ΤΡΕΛΟΜΠΑΛΑ!!

lagos17

RetroN00b
Joined
30 Ιουν 2008
Μηνύματα
5
Αντιδράσεις
6
Τη θυμαμαι στον κλαουδατο,μια ροζ μπαλα που την εσπρωχνες και αντι να παει ευθεια εκανε τρελα ζικ ζακ.Δεν μου την πηρε η μανα μου γιατι ηταν ακριβη...την θυμοσαστε?
 
Ναι ειχαμε παρει.. παντως δεν εκανε και τοσο τρελλα ζιγκ ζαγκ η δικια μου
 
τα τρελομπαλάκια θυμάμαι μόνο
 
Ναιιιι... την είχα... πολύ γέλιο...
 
Η τρελόμπαλα βρέθηκε!

1013sm.jpg
 
Τρελες αναμνησεις!!!!

Επισης θυμαμαι οτι υπηρχαν ασχετα με την τρελομπαλα και καποια μπαλακια σε συσκευασια (των δυο) οπου πετουσες

την μια και κρατουσες την αλλη στην χουφτα σου και οταν την επιανες μαζι με την αλλη μεσα στην χουφτα σου εκανε "μπαμ"

Απο οτι θυμαμαι ηταν επικαλμενες με αυτο που βαζανε στα καψουλια που ειχαμε στα πλαστικα πιστολακια και πατντας την σκανδαλη εσκαγε το καψουλι.
 
Ωραιότατο το εύρημά σου toys. Εγώ την είχα σε πορτοκαλί χρώμα. Ποιάς εταιρίας είναι? Ελληνικής ή εισαγωγής?
 
Kambia είπε:
Εγώ την είχα σε πορτοκαλί χρώμα.
Ομοίως και εγώ - είχα την πορτοκαλί !!

Εκανα διακοπές στο χωριό, όταν την έφερε ο father. Eίχε πολύ φάση !!

Τελικά, απο την πολυχρησία, τα "μάτια" της μπάλλας άρχισαν να ξεκολλάνε !! (billy, o παιχνιδοκαταστροφέας :D )

Θυμάμαι η επιφάνειά της ήταν ελαστική και σπογγώδης, ενώ όταν την έπιανες στα χέρια σου και την "ζύγιζες", γινόταν αμέσως αντιληπτό ότι για την αλλαγή κατεύθυνσης ευθυνόταν κάποιου είδους "βαρύδι" που είχε κολλημένο εσωτερικά...
 
Η Gigi ήταν μια Ιταλική εισαγωγική εταιρία η οποία είχε και εργοστάσια κατι σαν την El Greco και προωθούσε τα παιχνίδια της σε γειτονικές χώρες στην Ευρώπη όπως και την Ελλάδα. Συνήθως συνεργαζόταν με την El Greco. Τώρα Η τρελλόμπαλλα ήταν απο την Ελληνική olympic toys η οποία επίσης συνεργαζόταν με την El Greco όπως το βλέπουμε σε μερικά παιχνίδια σαν το δημοφιλές ' Super Domino' το οποίο ανέφερε και τις δύο εταιρίες στο κουτί του El Greco & Olympic toys. Μάλλον η 'τρελόμπαλα'ειναι τελικά είναι εισαγωγής απο Ιταλία , αλλά διατηρω μία επιφύλαξη.
 
Palla Pazza/ Roba Pazza che strumpallazza & Ruzzolo sfrullapensieri GIG

Λοιπον παιδια, εψαξα λιγο στο web και βρηκα μερικες πληροφοριες γιατι θυμαμαι οτι καπου ειχε παρει το ματι μου αυτο το παιχνιδι στα βινταζ ιταλικα Μικι Μαους μας.

Εδω σας ποσταρω απο ενα ιταλικο wiki παιδικων αναμνησεων το dimenticatoio.it, την φωτο της διαφημισης της Tρελομπαλας, που στα ιταλικα τα παιδια την αναφερουν σαν Palla Pazza, παρολο που στην διαφημιση ονομαζοταν "RobaPazza che strumpallazza", σαν να λεμε η τρελομπαλα (palla pazza) που τρελομπαλιζει (ελευθερη μεταφραση του ρηματος).

Οπως βλεπετε κι απο την διαφημιση κυκλοφορησε απο την GIG το 1981

1af678cf84190104274bdb1971600ccf.jpeg


Το 1987 η GIG κυκλοφορησε για την ιδια σειρα των τρελοαντικειμενων και το Ruzzolo sfrullapensieri. Ειναι ενας τρελος δισκος, που και αυτος εκανε τρελα ζιγκ ζαγκ, ισορροπιες κτλ

9a7fcfde7d2a2bfce737ec10b7a3aed9.jpeg
 
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.

Πάντως απ΄όσο θυμάμαι η δική μου τρελλόμπαλα φαγώθηκε από τον σκύλο 8)
 
Madballs 1985 απο την AmToy

Kambia είπε:
Πάντως απ΄όσο θυμάμαι η δική μου τρελλόμπαλα φαγώθηκε από τον σκύλο 8)
:D :D:D

Ο λογος υπαρξης της τρελλομπαλας ηταν το να διασκεδαζει τον κοσμο, οπότε ο ο σκυλακος σας σιγουρα το διασκεδασε!!! Αλλωστε και στο διαφημιστικο της αμερικανικης εκδοσης της τρελομπαλας (madballs απο την AmToy), ο σκυλακος δειχνει ιδιαιτερο ενδιαφερον!!! :)

Τωρα που το λες Καμπια μου, μηπως να παρω κι εγω μια τρελομπαλα στον δικο μου, που βαριεται με αυτην του τεννις η οποια παραειναι λογικη? :xm:

Εδω μπορειτε να δειτε το διαφημιστικο της δεκαετιας του 80 απο την AmToy. Οι τρελομπαλες εχουν προσωπα πιο αστεια και προχωρημενα!

Madballs Commercial 1985




 
Σίγουρα θα την ευχαριστηθεί ο σκυλάκος σου :D

Πάντως οι τρελλόμπαλες της διαφήμισης είναι πιο μικρές από την τρελλόμπαλα που είχα. Θα έλεγα οτι η δικιά μου ήταν σχεδόν σε μέγεθος μπάλας Handball
 
Μπράβο Αναστασία! Οσο ψάχνεις βρίσκεις τελικά!
 
Να ναι καλα το web, φιλε Toys, και τα παιδια απο ολον τον κοσμο που ανεβαζουν βιντεο και πληροφοριες! Αλλιως την τυφλα μου δεν ηξερα...

:D
 
Η ελληνική διαφήμιση έλεγε "Η τρελομπάλα, η σκανδιαλιάρα, πάει από δω, πάει από 'κει..." :p
 
αυτή η τρελομπάλα που περιγραφεται στο θεμα αυτό είναι... μάλλον προγονος της μπάλας balzac που κυκλοφορησε από την primo

[PRIMO] Μπάλα BALZAC
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα