Σύλληψη στελεχών της Bohemia Interactive (ARMA 3) για κατασκοπεία

Το θεμα ειναι καθαρα πολιτικο. Ο Τσεχος Πρωθυπουργος εκανε αυτο που επρεπε να κανει - και ο δικος μας αντεδρασε οπως επρεπε να αντιδρασει. Δεν εχουμε εχθρικες σχεσεις με την Τσεχια και δεν εχει λογικη να δημιουργηθουν για φωτογραφιες ενος στρατοπεδου (που εχει ηδη αλλαξει "οψη"). Το τι πιθανα συμφωνηθηκε ή πια πιθανα ανταλλαγματα δοθηκαν, δεν το ξερουμε. Τωρα αν καποιοι ικανοποιουνται με στρατιωτικα/πολιτικα δικαστηρια για προδοσια και καταδικες και ισοβια, εκτελεσεις, απαγχονισμους και δεν ξερω τι αλλο, ειναι μια αλλη (πονεμενη) ιστορια.

Οκ τα 5 χιλιαρικα ακουγονται ως αστειο για την κατηγορια της προδοσιας - θελουμε προφανως ακομα δουλεια στο να τελειωνουμε τετοιες υποθεσεις.
 
Συμφωνώ απόλυτα ότι έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει.

Αλλά εγγύηση 5000 ευρώ βάζεις όταν η κατηγορία είναι "ελαφρότερη", όχι για κατασκοπία. Ας βάζανε 200 χιλιάρικα, έτσι για τα προσχήματα...
 
H παρεμβαση του Τσεχου προεδρου, η επικοινωνια με Σαμαρα και η φημολογουμενη συνδεση της Ελληνικης δικαστικης αποφασης με την Τσεχικη αποφαση για τα δανεικα....φανταζει παλαβομαρα...Only in Greece.
 
η φημολογουμενη συνδεση της Ελληνικης δικαστικης αποφασης με την Τσεχικη αποφαση για τα δανεικα....φανταζει παλαβομαρα...Only in Greece
Συμφωνω σε αυτο και για αυτο δεν το εξετασα καν. Παντως εχουμε βγει τρελα offtopic.
 
Kαλα εκαναν και τους μπαγλαρωσαν γιατι δεν μπορει ο καθενας οποτε γουσταρει να τρυγυρναει εξω απο στρατοπεδα και να τραβαει φωτογραφιες.Δεν μπορει να ξερει ο στρατος αν αυτοι τραβανε φωτογραφιες για καποιο παιχνιδι.Απλα οταν τους επιασαν θα επρεπε να διασταυρωσουν οτι οντως ετσι ειναι και μετα να τους αφηναν να φυγουν και να τελειωνε το θεμα χωρις να παρει τοσο μεγαλη εκταση.
 
Γενικα θα συμφωνησω με τον metalcandyman, με μια μικρη τροποποίηση: αντι να τους αφησουν να φυγουν ετσι, να πληρώσουν ενα προστιμο καλη ωρα οπως το τάλιρο που εδωσαν για εγγύηση τωρα. ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικα ολο αυτο το πραγμα εφερε και καποιες αλαγες στο παιχνιδι και η Bohemia Interactive αποφασισε να αλαξει το ονομα του ελληνικου νησιου που θα υπαρχει στο ArmA 3 και ετσι απο ''Limnos'' που ηταν να ονομαστη τωρα θα λεγεται ''Αltis''.To νησι του Aι Στρατη απο την αλλη θα ονομαζεται ''Stratis''.
 
και ετσι απο ''Limnos'' που ηταν να ονομαστη τωρα θα λεγεται ''Αltis''
Κάτι σαν το ελαιόλαδο, ας πούμε. :p

Αλλά εγγύηση 5000 ευρώ βάζεις όταν η κατηγορία είναι "ελαφρότερη", όχι για κατασκοπία. Ας βάζανε 200 χιλιάρικα, έτσι για τα προσχήματα...
Αν και δεν είμαι ...δικαιόρος :p (μακριά από μας :p :p), με τόσο χαμηλή εγγύηση και χωρίς απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μάλλον δεν έστεκε η κατηγορία. (Κάπου είχα διαβάσει ότι η σύλληψη τους έγινε στο ξενοδοχείο, μετά από καταγγελία, και όχι με αυτόφωρη διαδικασία. Στο πρώτο ταξίδι που είχαν κάνει για να μαζέψουν στοιχεία, είχε αντιδράσει αρκετά, κάποιος δήμαρχος στο νησί. Δυστυχώς δεν έχω links για να τα διασταυρώσω :( ).
 
Εγω παντως αν ημουν Τουρκος και διαβαζα για τα 5 χιλιαρικα εγγυηση, θα εστελνα μια ντουζινα "προγραμματιστες" στα νησια του Αιγαιου...αν και κατι μου λεει οτι το εχουν κανει ηδη :)
 
Αντίθετα...

...εγώ λέω να ζητήσουμε κανά τρις ?, από την Google και την Microsoft για τους Google και Bing maps, αντίστοιχα, γιατί τελευταία φορά που κοίταξα, τα στρατόπεδα που υπηρέτησα, είναι χαρτογραφημένα με αρκετά καλή λεπτομέρεια και σίγουρα καλύτερη από κάποιες φωτό, που απεικονίζουν μια περίφραξη, δυο κτήρια και την κεντρική πύλη.
 
Οτι και να θελουν να πουν οι της εταιρειας - το θεμα ηταν και ειναι offtopic - κακως το συνεχιζουμε.
 
Εχεις δικιο απλα βαζω μερικα screenshots που "μυριζουν" Ελλαδα :)
 
<>> long shot mode on

AN ισχυουν ,ολα αυτα που λεγονται εδω για την υπερβολικη βια/αυστηροτητα ,που χρησιμοποιησαν οι Τσεχικες αρχες

,που μεταξυ μας δεν το πιστευω με δεδομενο τα κακομμαθημενα πατριωτακια μας

αλλα λεμε, ΑΝ ισχυει οτι γραφεται ...

Μηπως σχετιζονται κατα καποιο τροπο τα 2 γεγονοτα ,εισπραττοντας ενα κλιμα

http://www.anogi.gr/archives/8535

<>> long shot mode off

Λεμε τωρα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν το νομίζω. Από προσωπική εμπειρία, αλλά και από πράγματα που έχω ακούσει από συμπατριώτες μας σε επισκέψεις τους στην Τσεχία (για μουσικά φεστιβάλ κατά κύριο λόγο), οι Τσέχικες αστυνομικές δυνάμεις είναι σκληρές και χρησιμοποιούν βία σε περιστατικά που θα μπορούσαν να το αποφύγουν. Κατά τα άλλα, εμείς οι βάναυσοι Έλληνες φερθήκαμε πολύ άσχημα στους "παρολίγον" κατασκόπους...Δεν είμαι υπέρ της καταστολής, τουλάχιστον όχι εκεί που μπορεί να υπερισχύσει η λογική και η σύνεση, αλλα δεν τολμώ να φανταστώ τί θα γινόταν αν Έλληνες devs φωτογράφιζαν Τσέχικα χωριά και στρατιωτικές βάσεις.
 
Οχι πως δεν στελνουμε αρκετα απο τα "καλοπαιδα" μας εξω, με μια πληθωρα αντιδρασεων, αλλα τοσο καιρο εκει καλλιεργουσανε πολυ περιεργα το κλιμα με τις συλληψεις σε συνδιασμο με την κριση κτλ.

Εχοντας μιλησει με αρκετους Τσεχους, δεν αποκλειω καθολου το γεγονος του σχολειου να ειναι αμεσα συνδεδεμενο με τα περιστατικα/γεγονοτα γενικοτερα των ημερων.
 
Πίσω
Μπλουζα