Τίτλος οικογενειακής σειράς: Ραμόνα - Ramona (1988 ΕΡΤ2)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.653
Αντιδράσεις
66.166
Την έδειχνε τέλη '80, αλλά πρέπει να ήταν αρκετά παλαιότερη. Ήταν μεταγλωτισμένη και έδειχνε την ζωή μιας οικογένειας. Από οτι θυμάμαι, το όνομα της μικρής κόρης ήταν Ραμόνα. Ξέρει κάποιος ποια σειρά ήταν;
 
Κατι μου λεει... Και νομιζω οτι ο τιτλος της ηταν "Ραμονα"...
 
Ναι αυτό είναι! :)
 
Το έδειξε και σε επανάληψη γύρω στο 1991.Θυμάμαι αμυδρά ένα επεισόδιο που η Ραμόνα είχε πυρετό,και έβαζε το θερμόμετρο στο στόμα.Μου είχε κάνει εντύπωση αυτό.Eπίσης θυμάμαι και ένα επεισόδιο που φορούσε παλιές πυτζάμες.

Bρήκα πληροφορίες και στη wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Ramona_%281988_TV_series%29
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το εβλεπα κι εγω ποτε ποτε. Το κοριτσακι ισως να το θυμομαστε πιο πολυ απο το Βαρωνο Μυνχαουζεν του Γκίλιαμ :)
 
Την έβλεπα και εγώ την σειρά.

Θυμάμαι και δύο περιπετειες της Ραμόνας :

η πρώτη ηταν οταν η αδερφή της Μαιρη ήθελε να κοψει τα μαλλια της σε ενα επώνυμο κωμμοτηριο και αφου έδωσε όλες της τις οικονομιές το αποτέλεσμα ηταν απογοητευτικο (στο βιντεακι, δειχνει το στιγμιοτυπο με τα μαλλια και την εκφραση της Μαιρης).

Η Ραμονα ζηλεψε και τα εκοψε και αυτη, ξεχνωντας πως πριν ειχε κανονισει με εναν φιλο της να παιξουν την Ραπουνζελ.

Η δευτερη περιπετεια ηταν οταν γκρινιαξαν (αυτη και η Μαιρη) πως το φαγητο δεν ηταν καλο, και οχι αυτο που ηθελαν, και οι γονεις για τιμωρια την επομενη τους ειπαν να μαγειρεψουν εκεινες ενα ωραι φαγητο για να δουν μονες τους ποσο κουραζετε η μαμα.

Αν δεν κανω λαθος πρεπει να εχει βασιστει στο ομωνυμο βιβλιο που ανέφερα εδω :

Η Ραμόνα και ο μπαμπάς

ισως να ηταν και σειρα βιβλιων
 
Ωραία σειρά, την έβλεπα και εγώ. Δεν ειχε ένα θείο που πηγαινοερχόταν για δουλειές στην Σαουδική Αραβία και δεν τον χώνευε γιατί όταν την έβλεπε της τραγουδούσε ένα "Ραμόνα Ραμόνα" και της την έσπαγε; :D

Και το επεισόδιο με το κούρεμα θυμάμαι και πως μια μέρα πήρε την οδοντόκρεμα και την έβγαλε όλη απο το σωληνάριο για να κάνει νομίζω φατσούλες στον νιπτήρα με αποτέλεσμα να μπει τιμωρία απο την μαμά της μαζεύοντας όλη την οδοντόκρεμα σε μια σακούλα και μέχρι να την τελειώσει θα χρησιμοποιούσε αυτή ενώ όλοι οι υπόλοιποι απο το σωληνάριο.

Και μια επίσκεψη νομίζω στην πυροσβεστική με το σχολείο. Πηγαίνοντας το λεωφορείο να πάρει την Ραμόνα απο το σπίτι αυτή φανταζόταν πως αντί για σχολικό με συμμαθητές, ήταν πυροσβεστικό και ήταν όλοι τους πυροσβέστες. :D

sarah20polley1.jpg
 
Την οποία Σαουδική Αραβία την έλεγε λάθος και την διόρθωνε η αδερφή της! Πως την έλεγε;

(Αυτό με το θείο και το τραγούδι ίσως ήταν το μοναδικό επεισόδιο που είχα πετύχει)
 
Noμίζω το τραγούδι του θείου της, πήγαινε κάπως έτσι " Ραμόνα θυμίσου πάλι τα παλιά..." αν δε με ξεγελά η μνήμη μου...
 
Βρε πως έχεις μεγαλώωωωσει, Ραμόοονα, Ραμόοοονα... :D :cool:

Ακόμα θυμάμαι την χαρακτηριστική φωνή της στην μεταγλώττιση.
 
Εγώ θυμάμαι ένα επεισόδιο στο οποίο η Ραμόνα ανήκε σε μια ομάδα μαθητών που έσπαγε (βραστά) αυγά στο κεφάλι τους. Όταν το επιχείρησε η ίδια, ανακάλυψε με φρίκη πως το αυγό ήταν άβραστο. Οι συμμαθητές της την αποκάλεσαν "Αυγοκέφαλη" και η ίδια κατηγορούσε τη μαμά της ότι της έβαλε επίτηδες το άψητο αυγό, μέχρις ότου η διευθύντρια τη συνέτησε.
 
Το έβλεπα κι εγώ , το επεισόδιο με το κούρεμα της αδερφής αλυσμόνητο
 
Ναι, καπου αχνα την θυμαμαι κι εγω. Την ανεσυρε απο τη μνημη της η συζυγος μου σημερα. Αραγε υπαρχει βιντεο στο youtube;
 
Μία σειρά που θα 'λεγε κανείς ότι έχει διαγραφεί από τη μνήμη πολλών που ήταν παιδιά τη δεκαετία του '80. Και όμως εμένα έχει χαραχτεί στη μνήμη μου και ακόμα και σήμερα τη θυμάμαι με νοσταλγία.

Πρόκειται για την καναδική σειρά, παραγωγής 1988, "Ραμόνα". Διήρκεσε μόνο δέκα αυτοτελή επεισόδια και βασίζεται στην ομώνυμη μυθιστορηματική ηρωίδα της εκατοντάχρονης Αμερικανίδας συγγραφέως Μπέβερλυ Κλήρυ. Η σειρά αφηγείται τις αστείες, αλλά συνάμα διδακτικές περιπέτειες της ευφάνταστης οκτάχρονης Ραμόνα μέσα σε μία οικογένεια με ισχυρούς δεσμούς αγάπης. Βέβαια, συχνοί είναι οι καβγάδες με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Μπίζους, τα αρνητικά συναισθήματα, όπως η ζήλεια, για το γεγονός ότι η μητέρα της περιμένει μωρό, η γκρίνια και η κακοκεφιά, όμως στο τέλος όλα διορθώνονται με τη μαγική δύναμη της κατανόησης και της υπομονής. Στη σειρά πρωταγωνιστούσε στον ρόλο της Ραμόνα η Σάρα Πόλλεϋ, γνωστή και από τη σειρά "Σάρα: Περιπέτειες στο Άβονλι" που προβάλλεται αυτή την εποχή από την ΕΡΤ-2.

Εύχομαι οι παλιότεροι να θυμηθούν αυτή την υπέροχη σειρά και οι νεότεροι να τη μάθουν.

Υ.Γ.: Για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει τις περιπέτειες της Ραμόνα, κυκλοφορεί το βιβλίο της Μπέβερλυ Κλήρυ "Ραμόνα και Μπίζους" από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ενώ παλαιότερα κυκλοφορούσε και το βιβλίο της "Η Ραμόνα και ο μπαμπάς" από τις ίδιες εκδόσεις, το οποίο, δυστυχώς, είναι εξαντλημένο.
 
Την ειχα πετυχει κι εγω αυτη τη σειρα και ειχα παρακολουθησει λιγα επεισοδια. Κατι παραπανω πληροφοριες ειχα βρει σε imdb και wikipedia αλλα δε θυμομουν αυτα που γραφεις. Εξεπλαγην οταν ειδα οτι το κοριτσακι που παιζει τη Ραμονα ειναι η Σαρα Πολλευ, την οποια εγω ηξερα ως το κοριτσακι που πρωταγωνιστει και στις Περιπετειες του Βαρωνου Μυνχαουζεν (ειχε βγει κι εκεινο την ιδια εποχη 88 ή 89)

Εχω την εντυπωση οτι πριν χρονια ειχε ανοιχτει αλλο θεμα με τη Ραμονα. Και ειμαι τοσο γκαου που δεν αποκλειεται αυτα που λεω να τα ειχα ξαναγραψει και τοτε :Ρ
 
Θυμάμαι να την βλέπω πότε πότε αλλά από υπόθεση δεν θυμάμαι τίποτα...
 
Rakeesh είπε:
Εχω την εντυπωση οτι πριν χρονια ειχε ανοιχτει αλλο θεμα με τη Ραμονα.
Πράγματι. Οπότε έκανα την μεταφορά :)

Rakeesh είπε:
.... δεν αποκλειεται αυτα που λεω να τα ειχα ξαναγραψει και τοτε :Ρ
Σχεδόν τα ίδια :p

http://www.retromaniax.gr/vb/forum/%...857#post351857
 
Πίσω
Μπλουζα