Σύντομη παρουσίαση NES Max gamepad

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.310
Αντιδράσεις
9.410
Ας ριξουμε μια γρηγορη ματια στο gamepad NES Max. Προκειται για ενα αυθεντικό περιφερειακό Nintendo για κονσολες NES. Μια σχεδιαση απο την χρυση εποχη που οι κατασκευαστες δεν φοβόντουσαν να καινοτομήσουν και να εξερευνήσουν διάφορες ιδέες. Σιγουρα δεν ηταν ολες εξισου επιτυχημένες, αλλα ακομα και αυτο ειναι καλύτερο απο το να πουλάνε όλοι ουσιαστικά το ιδιο πράγμα.

Το NES Max εχει πολυ ιδιόρρυθμο thumbpad (αν μπορει κανεις να το πει ετσι) το οποιο ονομάζουν cycloid. Μετακινούμε το κεντρικο κοκκινο χειριστήριο με τον αντίχειρα. Δεν επιστρέφει αυτόματα στο κεντρο. Περιφερειακά υπαρχει ενας ανεξάρτητος κύκλος που λειτουργεί σαν κλασσικο d-pad. Επιπλέον εχουμε τα Α και Β κουμπια που ειναι λιγο μικροτερα απο το κλασσικο nes controller. Κατω απο αυτα υπαρχουν δυο αντίστοιχα autofire.

P5166126.JPG

Σε σχεση με το κλασσικο controller, το σχημα του επιτρεπει να το κραταμε πολυ πιο βολικα. ο d-pad δακτυλιος λειτουργει αρκετά καλα μολις τον συνηθίσει κανείς. Τα μικρα κουμπια Α και Β δεν ειναι οτι καλυτερο. Το thumbpad ειναι μονο για συγκεκριμένους τυπους παιχνιδιών, πχ shoot 'em ups (1943) αλλα οχι για platformers (Super Mario Bros). Ομοιως και για τα autofire, τα οποια θα ελεγα οτι βρίσκονται σε λαθος θεση. Θα επρεπε να ειναι πανω απο τα κλασσικά κουμπια.

P5166128.JPG

Εν δραση. Το NES Max συνεργάζεται αρμονικά με το Everdrive N8.

P5166127.JPG

1943

P5166125.JPG

Ενα ενδιαφέρον αν και τελικα αποτυχημένο πειραμα. Για τους οπαδους των shoot 'em ups αξιζει ενα test drive, ειδικα αν το βρείτε σε λογικη τιμη. Αλλα μην παρασυρθειτε σε πολύωρο gameplay χωρις διακοπες, γιατι θα τρίψει το δερμα στον αντίχειρά σας! Για τους υπόλοιπους δεν λεει, εκτος ισως σαν διακοσμηση.
 
Mε τα gamepads εχω τρελα και γενικα εχω παρα μα παρα πολλα γιατι τον εφιαλτη να ξεμεινω απο gamepad Και να μην εχω να παιξω δεν ηθελα ποτε να τον ζησω.Φυσικα δεν ειναι και το πιο λογικο πραγμα να εχεις 3,4 φορες το ιδιο gamepad οταν κατα βαση εισαι single player παικτης αλλα τι να κανουμε ο καθενας εξαλου εχει της gaming ανωμαλιες του.Eτσι λοιπον το ΝΕS MAX το εχω διπλο και καταχωνιασμενο αυτη την στιγμη που δεν το χρησιμοποιω.Το gamepad αυτο λοιπον ειναι ολα τα λεφτα και ειναι καθαρα gamepad για shoot em ups απλα ειναι τα πραγματα.Επαιξες μια φορα με αυτο το gamepad και το turbo button καποιο shoot em up στο NES ε δεν ξαναγυρνας μετα στο κλασσικο gamepad ουτε με σφαιρες.Οσο για το πολυσυζητημενο cycloid γιαυτο που το εβαλαν κανει μια χαρα την δουλεια του και το εβαλαν στην ουσια για γρηγορες κινησεις ειδικα στα shoot em ups.Τωρα αν πολλοι δεν καταλαβαν πως στην ουσια ειναι ενα κλασσικο d-pad και οχι αναλογικος μοχλος οποτε και δεν ''επιασε'' το gamepad αυτο τοτε προβλημα τους γιατι οπως ειπα μια χαρα gamepad ειναι και γω προσωπικα επαιζα ανετοτατα με αυτο και αλλα παιχνιδια οπως metroid,zelda,castlevania,super mario κ.α χωρις κανενα προβλημα.Oποιος παιζει με το NES και γουσταρει την κονσολα αν μπορει να βρει κανενα ελαφρως μεταχειρισμενο γιατι κουτατο κοστιζει γυρω στα 120 ευρω τοτε αξιζει να το παρει με χιλια.ΝΙΝΤΕΝDO Seal Of Quality λεμεεεεεεε :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude:
 
Προσωπικα προτιμω το NES Advantage. Ειναι καλο για περισσοτερες κατηγοριες παιχνιδιων και εχει και φοβερο look!

2011-12-26-22h30m09-jpg.205923
 
Kαλα το Advantage ειναι σε αλλο επιπεδο εφερνε τα arcades σπιτι σου που λεει ο λογος.Εγω το δεικο μου παραδοξως αν και φανατικος με τα arcades δεν το δουλεψα σχεδον καθολου ολοκαινουργιο στο κουτι του ειναι και καποια αλλη στιγμη που το ειχα αναφερει αυτο με ειχαν ζαλισει διαφοροι στα pm αν το πουλαω κλπ ενω το εχω πει 1000 φορες πως δεν πουλαω τιποτα.Φοβερο joystick πραγματικα.
 
Καποια στιγμη πρεπει να μας κανεις μια παρουσιαση την συλλογη σου, ειτε φωτογραφιες ειτε video μιας και εχεις youtube καναλι.
 
Κατω απο την τηλεοραση μου υπαρχουν οι κονσολες που παιζω φιλος ολα τα υπολοιπα ειναι στα κουτια του κλεισμενα αεροστεγος που λεει ο λογος και ταιριασμενα με απολυτη ακριβεια οποτε να κατσω και να παρουσιασω μια αποθηκη πραγματα με κονσολες,παιχνιδια και περιφεριακα απο το Atari 2600 μεχρι και σημερα δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο δεν ειμαι για τετοια τωρα.Οσο για τον καναλι μου της πλακας ειναι να περναω την ωρα μου δεν ειναι για σοβαρα πραγματα αντε να ανεβασω κανα longplay απο κανα παιχνιδι μεχρι και ατακες και διαλογους απο ελληνικες τσοντες χαχαχαχαχαχαχαχαχα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα