Τίτλοι τέλους για τα περιοδικά Official Playstation Magazine GR και Τ3

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.327
Αντιδράσεις
5.932
Aλλο ενα ακομα λυπηρο νεο συνεπεια της κρισης και για ολους αυτους τους ανθρωπους που θα χασουν την δουλεια τους.Κλεινουν λοιπον τα περιοδικα official playstation magazine GR και Τ3.O εκδοτικος οργανισμος που ειχε τα δυο αυτα περιοδικα θα κρατησει στην αγορα μονο το PC Magazine.Πολυ κριμα :(
 
Σιγα Σιγα ολα θα ειναι σε ηλεκτρονικη μορφη.....Εδω ετοιμαζοντε οι εφημεριδες για κλεισιμο....αμα δεις τις πωλησεις.. Κριμα παντως αλλη αιγλη εχει το περιοδικο η εφημεριδα και αλλο μια οθονη... :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καμια σχεση το να εχεις στα χερια σου ενα περιοδικο/βιβλιο/οδηγο στρατηγικης κτλ με το να τα εχεις σε ψηφιακη μορφη...καταρχην σε ηλεκρονικες μορφες,pdf κτλ θα σου πεταχτουν τα ματια!ειναι πολυ κουραστικο.Καλα δεν συζηταμε καν το γεγονος οτι θα χασουν καποιοι την δουλεια τους.Ασε που σαν συλλογη ειναι αλλη φαση να εχεις περιοδικα στην βιβλιοθηκη σου τακτοποιημενα και να τα βλεπεις και να τα χαιρεσαι.Οσο περναει ο χρονος τοσο πιο ψυχρα γινονται τα πραγματα!!Παντως ειναι κριμα απο ολες τις αποψεις.Ακομα αναπολω το computer and video games(C&VG)
 
Καμια σχεση το να εχεις στα χερια σου ενα περιοδικο/βιβλιο/οδηγο στρατηγικης κτλ με το να τα εχεις σε ψηφιακη μορφη...καταρχην σε ηλεκρονικες μορφες,pdf κτλ θα σου πεταχτουν τα ματια!ειναι πολυ κουραστικο.Καλα δεν συζηταμε καν το γεγονος οτι θα χασουν καποιοι την δουλεια τους.Ασε που σαν συλλογη ειναι αλλη φαση να εχεις περιοδικα στην βιβλιοθηκη σου τακτοποιημενα να τα βλεπεις και να τα χαιρεσαι.Οσο περναει ο χρονος τοσο πιο ψυχρα γινονται τα πραγματα!!Παντως ειναι κριμα απο ολες τις αποψεις.Ακομα αναπολω το computer and video games(C&VG)
 
Να τη βράσω την ηλεκτρονική μορφή! Ούτε το PHOENIX δε μπορώ να διαβάζω στην οθόνη, γι'αυτό και έχω τυπώσει όλα τα τεύχη του.

Κρίμα για τον κοσμάκη που χάνει τη δουλειά του... Η παρακμή σε όλο της το μεγαλείο...
 
Ενα αλλος αλλος παραγοντας που συνετελεσε ειναι και τα downloadable demos που δινει αυτη η γενια των κονσολων,οσα τευχη ειχα παρει απο το Ps2 ηταν για dvd και bluray demos.
 
Η γενική τάση είναι προς την ψηφιακή διανομή. Δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο, αλλά αναγκαστηκά η αγορά προσαρμόζεται.

Είναι και αυτή η καταραμένη κρίση, και δύσκολα θα βρούνε κάπου αλλού απασχόληση τόσα άτομα.

Κρίμα... :(
 
Ακόμα και τώρα που γράφω, μπροστά από το πληκτρολόγιο ξεφυλλίζω ένα ST Format.

Δε μπορώ να ζήσω χωρίς τα περιοδικά μου και τα κόμικς μου...
 
Good riddance.

Ο κόσμος εξελίσσεται, οι δεινόσαυροι εκλείπουν. Αν δεν το καταλαβαίνουν οι ίδιοι, ώστε να αλλάξουν, δικό τους πρόβλημα.
 
Κρίμα για τους ανθρώπους που θα χάσουν τις δουλειές τους αλλά θα είναι πολλοί άραγε; Η εντύπωση που είχα για αυτά τα περιοδικά ήταν ότι ήταν κυρίως μεταφράσεις των αγγλόφωνων ομότιτλων περιοδικών; Προσωπικά προτιμάω να διαβάζω τα αυθεντικά περιοδικά παρά τις μεταφράσεις τους και στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας είναι πολύ εύκολο να βρεις ξένο τύπο. Θα στεναχωριόμουνα περισσότερο αν αυτά ήταν πραγματικά Ελληνικά περιοδικά με περιεχόμενο γραμμένο από Έλληνες συντάκτες για την Ελληνική αγορά...
 
Για πολλά χρόνια αγόραζα τα Εγγλέζικα OPM και OP2M και δε με είχε απασχολήσει η Ελληνική έκδοση.

Λόγω κόστους, εδώ και 2 χρόνια, σταμάτησα να αγοράζω το Εγγλέζικο Official Playstation Magazine, και τσίμπαγα καμιά φορά το Ελληνικό.

Είχε καλογραμμένα κείμενα, στα οποία φαινόταν οτι γινόταν προσπάθεια να μην ακολουθηθεί η ακριβής μετάφραση του Αγγλικού κειμένου.

Επίσης είχε στήλες, με απόψεις των συντελεστών του περιοδικού και πολλούς (και καλούς) διαγωνισμούς, με πλούσια δώρα.

Μάλιστα είχα κερδίσει κάποτε το Gran Turismo για το PSP, παρέα με ένα μουράτο φουτεράκι Gran Turismo...

Για το Τ3, δεν έχω ιδέα...
 
Το Τ3 διασημο γκαντζετικο περιοδικο στα ξενα,ειχα παρει το πρωτο ελληνικο τευχος,μετα ακολουθησε και το Stuff παρομοιας υλης.
 
Κρίμα, δυστυχώς στην εποχή που ζούμε είδαμε και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε λόγω της κρίσης αλλά και της εξέλιξης του internet τέτοια πράγματα!
 
Bασικα αν καποιο μερος δεν πρεπει να τα εχει βαψει μαυρα με αυτα που διαβαζουμε ,ειτε με τα περιοδικα ειτε με τα games τυπου Diablo 3 ειναι το retromaniax.


Eχουμε τα retro περιοδικακια μας ,τα ρετρο παιχνιδακια μας μια χαρα...
 
Ως γραφιστας, στεναχωριεμαι ιδιαιτερα καθε φορα που ακουω οτι κλεινει καποιο περιοδικο.

Δεν μπορω ομως να αγνοησω δυο πραγματα:

1) Τα περιοδικα στην Ελλαδα ειναι (ακόμα και τώρα) πολλά σε αριθμο και επίσης κοστίζουν ακριβα.

Το πρωτο ειναι αυταποδεικτο. Ποσα περιοδικα (και εφημεριδες) μπορουν να επιβιώσουν σε μια ουτως ή αλλως μικρη αγορα, η οποια βεβαια συρικνώνεται μερα με την μερα;

Ακόμα και τις "καλές" εποχές ειχαμε απιστευτα μεγαλο αριθμό περιοδικών, για το μεγεθος του αναγνωστικού κοινού της χωρας, τα οποία ανταγωνίζονταν μεταξύ τους.

Για το δευτερο υπαρχουν πολλες δικαιολογίες, αλλες σοβαρές και αλλες αστείες.

Το μονο σίγουρο ειναι οτι το κόστος των περιοδικών δεν επιβαρύνεται σημαντικά απο τους ελεεινούς μισθούς των λιγων ανθρωπων που εργαζονται (με ωράρια γαλέρας) σε αυτα.

2) Ειναι πρακτικά αδύνατο να τραβήξεις πλεον το ενδιαφέρον των αναγνωστών σε ενα τεχνολογικής θεματολογίας περιοδικο, στην εποχη του ιντερνετ.

Ειδικα όταν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης σου ειναι διασκευή/απόδοση περιεχομένου ξενης εκδοσης (δηλαδη εναν με δυο μηνες πισω χρονικά) πως θα ανταγωνιστείς τον "κακό μπαμπούλα" που ονομάζεται διαδίκτυο;

Κάποτε παίρναμε το RAM πχ για να διαβάσουμε συγκριτικά test και να διαλέξουμε hardware ή για να απολαύσουμε τα κείμενα του Νίκου Δήμου και των υπολοιπων αξιόλογων συντακτών.

Σημερα με τρια κλικ εχουμε τρια διαφορετικά συγκριτικά πριν ακόμα φτάσει το hardware στην Ελλάδα, ενω και οι συντάκτες που "κάτι ειχαν να πουν" εχουν εξαφανιστεί απο τις περιοδικές εκδόσεις.

Με μια βολτα στα φορουμ ανακαλύπτουμε πράγματα που κανένα περιοδικό δεν θα γράψει ποτέ, ενω με τα άπειρα tutorials καθε χρήστης μπορεί να αποκτήσει γνώσεις ισάξιες με αυτες των συντακτών των περιοδικών.

Οποιος ενδιαφέρεται για games θα μπει στα μεγάλα gaming portals και στο YouTube και θα δει full gameplay videos και οχι ξερά screenshots και "αεριτζίδηκες" βαθμολογίες.

Και όλα αυτά άμεσα και καθημερινά.

Για μενα, τα μόνα περιοδικα που εχουν πλεον λογο υπαρξης και θα επιβιώσουν, ειναι οσα απευθυνονται σε κοινο που δεν ενδιαφερεται για το ιντερνετ και δεν εχει πρόσβαση σε αυτο.

Δυο τετοια παραδείγματα ειναι τα γυναικεια περιοδικά μόδας και τα κουτσομπολίστικα-τηλεπεριοδικά.
 
^

Ότι είπε ο supacoopa.

Όπως και να έχει τα περιοδικά που ασχολούνται με οποιοδήποτε είδος ενημέρωσης είναι απαρχαιωμένο μέσο (το ίδιο πιστεύω και για την τηλεόραση, αν και αυτή αντέχει γιατί είναι δωρεάν). Αν δεν είναι για κάποιον συγκεκριμένο συντάκτη που εμπιστεύεσαι και σου αρέσει να διαβάζεις τα άρθρα του, δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να πληρώνεις για κάτι που μπορείς να δεις ευκολότερα, γρηγορότερα, καλύτερα και δωρεάν, στο internet. Κι εμένα μου άρεσε να ξεφυλλίζω περιοδικά τύπου Pixel, Computer & Video games ή N64 magazine κλπ, Αλλά πλέον δεν υπάρχει λόγος.

Μετά είναι και το θέμα του περιβάλλοντος. Νομίζω ότι αυτή η εξέλιξη είναι από τις λίγες που επηρεάζουν θετικά το περιβάλλον.

Όσο για τις θέσεις εργασίας, τα περιοδικά που κλείνουν δεν μετατρέπονται σε sites? Θέλω να πω ότι οι συντάκτες, τουλάχιστον, δεν συνεχίζουν να γράφουν εκεί?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Imgema είπε:
^Ότι είπε ο supacoopa.

Όπως και να έχει τα περιοδικά που ασχολούνται με οποιοδήποτε είδος ενημέρωσης είναι απαρχαιωμένο μέσο (το ίδιο πιστεύω και για την τηλεόραση, αν και αυτή αντέχει γιατί είναι δωρεάν). Αν δεν είναι για κάποιον συγκεκριμένο συντάκτη που εμπιστεύεσαι και σου αρέσει να διαβάζεις τα άρθρα του, δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να πληρώνεις για κάτι που μπορείς να δεις ευκολότερα, γρηγορότερα, καλύτερα και δωρεάν, στο internet. Κι εμένα μου άρεσε να ξεφυλλίζω περιοδικά τύπου Pixel, Computer & Video games ή N64 magazine κλπ, Αλλά πλέον δεν υπάρχει λόγος.

Μετά είναι και το θέμα του περιβάλλοντος. Νομίζω ότι αυτή η εξέλιξη είναι από τις λίγες που επηρεάζουν θετικά το περιβάλλον.

Όσο για τις θέσεις εργασίας, τα περιοδικά που κλείνουν δεν μετατρέπονται σε sites? Θέλω να πω ότι οι συντάκτες, τουλάχιστον, δεν συνεχίζουν να γράφουν εκεί?
Δεν εχεις αδικο σε αυτα που λες απλα εδω μεσα οπως ξερεις ειμαστε ολοι μας ρομαντικοι :p τωρα οσο αναφορα το απαρχαιωμενο μεσο που αναφερεις μπορει να ειναι οντως ετσι αλλα σιγουρα ειναι πιο ξεκουραστο και καλαισθητο.Το C&VG εχει οντως αντιστοιχο site απο τοτε που σταματησε να κυκλοφορει το περιοδικο.Παντως εγω κατεβασα το βιβλιο resident evil archive και απλα ΔΕΝ διαβαζεται στην οθονη οποτε το πηρα απο το ebay και ειναι απιστευτο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καταρχάς, θα παραθέσω αυτούσια τα σχόλιά μου από χθες όταν και ανεβάσαμε την είδηση στο site μας:

Olorin@byteme είπε:
Να πω ότι ξαφνιάστηκα, ψέματα θα είναι κι ας μην έχω τόσο μεγάλη πια επαφή με τον εγχώριο Τύπο λόγω του ότι μένω πια στην Αγγλία, άρα ό,τι μαθαίνω είναι αν συζητάω καμιά φορά με τον Πέτρο, τον ΧΚ, αλλά κι άλλους γνωστούς που εργάζονται σε άλλα μέσα του χώρου...
Ωστόσο, σε αντίθεση με ό,τι ίσως θα υπέθεταν κάποιοι, μάλλον κακό κάνει κάτι τέτοιο σε εμάς και τα υπόλοιπα, "ανταγωνιστικά" αν θέλετε, μέσα, παρά καλό, για τους λόγους που ανέφερε και πιο πάνω ο Πέτρος (κι αν δεν κάνω λάθος τους έχει αναλύσει ακόμα περισσότερο σε παλαιότερο blog του με άλλη αντίστοιχη αφορμή). Ναι μεν, έχουμε επιβιώσει κι έχουμε καταφέρει να ξεμείνουμε λιγότεροι, αλλά εδώ δεν είναι "Last Man Standing". Κλείσιμο μέσων σημαίνει πως η αγορά συρρικνώνεται και οι ίδιοι χάνουμε ουσιαστικά μέρος της ισχύος μας...

Είναι περίεργο μια αγορά σαν την ελληνική (γιατί μπορεί να μην είμαστε Αγγλία, αλλά δεν έιμαστε και π.χ. Μαυροβούνιο -τυχαίο παράδειγμα), να έχει ξεμείνει χωρίς ουσιαστικό περιοδικό για videogames (το PCmaster όσο και αν το σέβομαι και το αγαπώ, δεν το αναφέρω γιατί απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό). Και μάλιστα σε μια εποχή που οι Έλληνες αρχίζουν σιγά-σιγά να παίρνουν το gaming περισσότερο στα σοβαρά (αν και όπως έχουμε χιλιοαναλύσει, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι διευρύνεται και η αγορά)...

Όπως και να έχει, καλή συνέχεια στα παιδιά που δούλευαν στα μέσα που έκλεισαν, είτε έχουν ήδη απορροφηθεί αλλού είτε -πολύ περισσότερο- αν ψάχνονται...
Και στη συνέχεια, ως μερική απάντηση για το τι εστί "ελληνική αγορά videogames" θα παραθέσω το top-10 των πωλήσεων που ανεβάσαμε σήμερα και αφορά τις πωλήσεις του μήνα Απριλίου (ναι, 2012, μην μπερδευτείτε):




  1. PES 2012 - PS3
  2. PES 2012 Platinum – PS3
  3. PES 2012 – PSP
  4. NBA 2K12 – PS3
  5. Uncharted 3: Η εξαπάτηση του Drake – PS3
  6. PES 2012 – PC
  7. PES 2012 – PS2
  8. Grand Theft Auto: San Andreas – PS2
  9. Modern Warfare 3 – PS3
  10. FIFA Street – PS3

I rest my case, your honour... :xm:
 
Στην Ελλαδίτσα της καταραμένης κρίσης, πόσοι άραγε έχουν (ή θα έχουν) τη δυνατότητα να πληρώνουν internet, να αγοράσουν υπολογιστή ή να έχουν ένα ηλεκτρονικό μέσο να διαβάζουν βιβλία και περιοδικά;
 
Πίσω
Μπλουζα