Τί σας έκανε να αποκτήσετε τα παιχνίδια σας?

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας stayros
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

stayros

Moderator
Διαχειριστές
Αντιδράσεις
1.835
Λοιπον μιας και φθινοπωριασε και μαζευτηκαμε πλεον ολοι απο τις διακοπες και ξαναγυρισαμε στις συνηθειες μας σιγα σιγα,

τι θα λεγατε να ανοιξουμε μια κουβεντουλα σχετικα με τα παιχνιδια και για το τι ηταν αυτο που σας εκανε να τα αποκτησετε? :)

1) Η διαφημιση στην τηλεοραση

2) Η διαφημιση σε περιοδικα

3) Το ειδα στην βιτρινα του παιχνιδαδικου

4) Το ειδα σε φιλο/φιλη και το ηθελα κι εγω

5) Μου τα εφερε ο Αγιος Βασιλης

6) Μου τα εφερναν ως δωρα οι συγγενεις

7) Εκανα πλυση εγκεφαλου στους δικους μου μεχρι να μου το παρουν (εδω αν το εχετε καταφερει αυτο...παιρνετε επαινο!!! :D )

8) Μαζευα χαρτζηλικι και τα επαιρνα μονος/η μου

9) Μου τα χαριζαν οι γειτονες

10) Αλλο

Αν υπαρχει παρομοιο θεμα,παρακαλω ας μου συγχωρεθει η μη παρατηρηση του εκ μερους μου και ας συγχωνευτει. :)

Δεν βλεπω συμμετοχη και αρχιζω να ανησυχω...
chin.gif
"]
chin.gif
[/url]

Βρε μηπως και δεν θυμαστε τιποτα?:what:

Σχετικά με τις επιλογές πρέπει να προστεθεί και το "έβλεπα την αντίστοιχη σειρά" επίσης το μάζευα χαρτζιλίκι και τα έπαιρνα μόνος μου δεν νομίζω ότι ταιριάζει καθώς για το τι θα αγόραζε κάποιος έχει σημασία που θα το έβλεπε, δηλαδή κάποιος από τους παραπάνω παράγοντες. Τέλος επειδή μιλάμε για ηλικίες από 3-14 που συμβαίνουν πολλές αλλαγές. Θα ήταν χρήσιμο να είχαμε 2 επιλογές και αυτο γιατί με άλλο τρόπο επηρεαζόμασταν στα 5 με άλλο στα 12.

Εγω συνηθως τα εβλεπα στην τηλεοραση και ελεγα θελω να το παρωωω (μιλαω και για παιχνιδια και για βιντεοπαιχνιδια)!! Μερικες φορες βεβαια τα εβλεπα και σε σπιτια φιλων και τα ηθελα και εγω. Συνηθως μαζευα το χαρτζιλικι απο παππουδες-γιαγιαδες κτλ. εκτος αν ηταν γιορτη (γενεθλια,χριστουγεννα,πασχα,τελος σχολικης χρονιας) οπου τοτε μου τα επαιρναν οι γονεις :P .

Oι γονεις βεβαια δεν ηθελαν παντα να μου παιρνουν παιχνιδια στις γιορτες γιατι υπηρχαν και τα βιβλια και τα ρουχα :nono: , αλλα η πλυση εγκεφαλου που λες συνηθως δουλευε χαχαχα :P . Αρα θα ψηφισω απο την τηλεοραση μιας και συνηθως απο εκει ξεμυαλιζομουν :D .

Καλο θα ηταν να μπορουμε να κανω πανω απο μια επιλογη γιατι δεν ειναι κατι απολυτο.

ps. Σε Γενεθλια και Γιορτη χειροτερο απο το να παιρνω δωρο βιβλια δεν υπηρχε. Με το που εβλεπα το βιβλιο τυλιγμενο στο χαρτακι δωρου ξενερωνα :P . Οπως καταλαβαινετε ειμαι μεγαλος Βιβλιοφαγος! χαχαχα :darkglasses:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι παραπάνω από μια οι επιλογές: 1η ήταν η τηλεόραση, 2η τα έντυπα διαφημιστικά από παιχνιδάδικα που έδιναν μαζί με τα περιοδικά και 3η τα έβλεπα από φίλους.

Τα φυλλάδια ήταν τα αγαπημένα μου διότι τα χάζευα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αντίθετα με τις διαφημίσεις που έπρεπε να στηνόμουν ώρες στην τηλεόραση για να δω μια διαφήμιση 30 δευτερόλεπτα :)

Μήπως η αγαπητή διαχείριση θα έπρεπε να βάλει checkboxes ώστε να δίνουμε πολλές επιλογές; :)

Λοιπόν έγινε νέα δημοσκόπηση με πολλαπλή επιλογή. Παρακαλώ όσοι ψήφισαν στην προηγούμενη ας ξανά ρίξουν την/τις ψήφους τους.

Ευχαριστώ :)

Όταν ήμουνα πολύ μικρός, μέχρι το 1990, θα έλεγα πως έπαιζαν βασικό ρόλο οι διαφημίσεις στο Μίκυ Μάους και στο Μπλεκ.

Αμέσως μετά όταν θέριεψε η ιδιωτική τηλεόραση, γέμισε το πρόγραμμα παιδικά των 80s και 90s μαζεμένα, το ίδιο και τα παιχνίδια των σειρών!

Οπότε δεν θα έλεγα τόσο οι διαφημίσεις, αλλά οι ίδιες οι σειρές λειτουργούσαν ως το τέλειο διαφημιστικό για τις φιγούρες και τα playsets.

Επίσης βέβαια έπαιζαν ρόλο και οι βιτρίνες των παιχνιδάδικων, που ήταν κυριολεκτικά αμέτρητα στην Αθήνα.

Κάθε περιοχή είχε τουλάχιστον από πέντε κατά την περίοδο 1988-1998, ακριβώς δηλαδή την περίοδο που αγόραζα φιγούρες, επιτραπέζια, κτλ!

Εάν όμως η ερώτηση αφορά video games, η ιστορία είναι πονεμένη, καθώς μέχρι το 1993 δεν υπήρχε τρόπος κάποιος να διάβαζε console game reviews στην Ελλάδα.

Οπότε κατά την περίοδο 1991-1993 που είχα NES, οι τίτλοι μου ήταν άθλοι λόγω τυχαίας επιλογής με γνώμονα μόνο το σχέδιο στο κουτί...

Από τηλεόραση και από σπίτια συγγενών και φίλω έβλεπα παιχνίδια και λέω ''εβλεπα'' :dribble:. Να πω την αλήθεια δεν είχα τα χρήματα να τα αποκτήσω, μου έχει μείνει το άσπρο σκυλάκι go-go που το είχα δει σε σπίτι συγγενικό να περιφέρεται αλλά και η ντουλάπα και το υπνοδωμάτιο της μπι-μπι-μπο που τα έβλεπα σε σπίτια φιλων καλύτερα οικονομικά ή που τους έκαναν δώρο.

Επελεξα το "Μου τα εφερε ο Αγιος Βασιλης" και το "Αλλο": ή μου τα εφερναν οι γονεις μου απο μονοι τους(εβλεπαν οτι σπανια τους ζητουσα κατι,ημουν βολικο παιδακι #) ) ή πηγαινα με τη γιαγια στο αγαπημενο μου μερος ή στο παζαρι κι ολο και κατι επαιρνα,οικονομικο παντα

Τις διαφημισεις παιχνιδιων στην τηλεοραση τις θυμαμαι οταν ξεκινησαν τα ιδιωτικα καναλια(ενω εβλεπα τα αγαπημενα μου κινουμενα σχεδια στην ΕΡΤ δε θυμαμαι καμμια διαφημιση με παιχνιδια),μου αρεσαν οι κουκλες καθως και αλλα παιχνιδια που εβλεπα αλλά δε ζητουσα να μου τα αγορασουν.Παντως ειχα και λιγες κουκλες - δωρα των παππουδων κυριως αλλά και των γονιων μου :)

Στη γιορτη μου ολο και καποιος συγγενης θα μου εφερνε παιχνιδι,οχι παντα ομως

Επανέρχομαι. Διαφημίσεις και σειρές μέχρι τα 10. Στην κρατική έπαιζαν πολλές διαφημίσεις παιχνιδιών γι αυτό άλλωστε κυκλοφορούν και αρκετές στο YouTube.

Αργότερα ηλεκτρονικά από φίλους που τα έπαιρνα με λεφτά από κάλαντα και μπαξίσια συγγενών και λοιπών.

Εδώ όπως έγραψα στο πρώτο μου ποστ και σημείωσε και ο slump οι παιδικές σειρές φτιάχνονταν για διαφημίσουν παιχνίδια. Ο πύργος διδάξας ήταν η Mattel με τον he-man. Ακολούθησε η Hasbro με transformers and gi Joe.

Το παζάρι το περίμενα πως και πως γιατί εκεί υπήρχαν οικονομικά παιχνίδια :)

Eγω ψηφισα με την εξης σειρα:

α)Το ειδα στην βιτρινα του παιχνιδαδικου

β)Μου τα εφερναν ως δωρα οι συγγενεις (οπου στην λεξη συγγενεις μπαινει ο νονος αφου μονο αυτος μου επαιρνε,γιατι εαν περιμενα απο τους αλλους συγγενεις.....αστο)

γ)Εκανα πλυση εγκεφαλου στους δικους μου μεχρι να μου το παρουν-σπανιο βεβαια αλλα συνεβαινε αφου χαρτζιλικι δεν υπηρχε

angel_grig είπε:
γ)Εκανα πλυση εγκεφαλου στους δικους μου μεχρι να μου το παρουν
Μονο και μονο που το καταφερες αυτο,αξιζει επαινο!!!!! :D

attachment.php

Συγχαρητηρια για την ΕΠΑΙΝΟ!!!! :clap:

Και εις ανωτερα!!! :thumb:

Να γινει και λιγο χαβαλες....:biglaugh:

stayros είπε:
attachment.php

Συγχαρητηρια για τον επαινο! Η Nintendo ομως που ειναι στις "μαρκες" του επαινου;;Εχει Sega ,atari,Playstation.. Επιτηδες το εκανες Σταυρο πες αληθεια!! :mad:

να γινει χαβαλες οπως ειπες :D

Αυτό τον έπαινο τον αξίζει ο Metal! χαΧΑΧαχαα

Ajax87 είπε:
Συγχαρητηρια για τον επαινο! Η Nintendo ομως που ειναι στις "μαρκες" του επαινου;;Εχει Sega ,atari,Playstation.. Επιτηδες το εκανες Σταυρο πες αληθεια!! :mad:
Εγκω ντεν κσερει τιποτα...Εγκω ατωο!!!!
attachment.php

Dr. SLUMP είπε:
Αυτό τον έπαινο τον αξίζει ο Metal! χαΧΑΧαχαα
Χαχαχαχαχα....οντως!!!! :D

Αληθεια που ειναι αυτη η ψυχη χαμενη?:what:

stayros είπε:
attachment.php

Kαλα ε!Εγραψες παλι Σταυρο!!!! :thanx2: :bow2: :award:

Μικρή, οι βιτρίνες των παιχνιδάδικων με ωθούσαν στην αγορά των παιχνιδιών μου. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ,πως και τώρα στα γεράματα , το ίδιο παθαίνω.

Κατά κύριο λόγο η βιτρίνα του παιχνιδάδικου, μετά η τηλεόραση -μέχρι που μετέφεραν τη ζώνη των παιδικών διαφημίσεων αργά το βράδυ (αλήθεια ποια χρονιά έγινε αυτό?)- και τέλος κάποια παιχνίδια τα είχα δει σε φίλους οπότε μου τα έφερνε μετά ο Άγιος Βασίλης :D

Ωραίο θέμα!

Έχω επιλέξει πολλά πεδία με πρώτο τη διαφήμιση παιχνιδιών στην τηλεόραση που ήταν κάτι που μου τραβούσε το ενδιαφέρον για αγορές.

Πίσω
Μπλουζα