Τέρενς Κουίκ

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
409
Σίγουρα γνωστός σε όλους μας από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Ίσως όμως κάποια παιδιά δεν το γνωρίζουν αλλά ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος - παρουσιαστής έκανε εκπομπές στην τηλεόραση από τη δεκαετία του '70. Μια από αυτές ήταν η εκπομπή Σήμερα (ΕΙΡΤ, 1972-73). Με τους Τέρενς Κουίκ, Ντένη Αντύπα, Νάσο Αθανασίου, Φωτεινή Πιπιλή. Αρχισυντάκτης ήταν ο Νίκος Καρατζαφέρης. Παραγωγή:Νίκος Μαστοράκης.

Λέγεται πως ο Τέρενς Κουίκ έχει παρουσιάσει περί τα 11.000 τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και έχει γυρίσει περί τα 3.000 ρεπορτάζ. Ήμουν πολύ μικρή και θυμάμαι να λέω στη μαμά μου: ΄΄Μαμά άνοιξε την τηλεόραση θέλω να δω τον τηλεοράκη΄΄ (εννοώντας τον Τέρενς Κουίκ).
 
Να προσθεσω και την παρουσιαση του "Λουνα Παρκ" τους πρωτους μηνες.
 
Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων


της ΕΡΤ με τον Τερενς Κουικ και τον Γιάννη Συνοδινό



μεταδοθηκε 27 Φεβρουαρίου 1986


[video=youtube_share;Xr9mMaGXgwA]

 
Επίσης ο Τερενς Κουικ έχει εμαφανιστει στον κινηματογράφο στην ταινία "ο Αντιφασίστας". Νομίζω παρουσίαζε το πρώτο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με την Νανά Δούκα αλλά και την πρώτη εκπομπή του σταθμού με τον τίτλο τηλερουλέτα που μεταδόθηκε την παραμονή της πρωτοχρονίας του 1989.
 
Απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ-1


όπου ο Τερενς Κουικ αναφέρεται για το ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης



μεταδόθηκε το 1989


[video=youtube_share;_cai0WgPgKA]

 
Τον έχω προλάβει και σε περιγραφή στιγμιοτύπων από ποδοσφαιρικούς αγώνες. Τα περέγραφε όμως με ψυχρό, σχεδόν απαράδεκτο (αθλητικά) τρόπο. Αυτό πρέπει να ήταν αμέσως πριαν από τη δεκαετίατου 80 και την επικράτηση του Διακογιάννη με το επιτελέιο του.
 
Εγώ τον θυμάμαι στην ΕΡΤ τη δεκαετία του 70 που έλεγε τις ειδήσεις εναλλάξ με τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο και έπειτα στα πρώτα χρόνια του ΑΝΤ. Τον θεωρούσα πάντα λίγο κρύο...
 
Το τελευταίο δελτίο ειδήσεων της ημέρας μα τον Τέρενς Κουίκ. Στο δελτίο καιρού ο Γιώργος Μελανίτης. Μεταδόθηκε 15 Δεκεμβρίου 1983.
 
Εδώ και ένα χρόνο παρουσιάζει τα δελτία ειδήσεων του κυπριακού Extra TV τα Σαββατοκύριακα και τις Δευτέρες.
 
Απόσπασμα από την παρέλαση των Ομογενών μας για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης το 1992. Παρουσιάζει ο Τέρενς Κουίκ.
 
Πίσω
Μπλουζα