Συννεφιασμένη Κυριακή - 1959

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.742
Αντιδράσεις
51.096
Ασπρόμαυρη αισθηματική ταινία του 1959 παραγωγής Αρίων Φιλμ , σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζερβουλάκου , σενάριο Νέστορα Μάτσα και μουσική Βασίλη Τσιτσάνη. Πρωταγωνιστούν η Δάφνη Σκούρα , ο Μιχάλης Νικολινάκος , η Ρίκα Διαλυνά , ο Θανάσης Βέγγος , ο Δήμος Σταρένιος , ο Ανέστης Βλάχος κ.α. Η ταινία έκοψε 13.792 εισιτήρια και ήρθε 27η ανάμεσα στις 51 ταινίες της χρονιάς.


Υπόθεση :

Ο Στέλιος είναι ένας άνεργος ναυτικός που μαζί με δυο συναδέλφους του επιβιώνουν κάνοντας περιστασιακές δουλειές στο λιμάνι, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα σαλπάρουν. Μια μέρα αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το κότερο ενός πλούσιου ανάπηρου άντρα.





Εναλλακτικός τίτλος της ταινίας "Για Το Ψωμί Και Τον Έρωτα".

 


[video=youtube_share;_p0JklYo45Q]http://youtu.be/_p0JklYo45Q

Οι τίτλοι της ταινίας.


 
Κατα τη γνωμη μου, η επιλογη του Νικολινακου ηταν ατυχεστατη.

Δεν εκανε ο ανθρωπος για το ρολο ανεργου ναυτικου. Ειναι σαν να ερμηνευε ο Γιωργος Παππας ρολο μπακαλη. Νομιζω πως για την επιλογη ενος ηθοποιου, πρεπει να μετραει μεταξυ πολλων αλλων, το ολο παρουσιαστικο του, ο αερας που αποπνεει και αυτο που βγαζει προς το κοινο.

Μολονοτι ο Νικολινακος εδωσε τον καλυτερο του εαυτο, λογω του ταλεντου του φυσικα, εμενα δε με επεισε και θα ηθελα να εβλεπα καποιον αλλον ηθοποιο στη θεση του. Ο Ξανθοπουλος, ας πουμε, μια χαρα θα ηταν.

Μα ενας Τωνης Καρζης, ανεργος ναυτικος; :)
 
Πίσω
Μπλουζα