακράν η καλύτερη έκδοση φιδακίου) και διάφορες s60 symbian εφαρμογές/games. Θυμάμαι το δούλεμα που μου ρίχνανε επίσης (τί την κρατάς την τυρόπιτα στο αυτί κλπ)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@Aardvark: Και εγώ είχα πάθει την πλάκα μου τότε με το πως χώρεσαν το Tomb Raider σε μία τόση δα καρτούλα.

@Saulot: Για αυτό κυκλοφόρησαν αργότερα το N-Gage QD :p

@Other_Reality: Τρελή ιστορία πράγματι :D Όσο για το μέγεθος, εγώ άκουγα συνέχως τον πατέρα μου να μου λέει 'Πήγαινε παίξε πίνγκ πόνγκ με αυτό το κινητό!!!' Τώρα για το fps που αναφέρεσαι, μάλλον εννοείς το Red Faction.
 
Κι εγώ έχω ακόμη 2 N-gage και φυσικά είχα πάρει μια μεγάλη-μεγάλη MMC και είχα βάλει games και emulators. Το FPS που λές Other Reality πρέπει να ήταν το Red Faction. Επίσης λάτρεψα το Pyo Pop και Sonic N (που ήταν μεταφορά απο το GBA) Εμένα μου άρεσε και ενα Smup που ήταν εγκατεστημένο θυμάμαι στην συσκευή. Επίσης υπήρχε ένα ωραίο παιχνίδι με φλιπεράκι που είχε πάρα πολλά boards και για να πάς στο επόμενο έπρεπε να περάσεις την μπάλα στο πάνω μέρος του κάθε board/πίστας.

Δεν μπόρεσα να παίξω ποτέ λόγω του οτι δεν είχα n-gage arena το Pocket Kingdom και το Elder's scroll: Shadowkey δεν μου δούλεψε ποτέ... Κάποια απο τα παιχνίδια πάντως έμπαιναν κανονικά σε άλλες S60 συσκευές χωρίς κάν πείραγμα...
 
Όχι το FPS δέν ήταν το red faction άν και το θυμάμαι και αυτό, ένα άλλο horror ήτανε που μάλιστα το είχα παίξει κιόλας σε bluetooth multiplayer με τον αδερφό μου που είχε πάρει το QD !!

αυτό εδώ ητανε

Το elder scrolls shadowkey θυμάμαι ήτανε όντως μανίκι για να παίξει, τελικά το είχα φορτώσει και είχα παίξει αρκετά μέχρι που κάποιο bug μου έσπασε τα νεύρα και το ξήλωσα (όπως άλλωστε έχω κάνει με ΟΛΑ τα elder scrolls σε κάθε πλατφόρμα !!!) Επίσης είχα λιώσει το FIFA και ένα άλλο RPG το requiem of hell.

Γενικά το είχα ευχαριστηθεί πολύ το τηλεφωνοκονσολάκι, μέχρι που το έκλαψα, ευτυχώς όμως απο τότε που έπιασα το PSP στα χέρια μου ξέχασα τελείως την εμπειρία, μέχρι που μου την θυμίσατε εσείς απόψε !!!
 
Και αφού το είχα στο μυαλό μου πολύ καιρό να ξεκινήσω μια συλλογή N-gage, μόλις με ψήσατε! Θα ξεκινήσω απ' το βασικό, ψάχνωντας μια QD συσκευή.

Έχω σταμπάρει και πάρα πολλά sealed παιχνιδάκια στο e-bay..
 
Πλάκα πλάκα θυμάμαι οτι έπαιζα με τον αδερφό μου Asphalt με bluetooth. Είχε αρκετό lag.

Εμένα το Elder scroll μου κόλλαγε όλη την συσκευή. Θυμάμαι επίσης οτι υπήρχε και Rayman στην αγαπημένη μας τυροπιτούλα (η ντάκο, ή nacho και δεν θυμάμαι τι άλλο είχα ακούσει γι αυτό) Είχε και μερικά retroφερμένα όπως το King of Fighters Extreme, Puzzle bobble VS κλπ κλπ κλπ. Ολα είχαν περάσει απο τα (αμαρτωλά ;) χεράκια μου. Την είχα κατευχαριστηθεί κι εγώ. Επίσης παίζει να είναι η καλύτερη μυνηματιέρα EVER!
 
Και δεν μπορεις να το πεις και ασχημο,αλλο το πως φαινεται οταν μιλας,για handheld μια χαρα ειναι,σε κινητο τα χαλασε.

Ειχε "σπασει" αραγε; emu υπαρχει; και επισης το tomb raider που εχω μπορω να το παιξω σε καποιο απο τα καινουργια Νοκια με ενσωματωμενη την πλατφορμα του NGage.

Απο οτι νομιζω δεν εχει πεθανει σαν ιδεα, εχει ενσωματωθει σε πολλα απο τα κινητα της η κανω λαθος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχε "σπάσει", και λειτουργούσε σάν πρώιμο PSP (πέρναγες τα games στην Memory card). Η πλατφόρμα συνεχίστηκε απο την Nokia και όντως όπως λές παίζουν τα παιχνίδια του και σε άλλα τηλέφωνα. Τώρα βέβαια το άν αξίζει είναι άλλο θέμα, με τα τελευταίας γενιάς τηλέφωνα ας πούμε όπως το iphone και τα λοιπά ανδροειδή να έχουν φοβερά παιχνίδια.
 
Τι "σπάσει" λέτε βρέ παιδιά; Αμάσητα τα παιχνίδια τα έπαιρνε! απλό copy paste... Οσο για τα παιχνίδια στα android/iphone ένα έχω να πω... TO N-GAGE ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ! (ως ιδέα πιά)
 
Δέν τα έπαιρνε copy-paste απο το original, έπρεπε να έχεις το κατάλληλο release και θυμάμαι ότι έτρεχες και κάποιο αρχειάκι στην αρχή για να το κάνει κάτι σάν compile. Τέλοσπάντων, δέν είπαμε ότι ήθελε και τσιπάκι (ούτε φυσικά καποιο ιδιαίτερο firmware) !!! Επίσης στις εφαρμογές/games για Symbian πάλι έκανες κάτι πατεντούλες για να τρέξουν, αλλα απλά πραγματάκια.

Kάτι πήγε να κάνει η Nokia προς το τέλος, (με τα USB του QD κλπ) αλλα έτσι και αλλιώς είχε ήδη λήξει το πανηγύρι
 
Other Reality αυτό συνέβαινε στα παλιά παιχνίδια με εναν Zen Installer ή κάπως έτσι το οποίο το χρησιμοποίησα για να εγκαταστήσω το Elder Scroll. Θα σου πώ λεπτομέρειες αν θές με PM γιατί δεν ξέρω αν επιτρέπεται η συζήτηση για πειρατεία στο forum για να μπούμε σε τόσες λεπτομέρειες. Το θέμα είναι οτι η ευχαρίστηση που προσέφερε ήταν αρκετή παρά τα προβλήματα της συσκευής.

Ερώτηση: ήμουν ο μοναδικός που άνοιγε κάθε φορά κατα λάθος το radio ενώ έπαιζα; Άγαρμπα δάχτυλα FTW!
 
Όχι δέν επιτρέπεται, και όσο για τις λεπτομέρειες dont worry, δέν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με την τυροπιτούλα ! Το ράδιο το ανοίγανε όλοι βασικά, έτσι όπως ήταν τα κουμπιά ήταν αναπόφευκτο !
 
BLZ Installer λεγοταν... το εχω και εγω ακομα το NGage Classic με γεματη την καρτα.

#MOBiZONE συνιδρυτης και Operator και #AivaNet Operator...
 
Ωραία τα κομμάτια σου johnny νομίζω ότι το QD είναι μακράν πιο όμορφο από το πρώτο μοντέλο.
 
Έπεσα εχθές πάνω σε μια προσφορά παιχνιδιών από Έλληνα πωλητή και δεν κρατήθηκα. Παράλληλα αγόρασα από ebay ένα QD. Άντε να δούμε τι λέει και αυτό το κονσόλι...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για αρχή ήρθαν τα παρακάτω κομμάτια. Είναι όλα στη ζελατίνα τους.

N Gage.jpg

Για κάποιο λόγο ενώ η εικόνα στον υπολογιστή είναι rotated προς αριστερά, εδώ βγήκε λάθος. Μπορεί κάποιος να το διορθώσει παρακαλώ;

EDIT: Thanks Kambia!

N Gage.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η κονσόλα έρχεται από Ισπανία μέσω ταχυδρομείου correos αλλά βλέπω να πιανουμε κορέους ωστόσο από την καθυστέρηση... :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα