• Αγαπητά μέλη: Για λόγους ασφαλείας, τα παλιά σας user passwords έχουν καταργηθεί. Πατήστε εδώ για password reset ώστε να ορίσετε νέο συνθηματικό. Μη ξεχάσετε να ελέγξετε τον spam folder σας για το email που θα παραλάβετε. Aν πιστεύετε ότι έχετε εγγραφεί με email address που έχει καταργηθεί, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@retromaniax.gr για να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα.

Σύνδεση master system 2 σε τηλεόραση... Λίγα χιονάκια ομως!!!

tatalx

RetroN00b
Joined
14 Ιαν 2016
Μηνύματα
5
Αντιδράσεις
1
Καλησπέρα παίδες και μπραβο για το μεράκι σας!!!

Λοιπόν βρήκα στην αποθήκη μου το παλιό sega το οποίο είχα αγοράσει το 1996 (βρηκα ακόμα και την απόδειξη του καταστήματος) και είπα να το δοκιμάσω στην τηλεόραση μου μια crt 10ετίας μπας και θυμηθώ τον παλιό καλό καιρό που το έλιωνα!!!

Ο μετασχηματιστής υπήρχε αλλά δεν υπήρχε εκείνος ο ανταπτορας rf με το μοχλάκι που το γύριζε από κεραία σε sega και το αντιστροφο.

Βρήκα όμως ένα καλωδιάκι (rf σε rca) και το σύνδεσα ελπίζοντας να δω το λογότυπο της sega στην tv μου!

Κάνω σκαν τα κανάλια στην tv και τσουυυυυυυυυπ λειτουργησε!!! Δοκιμασα ενα προς ένα και τα 9 παιχνίδια που είχα, παίζαν άψογα και κόλλησα παίζοντας μερικά θυμόμενος τον παλιό καλό καιρό...

Το θεματάκι μου όμως ειναι το εξής: Εχει λίγα χιονάκια η οθόνη. Δεν ειναι ενοχλητικά αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ αν ειναι από τη φύση της κονσόλας αυτό γιατί μιλάμε για μια κονσόλα που την έχω 19 χρονια... Το έβαλα και σε άλλη τηλεόραση (lcd) αλλά παραμένει.

Λέτε να φταίει το καλώδιο (rf σε rca ειναι νομίζω); Δεν έχω άλλο για να το δοκιμάσω. Μπορεί να είναι θέμα της κονσολίτσας;

Ευχαριστώ συνάδελφοι!!!!!
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιον 2009
Μηνύματα
4.728
Αντιδράσεις
711
Πιστεύω θέμα καλωδίου είναι. Το RF είναι η χειρότερη συνδεσμολογία που μπορείς να έχεις και από ότι θυμάμαι, ακόμα και σε παλιές CRT τηλεοράσεις η εικόνα δεν ήταν 100% καθαρή. Πόσο μάλλον σε σύγχρονες τηλεοράσεις που ότι ατέλειες φαίνονται πολύ πιο έντονα. Τώρα βέβαια λες "RF σε RCA" και με μπερδεύει λίγο... Οταν λες RF εννοείς κάτι σαν αυτό σωστά?



Δες μήπως μπορείς να βρεις κανένα composite καλώδιο. Δεν είναι το ιδανικότερο αλλά θα φύγουν τα χιονάκια λογικά, εξάλλου δεν υπάρχει και καλύτερη συνδεσμολογία για το συγκεκριμένο μηχάνημα εκτός αν το "μοντάρεις".

Κάτι τέτοιο εννοώ:

http://i.ebayimg.com/images/g/56MAAO...xv/s-l1600.jpg

Με αυτό δεν χρειάζεται να κάνεις scan από ότι θυμάμαι, απλά επιλέγεις το source στην τηλεόραση (AV1, AV2, κλπ)

rf_2m_black_kenable.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.161
Αντιδράσεις
318
Κατ'αρχην καλως ηλθες tatalx!Φιλε ingema καλα τα λεει ο φιλος μας..με το rf σε rca εννοει αυτο

που ηταν πολυ συνηθισμενο ιδιως στην εποχη των 8μπιτων home micros.Σε αντιθεση με το master system 1 το 2 βγαζει μονο rf σημα...Για καλυτερο σημα πρεπει να επεμβει στην κονσολα και να παρει το σημα απο το sony cxa 1145 πχ δες εδω http://hackitup.tumblr.com/post/5488...videoaudiomods

ή εδω http://www.mmmonkey.co.uk/console/sega/sms2-av.htm

http://retromaniax.gr/applications/core/interface/file/attachment.php?id=156557
 

Συνημμένα

  • 31,5 KB Προβολές: 0
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

tatalx

RetroN00b
Joined
14 Ιαν 2016
Μηνύματα
5
Αντιδράσεις
1
Παιδιά σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.

Όντωςε άσχημη συνδεσμολογία το rf...

Το καλώδιο ειναι αυτό που δείχνει ο angel_grig. Το ειχα παρει πριν κατι χρονια απο ενα μαγαζι με ηλεκτρονικα και μαλιστα η ακρη rca ειναι "επιχρυση" μου το ειχε φτιαξει ο υπαλληλος εκει αν θυμαμαι καλα... Δεν ξέρω αν φταίει το καλώδιο αλλά μπορεί να δοκιμάσω και άλλο αν βρω...

Δυστυχώς δεν πιάνουν τα χέρια μου για να κάνω επεμβάσεις και φοβάμαι μην έχω δυσάρεστα αποτελέσματα αν βάλω χέρι κάπου...

Φιλικά,

Αλέξανδρος
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.200
Αντιδράσεις
2.457
Παιξε με το (αθλιο αλλα νοσταλγικο) RF για αρχη. Το καλυτερο ειναι να το συνεδεες σε μια CRT τηλεοραση διοτι σε LCD η RF συνδεση ειναι δραμα.

Μετα τσιμπα ενα Master System I που αν θυμαμαι καλα εχει Scart RGB
 

telonio

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
19 Ιολ 2006
Μηνύματα
3.746
Αντιδράσεις
655
Πάνο το ms1 είχε rgb scart; Γιατί θυμάμαι είχε composite rca και rf. Yπήρχε νομίζω καλώδιο από composite σε scart.
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.200
Αντιδράσεις
2.457
Μου εχει καρφωθει οτι απο το AV Out εβγαζες RGB χωρις μοντα,απλα με καταλληλο καλωδιο....
 

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.161
Αντιδράσεις
318
telonio είπε:
Πάνο το ms1 είχε rgb scart; Γιατί θυμάμαι είχε composite rca και rf. Yπήρχε νομίζω καλώδιο από composite σε scart.
Nαι,ειχε και rf και RGB και composite απο το 8πινο DIN

@tatalx:εαν θες καποια στιγμη μιλαμε και σου κανω την μοντα..δεν ειναι δυσκολη (ιδιως για composite)
 

tatalx

RetroN00b
Joined
14 Ιαν 2016
Μηνύματα
5
Αντιδράσεις
1
Ναι σε crt το σύνδεσα! Το δοκίμασα και σε lcd αλλά τα retro παιχνίδια θέλουν και retro τηλεοράσεις :)

Το master system 1 οντως μπορούσες να το συνδέσεις με scart είχε υποδοχή οπότε με το κατάλληλο καλώδιο έκανες ευκολα τη δουλειά.

Επίσης είδα στο net οτι και κάποιες εκδόσεις του μετεπειτα master system είχαν υποδοχή για scart...

http://www4.picturepush.com/photo/a/...0/11442422.jpg

Edit: Μάλλον μόντα είναι τελικά δεν πρέπει να έβγαινε από τη μάνα του έτσι....

Η ονομασία του καλωδίου που έχω εγώ είναι ομοαξονικό αρσενικό (κεραιας) σε rca αρσενικό...

Υπάρχει κάποιο online καταστημα που μπορώ να το βρω; Το μαγαζι που σας ειπα και το ειχα κοντά στο σπιτι μου εκλεισε!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.161
Αντιδράσεις
318
Το συγκεκριμενο καλωδιο πολυ δυσκολο να το βρεις Ελλαδα.Οποτε,εδω http://www.bestprice.gr/search?q=rca+%CF%83%CE%B5+rf υπαρχει ο ανταπτορας ,παιρνεις ενα καλο καλωδιο κεραιας ,και ενα ανταπτορα rca male to male(αρσενικο σε αρσενικο) δηλαδη ενα τετοιο



και εισαι ΟΚ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

theoritikos

RetroMasteR
Joined
2 Ιον 2006
Μηνύματα
1.226
Αντιδράσεις
61
Για να μην ανοίγω νέο θέμα, έχω μια απορία πάνω στο modding του master system 2.

Ανοίγοντας το δικό μου master system 2, ανακάλυψα πως δεν έχει το τσιπ της sony αλλά ενα άλλο μικρότερο με smd κολλήσεις.

Δεν έχω βρει καμία πληροφορία για αυτό το τσιπ. Έχει τύχει σε κανέναν σας αυτό?

Το δικό μου έχει το sonic the hedgehog στην μνήμη.
 

theoritikos

RetroMasteR
Joined
2 Ιον 2006
Μηνύματα
1.226
Αντιδράσεις
61
χμμ έχει λίγο διαδικασία η περίπτωση μου.. Γείωση από που θα πάρω;
 

tatalx

RetroN00b
Joined
14 Ιαν 2016
Μηνύματα
5
Αντιδράσεις
1
Update!

Τελικά αγόρασα καλύτερο καλώδιο rf σε rca από ebay συμβατό με κονσόλες όπως το αυθεντικό

Έστρωσε απίστευτα η ποιότητα, καμία σχέση με πριν...
 
Μπλουζα