Σύνδεση CPC 6128 με σταθερό ή laptop.

Savvin_Diesel

RetroNoob
Joined
20 Δεκ 2020
Μηνύματα
3
Αντιδράσεις
2
Καλησπέρα στο αιώνια έφηβους και ρομαντικούς! Για να πάρει ζωή το συγκεκριμένο υπόforum, ερώτηση.

...ή για να το θέσω πιο σωστά ερωτήσεις. Λοιπόν! Ψάχνω καλώδιο σύνδεσης του CPC 6128 με τη θύρα ακουστικών ενός σταθερού ή λαπτοπ. Για τη γνωστή διαδικασία ανάγνωσης παιχνιδιών και εγγραφής τους σε δισκέτες 3". Θα μπορέσω να βρω κάπου στη Θεσσαλονίκη; Αυτό ήταν το εύκολο!

Το δύσκολο τώρα. Ποιος είναι ο καλύτερος και δοκιμασμένος (ίσως και αισθητικά αρτιότερος) τρόπος να παίζω ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ τα παιχνίδια με Usb Stick στον CPC, χωρίς να παρέμβαση φυσικά στα ενδότερα του; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, όσους σπεύσουν να με κατατοπίσουν!
 
Καπως τα εχεις μπερδεψει. Υπαρχει καλωδιο για να συνδεσεις κασετοφωνο στον 6128 και να φορτωνεις παιχνιδια απο κασετα. Με το ιδιο καλωδιο, αν το συνδεσεις σε PC μπορεις να φορτωνεις images κασετας (.cdt αν θυμαμαι καλα) στον 6128.

Το να γραφεις παιχνιδια απο images δισκετας στο PC σε δισκετες 3'' στον 6128 μεσω του καλωδιου κασετοφωνου γινεται, αλλα ειναι πολυπλοκο και χρονοβορο... Απλα δεν αξιζει τον κοπο και τον χρονο που θα αφιερωσεις.

Σε καθε περιπτωση, εκτος και αν εχει καποιος φιλος απο την Θεσσαλονικη ενα τετοιο καλωδιο να σου δωσει, αποκλειεται να βρεις σε μαγαζι. Ισως να μπορεις να φτιαξεις ενα μονος σου, αν πιανουν τα χερια σου, αλλιως να βρεις καποιον να σου φτιαξει.

Οσο για τον καλυτερο και απλουστερο τροπο να παιξεις images δισκετας στον 6128, αυτος ειναι ο Amstrad CPC USB floppy emulator (budget version). Το ειχα παρουσιασει εδω, αλλα δυστυχως εχουν χαθει οι φωτογραφιες.
 
Είχα δει αυτό τον οδηγό και παρασύρθηκα... :D

Σκέφτηκα ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάσω, φάνηκε απλό. Όπως και να έχει, αχρείαστο να είναι, άρα θα πρέπει να το βρω από "έξω".

Σε ευχαριστώ για την γρήγορη και διαφωτιστική απάντηση!
 
Αφου προμηθευτεις το καλωδιο και σιγουρευτεις οτι δουλευει και το floppy (και να το επισκευασεις αν οχι) και βρεις και δισκετες 3'' που δουλευουν, θα πρεπει να κανεις καμποσες δοκιμες για να πετυχεις τα καταλληλα επιπεδα του ηχου για να δουλευει σωστα το φορτωμα απο την εισοδο κασετοφωνου κλπ.

Αυτο καθαυτό εχει πλακα σαν project, αλλα οχι για να παιξεις ενα σωρο ωραια παιχνιδακια στον Amstrad! Αν παρεις τον emulator που ανεφερα θα ξετρελαθεις... Εγω τον εχω μονιμα πανω στον δικο μου 6128 (και κανει και για ZX Spectrum +3!).

Οσο για το καλωδιο, δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις τον MasterGR που ειναι στην Θεσσαλονικη (αν δεν με απατα η μνημη μου) και εκτος απο πολυ καλο παιδι ειναι και καταπληκτικος μαστορας!
 
Φιλε, μολις καταφερα και εγω μετα απο πολυ κοπo να ασχοληθω με τον amstrad.
Ο πιο καλος τρόπος για να παίζεις απροβλημάτιστα με usb πιστευω είναι να παρεις
1) καλωδιο σκαρτ για να μην ταλαιπωρεις την παλια οθονη και να παιζει σε μια απλη παλια τηλεοραση
2) παιρνεις ενα gotek usb από τον ikonsgr και τα καλωδια που χρειαζονται, βαζεις το φλασακι σου με τα usb και εισαι οκ
3) αν φτιαξεις το drive, τότε για εναλλαγες των drive (το usb μπορεις να το εχεις σαν 2ο και να γραφεις από usb σε κασέτα και αντίστροφα), πρέπει να χρησιμοποιείς την παλιά οθόνη. Αν θες με tv θα πάρεις και αυτό, στο οποίο συνδέεται το καλωδιάκι που έμπαινε στην οθόνη.
Όρεξη να χεις, κάποια χρηματα, και χρόνο, γτ θέλει και προσπάθεια να μάθεις τι κανεις με τόσα καλώδια και παλιά προγράμματα!
 
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας... Οπότε ξεκινάω "διάβασμα" και τις παραγγελίες. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!
 
Δεν υπήρχε μια εφαρμογή στο android που φορτώνει παιχνίδια και τα έπαιζε ο spectrum/c64 με καλώδιο ήχου κινητο->υπολογιστής;

Tap dancer λέγεται, ψάξε στο google και θα το βρεις, στο play store δεν το βρίσκω.

"Currently, tapDancer supports Commodore (TAP / T64 / PRG formats), Sinclair ZX Spectrum (TZX / TAP), Amstrad CPC (CDT), Acorn Electron / BBC (UEF), MSX (CAS) and Atari (CAS)."
 
Τελευταία επεξεργασία:
Υπάρχουν επίσης και τα maxduino/tzxduino , υπαρχει και σε open source project να το φτιάξεις μόνος σου να πιάνουν τα χέρια σου και έχεις και τα απαραίτητα εργαλεία ( κολλητήρια κλπ ), αλλα καλύτερα να πάρεις ένα usb floppy emulator όπως αυτό που σου πρότειναν πιο πάνω, ή ακόμα μπορείς να αγοράσεις ( προσοχή εδώ, το καλώδιο είναι για CPC plus, για απλό CPC, επικοινώνησε με τον πωλητή ) ή να φτιάξεις καλώδια για να συνδέσεις ένα gotek στον CPC.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εγραψα εδώ ένα γενικό αναλυτικό βοηθητικό άρθρο, ρίξε μια ματιά
 
Εγώ αν ήθελα να φορτώνω κασέτες θα έβαζα tap dancer στο κινητό, θα έπαιρνα ένα καλώδιο ήχου που είναι τζάμπα σχεδόν και θα έκανα την δουλειά μου. Android έχουν όλοι σχεδόν, εγώ πχ έχω 2-3 παλιές συσκευές που δεν κάνουν τίποτα, θα έβαζα μια να κάνει την αγγαρεία.
 
Πίσω
Μπλουζα