ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ (1932-1992)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας FORD231
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

FORD231

RetroNuts!
Αντιδράσεις
4.026
19 χρόνια συμπληρώνονται (27 Ιουλίου 1992) από τον θάνατο της μεγάλης ηθοποιού Τζένης Καρέζης

Δείτε πως μεταδόθηκε η είδηση και τα αφιερώματα του θανάτου από τα δελτία ειδήσεων των καναλιών

http://www.youtube.com/watch?v=H4m9yGGI1us

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
FORD231 δεν βρίσκω λόγια να σε ευχαριστήσω! Ήθελα πολύ να δω αυτό το υλικό, δεν το θυμόμουν, γιατί ήμουν 6 ετών τότε. Συγκινητικά όλα τα αφιερώματα για την λατρεμένη Τζένη. Χίλια ευχαριστώ! Μήπως έχεις ανάλογο υλικό με αφιερώματα από δελτία ειδήσεων για τους θανάτους της Μελίνας Μερκούρη και της Ρένας Βλαχοπούλου;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε:
FORD231 δεν βρίσκω λόγια να σε ευχαριστήσω! Ήθελα πολύ να δω αυτό το υλικό, δεν το θυμόμουν, γιατί ήμουν 6 ετών τότε. Συγκινητικά όλα τα αφιερώματα για την λατρεμένη Τζένη. Χίλια ευχαριστώ! Μήπως έχεις ανάλογο υλικό με αφιερώματα από δελτία ειδήσεων για τους θανάτους της Μελίνας Μερκούρη και της Ρένας Βλαχοπούλου;
Σε ευχαριστώ πολύ Αλέξανδρε για τα καλά σου λόγια

ότι εχω από αφιερώματα θα τα ανεβάσω :) :) :) ..

Φίλε FORD231, συγχαρητήρια για το σπάνιο υλικό! Μόνο μια διόρθωση: η υπέροχη Τζένη Καρέζη ήταν γεννημένη το 1932.

atanasio είπε:
Φίλε FORD231, συγχαρητήρια για το σπάνιο υλικό! Μόνο μια διόρθωση: η υπέροχη Τζένη Καρέζη ήταν γεννημένη το 1932.
Η χρονολογία γέννησής της, δεν έχει διευκρινιστεί όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν ακουστεί και γραφτεί οι εξής χρονολογίες: 1930, 1931, 1933, 1934, 1936 και 1932 που λέτε εσείς. Έχει παραμείνει μυστήριο, το έτος γέννησής της.

Συμφωνώ μαζί σας φίλε Αλέξανδρε. Όλες οι μεγάλες σταρ αφήνουν ένα μυστήριο σχετικά με τη χρονολογία γέννησής τους. Απλώς, με δεδομένο ότι η Τζένη πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1954, αφού πλέον είχε τελειώσει τη Δραματική Σχολή του Εθνικού, πρέπει να αποκλείσουμε ως έτος γέννησης τουλάχιστον το 1936.

atanasio είπε:
Συμφωνώ μαζί σας φίλε Αλέξανδρε. Όλες οι μεγάλες σταρ αφήνουν ένα μυστήριο σχετικά με τη χρονολογία γέννησής τους. Απλώς, με δεδομένο ότι η Τζένη πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1954, αφού πλέον είχε τελειώσει τη Δραματική Σχολή του Εθνικού, πρέπει να αποκλείσουμε ως έτος γέννησης τουλάχιστον το 1936.
Φυσικά! Έχετε δίκιο!

τι εγινε ρε παιδια? παπαλα το βιντεο??

Όπως γράφει και στην αιτιολογία (youtube) το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο. Αν και εφόσον αποκατασταθεί, θα φροντίσουμε και εμείς από τη μεριά μας να διορθώσουμε το youtube link.

caprice είπε:
Όπως γράφει και στην αιτιολογία (youtube) το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο. Αν και εφόσον αποκατασταθεί, θα φροντίσουμε και εμείς από τη μεριά μας να διορθώσουμε το youtube link.
δυστυχως το youtube εκλεισε το καναλι του FORD231 και χαθηκαν ολα τα βιντεο :( :( :(

katerinak είπε:
δυστυχως το youtube εκλεισε το καναλι του FORD231 και χαθηκαν ολα τα βιντεο :( :( :(
Κατερίνα μου δεν είναι τόσο απλό το θέμα με το κανάλι του Βασίλη και δεν είναι της παρούσης να συζητηθεί στο εν λόγω θρεντ.

Μια άλλη Τζένη Καρέζη… Μέσα από τους πίνακες των μεγάλων μας ζωγράφων Γιάννη Τσαρούχη και Δημήτρη Μυταρά.

Η προσωπογραφία αυτή του 1966 από τον Τσαρούχη βρίσκεται στο κτήριο της Βουλής. Στον κατάλογο "Έργα Τέχνης από τη συλλογή της Βουλής των Ελλήνων" το έργο χαρακτηρίζεται σαν "ένα πραγματικά αριστουργηματικό πορτραίτο" (σελ. 51, 294).

Άλλη μια ωραιότατη προσωπογραφία του 1966 από τον Τσαρούχη, που βρίσκεται στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη στη Κηφισιά.

Πίνακας του Μυταρά που κοσμούσε το σπίτι των Καρέζη-Καζάκου. Ο Μυταράς το 1993 είχε πει για την Καρέζη και τον πίνακα: "Η Τζένη Καρέζη για μένα ήταν ένα μυθικό κορίτσι... Πολλά χρόνια αργότερα τη γνώρισα στην Πάπισσα Ιωάννα και τη ζωγράφισα μ' ένα άσπρο φόρεμα και κόκκινη γούνα… Δε θέλω να σκέφτομαι τίποτε άλλο πέρα από αυτή την εικόνα της αιώνιας νεότητας που μου έδινε."

Πηγή φωτό/κειμένου: facebook/Tzeni Karezi-Τζένη Καρέζη

Ο ίδιος πίνακας κόσμησε αργότερα και το εξώφυλλο του βιβλίου "Τζένη Καρέζη -Τετράδια ζωής" (Εκδ. Καστανιώτη, 1993).

TK-TS-V.JPG

TK-TS-PK.JPG

TK-MYT-1.JPG

TK-MYT-4.JPG

TK-MYT-2.JPG

TK-MYT-3.JPG

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς!

Πρόσφατα διάβασα το βιβλιο του Μακη Δελαπόρτα για την Τζένη Καρέζη (http://www.politeianet.gr/books/9789604220069-delaportas-makis-agkura-tzeni-karezi-76917)

Εκείνο που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι ένα κομμάτι από παλιά συνέντευξή της, όπου αναφέρεται στα συναισθήματά της για τον Κώστα Καζάκο και το πώς επηρέασε την ζωή της η γνωριμία τους. Μα, μάγια της είχε κάνει? Δεν έχω διαβάσει, ούτε ακούσει κάποιον να μιλάει έτσι για το έτερό του ήμισυ! Τον θαύμαζε, τον λάτρευε, και άλλαξε την ζωή της εντελώς μετά την γνωριμία τους. Αν σκεφτεί κανείς ότι η Τζένη Καρέζη ήταν μεγαλύτερη σταρ από τον Κώστα Καζάκο, ότι είχε άπειρους θαυμαστές και θαυμάστριες, μου φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή η στροφή στη ζωή της. Η ίδια ήταν από τις πιο όμορφες Ελληνίδες ηθοποιούς, που, είμαι σίγουρη, είχε μαγέψει πολλούς, αλλά εκείνη είχε μαγευτεί από τον Καζάκο :)

Πίσω
Μπλουζα