Σχετικά με το "Ψάχνω"

caprice

RetroMasteR
Joined
30 Νοέ 2010
Μηνύματα
1.181
Αντιδράσεις
186
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανοίγονται θέματα με τον τίτλο «Ψάχνω» σε πολλές από τις κατηγορίες που έχουμε.

Μήπως θα ήταν πιο χρήσιμο να είχαμε μία υποκατηγορία «Ψάχνω» ώστε να μαζεύονται εκεί οι εκάστοτε αναζητήσεις μας και να το έχουμε ως αναφορά;

Ούσα αδαής ως προς το «τεχνικό» κομμάτι αυτού που προτείνω, ελπίζω να μην πέταξα «κοτσάνα» (ρετρό λέξη)

Φαντάζομαι ότι θα το έχετε ήδη σκεφθεί, αλλά είπα να ρωτήσω.

Αυτά. Ευχαριστώ
 
Στις 99% των περιπτωσεων διπλα απο τον τιτλο προστιθεται και η απαντηση σε αγκυλες. ;)

Μεταφορα αλλου δεν μπορει να γινει διοτι πρεπει να ακολουθειται αυστηρα η θεματολογια.
 
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.

Δηλαδή δεν μπορεί να μπει υποκατηγορία στο Θέμα. Ψάχνω ας πούμε ένα περιοδικό ή ένα βιβλίο ή ψάχνω μία ταινία - ανεξάρτητα από το αν είναι κωμωδία ή αισθηματική -. Πρέπει η ερώτησή μου να μπει "αυστηρά" στο αντίστοιχο subforum και όχι στο γενικό ΕΝΤΥΠΑ ή ΞΕΝΟ ΣΙΝΕΜΑ.

Εγώ σκέφθηκα την οικονομία του χώρου και του χρόνου αλλά το σκεπτικό σου το καταλαβαίνω, πολλώ δε μάλλον αν αυτό που είπα αντίκειται και στους κανόνες λειτουργίας του forum.

Ευχαριστώ
 
Εγω ειχα προσπαθησει να ανοιξω σχετικο θρεντ στα Ἐντυπα᾽ με τιτλο ᾽Βιβλια που ψάχνουμε᾽ αλλά δεν έπιασε! Εχεις δικιο πάντως αν και οντως στις ταινιες και στις σειρες ολο και κάποιος ρετρομανης θυμάται τον τιτλο και το ᾽ψαχνω᾽ δεν παραμένει για πολύ! Ισως να υπάρχει καποιος τροπος για να λυθει αυτό.
 
(και τα off topic σύντομα θα φύγουν :) )
 
Αναζήτηση

Όσον αφορά την αναζήτηση, νομίζω παλιά υπήρχε ζωντανή συζήτηση (chat) που βοηθούσε όταν ψάχναμε κάποιο θέμα.
Έτσι θα αποφύγουμε και τα πολλά «Ψάχνω...» .
 
Το discord είναι πολύ καλή φάση!

Βασικά είναι κάτι σαν το παλιό mirc chat και το είχαμε μια εποχή και στο iamretro.gr!

Εγώ θα ήθελα να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο να τα λέμε.

Εσείς τι λέτε?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν θέλετε σας φτιάχνω ζωντανή συζήτηση στο discord να τα λέτε.

Θα πρέπει να μπαίνουμε εκεί, ή θα υπάρχει εδώ κάποιο applet που να συνδέεται στο discord, ώστε να μη βγαίνουμε από το grm (να μην έχουμε δύο tabs ας πούμε); Το παλιό chat (από το 2009) ήταν κορυφαίο πάντως, ειδικά τότε που ανεβάζαμε ένα σωρό φωτογραφίες και θέλαμε άμεσο feedback.
 
@Rygar
Είχα δοκιμάσει να κάνω μια τέτοιου είδους ενσωμάτωση (discord σε XenForo) παλιότερα στο iamretro, αλλά δεν έδειχνε ωραία. Aυτό συνέβη κυρίως γιατί το discord χωρίζεται όπως είπε ο Always σε διάφορα θεματικά κανάλια όπως το mIRC, οπότε δεν μπορεί να εμφανιστεί καλά σε ένα μικρό κομμάτι της οθόνης. Συνήθως χρησιμοποιεί το δικό του ξεχωριστό tab.

Από την άλλη πλευρά, παρέχει τόσες ευκολίες και λειτουργικότητα που προσωπικά το θεωρώ ότι καλύτερο υπάρχει στο είδος του (το χρησιμοποιώ από τότε που υπάρχει).
 
Εγώ σε εμπιστεύομαι, κάνε ό,τι νομίζεις.

Εμένα προσωπικά το chat applet που είχαμε το 2009 με είχε βοηθήσει πολύ ψυχολογικά (δεν ήμουν στα πολύ καλά μου τότε) καθότι μεσα στο grm εγραφα και "μιλούσα" κιόλας. Και είμαι βέβαιος ότι πολλά παιδιά που δε γράφουν αλλά απλά παρακολουθούν, θα κάνουν τσατ ακόμα κι αν δεν γράψουν τίποτα ποτέ. Είναι κράχτης δηλαδη αυτή η λειτουργία (αν και μεγαλύτερος κράχτης από εμένα, υπάρχει; δεν υπάρχει! απλά ήθελα να το τονίσω ΚΑΙ αυτό).
 
Πίσω
Μπλουζα