Ταινίες με καλή αρχή...κακή συνέχεια

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.888
Αντιδράσεις
67.347
Κάποιες ταινίες σε προιδεάζουν θετικά στα πρώτα λεπτά, καθώς έχουν εντυπωσιακή εισαγωγή, αλλά μετά τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά. Χάνεται ο ρυθμός ή το σενάριο πάει σε εύκολες λύσεις κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό, είναι το The Stand του 1994. Βασισμένο σε βιβλίο του Στήβεν Κινγκ. Εσείς, για ποιά ταινία σκεφτήκατε το ίδιο;

 
Για πολλές αλλά πάνω απ' όλα διαφωνώ με το παράδειγμά σου! :) Αν και υποθέτω ότι αν κάποιος δεν έχει διαβάσει το βιβλίο είναι λογικό να του φανεί κάπως... Παρεμπιπτόντως το Stand δεν είναι ταινία αλλά μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων.
 
alkis21 είπε:
Για πολλές αλλά πάνω απ' όλα διαφωνώ με το παράδειγμά σου! :) Αν και υποθέτω ότι αν κάποιος δεν έχει διαβάσει το βιβλίο είναι λογικό να του φανεί κάπως... Παρεμπιπτόντως το Stand δεν είναι ταινία αλλά μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων.
Ίσως να έχανε στην μεταφορά στην οθόνη, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, απλά ενώ η εισαγωγή με το τραγούδι ήταν εκπληκτική, μετά κατέβαζε ταχύτητα και το γύρναγε στην ηθικολογιά και τους συμβολισμούς. Ήταν και εκείνος ο τυπάς αλα country τραγουδιστής :( ...
 
Ειδα πολυ προσφατα την ταινια και θυμαμαι την ασχημη εντυπωση που μου αφησε.

That Touch of Mink - 1962. Κωμωδια με δυο λατρεμενους μου ηθοποιους, τη Ντορις Ντει και τον Καρυ Γκραντ, οι οποιοι για αλλη μια φορα δε με απογοητευσαν.

Αυτο που με απογοητευσε ηταν το σεναριο. Η ταινια ξεκινησε πολυ δυναμικα και χαριτωμενα με το ζευγαρι των πρωταγωνιστων να γνωριζεται κατω απο πολυ πρωτοτυπες συνθηκες. Πιστευα οτι θα συνεχιζε εξισου καλα, αλλα διαψευστηκα.

Η ιστορια εγινε ανουσια και σαχλη χωρις να βγαζει γελιο ουτε καν βεβιασμενα. Μια ταινια που εδειξε οτι εγινε χωρις μερακι και βασιστηκε μοναχα στα δυο μεγαλα ονοματα των πρωταγωνιστων και δυστυχως πουθενα αλλου.

[edit] dead picture [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To Stargate με το γνωστό θεμα αρχαια Αιγυπτος-εξωγήινοι κλπ. Κλασσικό θέμα, που ομως δε φαινεται συχνα στον κινηματογράφο.

Η αρχη ειχε μυστηριο και ενδιαφερον. Στη συνεχεια ομως, οταν αρχισε η δραση, δεν ταυτιστικα πουθενα με τους ηρωες. Δεν ξεχώριζα τα πρόσωπά τους, δεν είχα αίσθηση του χωρου, ποιος πηγε που, και δεν ενιωσα καμια αγωνια. Μονο μια μαχη με τους θεους θυμαμαι στην κλιμάκωση της ιστορίας.

Βεβαια πανε χρονια που την ειδα τελευταια φορα, και απο τοτε εχω μαθει να προσεχω πιο πολυ στις ταινιες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το stargate είναι καλύτερα να το δεις σαν πιλότο της σειράς Stargate SG1. Δεν είναι τυχαίο ότι κράτησε 10 σεζόν (αν και μετά την 8.5-9 δεν πολυβλεπόταν..).
 
Συμφωνούμε Χρήστο. Μια από τις πιο... "κωμικές" σειρές ΕΦ που πραγματικά άξιζαν τις 10 σεζόν.
 
Η πρώτη ταινία που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το "Μέρα Ανεξαρτησίας" (1996). Βλέποντας το εντυπωσιακό τρέιλερ και γνωρίζοντας την υπόθεση, κατέβηκα κάτω στο σινεμά (Θεσσαλονίκη εννοώ) με πολλές προσδοκίες! Και μόνος,μιας και κανείς από τους φίλους δεν ακολούθησε!
Δεν ξέρω φίλε RIO αν είμαι εντός thread, αλλά δεν ήταν εντυπωσιακά μόνο στα πρώτα λεπτά! Εντυπωσιακό ήταν σίγουρα το πρώτο μισάωρο! Και μετά την ολική καταστροφή, ήρθε και η μεγάλη απογοήτευση! Όπως ακριβώς το έγραψες! Χάθηκε ο ρυθμός,ήρθαν οι εύκολες λύσεις και βγαίνοντας από το σινεμά ήμουν απογοητευμένος! Βασικά,τα συναισθήματα ήταν ακριβώς αντίθετα. Υπερευχαριστημένος από το πρώτο μισό της ταινίας και ξενερωμένος από το υπόλοιπο της. Και αυτό που ΄μένει πάντα είναι η τελευταία εικόνα! Κρίμα!
(αν και τα εφέ ήταν πρωτοποριακά για την εποχή! Και τα μόνα που άξιζαν στη ταινία.Θυμάμαι πως είχαμε να δούμε τόσο εντυπωσιακά εφέ από το "Jurrasic Park" του 1993)
 
  • Like
Reactions: RIO
Έτσι ένοιωσα θυμάμαι με μια κωμωδία με πρωταγωνιστή τον John Candy που είχα δει πριν χρόνια απ' το Star,το "Going Berserk". Ενώ ξεκίνησε καλά,με τρελό χιούμορ, γέλιο κτλ.απο ένα σημείο και μετά έκανε κοιλιά και έχανες την ροή του έργου.
Την ίδια γεύση μου άφησε και μια ταινία με τον Λουί Ντε Φίνες που σχεδόν η μισή ταινία διαδραματίζονταν σε ένα αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί σε ενα δέντρο σε μια απόκρημνη πλαγιά με ένα νεαρό ζευγάρι (μου διαφεύγει ο τίτλος γιατί μια φορά την είχα δει και μεταμεσονύχτια από ένα τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης). Λίγα κωμικά στοιχεία (πιο πολύ δραματική ταινία με κωμική χροιά την έλεγες) και από εκεί και μετά μια μπερδεμένη υπόθεση με πολλά φλας μπακ κτλ.
 
Πίσω
Μπλουζα