Ταινίες που βλέπετε ξανά και ξανά

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.375
Αντιδράσεις
9.553
Σιγουρα δεν ειναι κατι που το κανουν ολοι, εχω συναντησει ανθρωπους που δεν τους περναει απο το μυαλο να ξαναδουν δευτερη φορα μια ταινια. Απο την αλλη, υπαρχουν καποιοι που επιστρεφουν διαρκως στα γνωστα και αγαπημενα. Αν ανήκετε σε αυτη την κατηγορια πειτε μας ποιες ταινιες επισκέπτεστε συχνα, ποσες φορες τις εχετε δει χοντρικα και αν δεν βαριεστε, τι ειναι αυτο που σας τραβαει στην εκάστοτε ταινια.

Τουλαχιστον 80 φορες εχω δει τα Blues Brothers και Animal House. Και τα δυο ειναι για μενα τοσο αστεια σημερα οσο την πρωτη φορα που τα ειδα. Πλεον προτιμω την director's cut εκδοση του Blues Brothers για extra καταστροφη!!!

Τουλαχιστον 60 φορες εχω δει τα Ferris Bueller's Day Off και WarGames. Οταν ειναι τα πραγματα μαυρα και θελω να ξεφυγω ο Ferris Bueller ειναι ο καταλληλος ανθρωπος για την δουλεια! Το War Games ειναι μια απο τις δυο ταινιες που με εκαναν να αγαπησω τους υπολογιστες και να ασχοληθω μαζι τους επαγγελματικα.

Τουλαχιστον 40 φορες εχω δει τα Star Trek 2-4 και 6. Το Star Trek ειναι μεγαλη μου αγαπη και οι ταινιες του TOS ειναι απλα οτι καλυτερο. Καπου εδω ειναι και το The Doors του Oliver Stone. Η ταινία αυτη ηρθε για μενα στην καταλληλη στιγμη (στα 16 μου) και μου αλλαξε την ζωη.

Τουλαχιστον 30 φορες εχω δει ολες τις ταινιες του Kevin Smith μεχρι το Clerks 2 και του Tarantino εως το Kill Bill vol1 (προτιμω την γιαπωνεζικη εκδοση). Το Pulp Fiction ειναι η αγαπημενη μου ταινια ολων των εποχων και το εχω δει 6 φορες στον κινηματογραφο. Το Clerks ειναι η δευτερη πιο αγαπημενη μου ταινια. Στις 30+ φορες ειναι καμποσες ακομα ταινιες οπως ο Big Lebowski (αν ειχα ποτε μια φιλοδοξια στην ζωη ειναι να γινω σαν τον Dude!), Empire Records για να αναζωογονούμε οταν νιωθω γερος και κουρασμενος, Dirty Harry και η τριλογια Sergio Leone/Clint Eastwood (προτιμηστε τις remastered εκδοσεις στα πιο προσφατα DVD ή Blu ray) γιατι ετσι!

Τουλαχιστον 20 φορες ειναι ενας σκασμος ταινιες, αλλα για την ωρα θα αναφερω μονο το Das Boot. Απο τοτε που ειδα το Director's Cut στο σινεμα, απλα δεν μπορω να σταματησω να το βλεπω. Πλεον εχω αποφοιτησει στο uncut version (293 λεπτα VS 208 λεπτα που ειναι το director's cut).
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ωραίο thread.

Περισσότερες από 50 φορές το Robocop. Είχα εντυπωσιαστεί τόσο το 1987 στο σινεμά που το είχα δει, που όταν βγήκε σε vhs την νοίκιαζα ξανά και ξανά. Μέχρι φυσικά που την αγόρασα και την έχω ακόμη. Ήταν και ο λόγος που έπαιξα άπειρες φορές το ομώνυμο παιχνίδι στον Amstrad 6128 και αργότερα στην Amiga 500.

Σίγουρα πολύ πάνω από 50 φορές το Crow με τον Lee. Το είχα δει στο σινεμά Acropol στον Κορυδαλλό και φυσικά το αγόρασα σε vhs όταν βγήκε. Σε dvd αναγκαστικά αγόρασα την uk έκδοση αφού σε dvd με ελληνικά δεν την βρήκα ποτέ εδώ. Μάλιστα αγόρασα και το βιβλίο που βασίστηκε η ταινία και φυσικά την αφίσα με τον αείμνηστο, που σκέφτομαι να κρεμάσω στο δωμάτιο που ετοιμάζω.

Πάνω από 100 φορές το Batman the movie του Burton. Μιλάμε για τρελή πόρωση που μέχρι και τους διαλόγους είχα μάθει. Το μόνο που δεν έκανα ήταν να ανέβω στην ταράτσα και να παριστάνω τον μπάτμαν με κανένα σεντόνι. Είχα διαβάσει μέσα σε μιά νύχτα το βιβλίο τσέπης της ταινίας. Πριν λίγα χρόνια είχα δώσει 700 ευρώ να πάρω το batmobile 1989 σε πλαστικό και ήταν 1 μέτρο μήκος και κάτι. Μαζί με τον batman και τον joker σαν φιγούρες από 250 ευρώ ο καθένας. Μιλάμε για πόρωση σε επίπεδα παράνοιας.
 
Ξαναβλέπω πάντα με μεγάλη ευχαρίστηση τις ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς!!! :D

Ειδικά τους Κυνηγούς της Χαμένης Κιβωτού και την Τελευταία Σταυροφορία, τις έχω δει πάνω από 10 φορές την κάθε μία !!! :popcorn:



IJ.jpg
 
Γενικα ταινιες που εχω να δω πολυ καιρο και μου αρεσαν τις ξαναβλεπω καποια στιγμη ξανα... αλλα δεν μιλαμε πολλες επαναληψεις (2-3 φορες δηλαδη).

Βεβαια υπαρχουν και οι εξαιρεσεις οπως τα Rambo 1-2-3-john Rambo και τα Rocky μεχρι και το Balboa. Αυτα τα εχω δει αρκετες φορες και συχνα πυκνα τα βαζω ξανα. Τωρα δεν ξερω ποσες φορες εχω δει την καθε μια αλλα σιγουρα ειναι διψηφιο νουμερο :) .
 
Απο ξενο σινεμα:

Φρανκενσταιν Τζουνιορ. Ξερω απ εξω ολους τους διαλογους. Το εχω δει αναριθμητες φορες.

Holly Grail. Ομοιως

Rambo I. Το αυτο

Conan. Τα ιδια.

Solaris. Επισης.

Goonies. Τι να λεμε.
 
Wally είπε:
Απο ξενο σινεμα:

Solaris. Επισης.
Αυτό με τον Κλούνει; Γιατί αν βλέπεις και ξαναβλέπεις το αυθεντικό του Ταρκόφσκι (που εγώ χρειάστηκε να το σταματήσω και να το ξαναρχίσω 3 φορές για να καταφέρω να το δω όλο :p ) είσαι θεός και υποκλίνομαι!!! :D

Δεν συνηθίζω να ξαναβλέπω πολλές φορές ταινίες που έχω δει εκτός από αυτες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Έχω δει πολλές φορές όμως,γύρω στις 15, το Hook που ήταν η πρώτη ταινία που είδα στο cinema και την είχα λατρέψει! Κι αυτό μέχρι μια ηλικία μόνο, μετά το ξεπέρασα :cool:
 
Lui de Funes Le gendarme et les extraterrestres. Λουί ντε Φυνές ο χωροφύλακας και οι εξωγήινοι.Το είχα δει άπειρες φορές στην Κοζάνη και το έπαιρνα κάθε φορά από το (ρετρό) βιντεοκλάμπ. Μιλάνε τόσο καθαρά και απλά γαλλικά που τα καταλαβαίνεις σχεδόν όλα (εκτός από μερικά λογοπαίγνια).
 
Χμμμ.... Οι ταινίες που έχω δει περισσότερες φορές, τις έχω δει ακούσια...

Σπάνια μπαίνω στη διαδικασία να βάλω να δω κάτι, αν και έχω αρκετά μεγάλη συλλογή βιντεοκασσετών και DVDs...

Από αυτές που μπορώ να θυμηθώ είναι οι παρακάτω:

* Evil Dead - Τριλογία (κυρίως το 2 και το 3), κανα πεντάρι φορές.

* Police Academy (κυρίως τα πρώτα), καμια δεκαριά φορές.

* Ρομπέν των Δασών: Οι ήρωες με τα κολάν, κανα πεντάρι φορές.

Αν θυμηθω κι άλλο τίτλο (που σίγουρα θα θυμηθώ) θα επανέλθω...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μονος στο σπιτι Νο1 και Νο 2

Στασου πλαι μου

Ο κυκλος των χαμενων ποιητων (συγκλονιστικη ταινια)

ΕΤ ο εξωγηινος

Κραμερ εναντιον Κραμερ

Nτενις ο τρομερος

Μπετοβεν Νο1 και Νο 2

Αγαπη μου συρρικνωσα τα παιδια

Αγαπη μου μεγεθυνα το παιδι

Παραδεισος

....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο ρετρο οι ταινιες που εχω δει πολλες φορες ειναι η τριλογια του Ιντιανα Τζοουνς και κυριως η 2η ταινια και τα δυο Terminator. Επισης Bloodsport & Forest Gump.
 
Jumpin' Jack Flash (1986) . Την έχω δει πάνω από 20 φορές. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο αλλά εξακολουθώ να γελάω κάθε φορά όπως ακριβώς και την πρώτη φορά που την είδα! + είμαι φαν της Whoopi Goldberg

The Lion King: Έχω χάσει το μέτρημα πια. Όταν δεν έχει κάτι καλό η τηλεόραση (όποτε κάθομαι να δω τηλεόραση) βάζω να δω Lion King. Έχω μάθει τους διαλόγους από έξω, σε σημείο να εκνευρίζω τους πάντες. Ούτε η κόρη μου δεν κάθεται να τη δει μαζί μου πια :p

The Omen : Παλιά αγαπημένη ταινία. Θα τη δω στάνταρ μέσα στο χρόνο 1 με 2 φορές.
 
A nightmare on elm street ολα.

Friday the 13th ολα

Ηalloween Ολα

Phantasm ολα

Hellraiser μεχρι το Bloodline

Predator 1 και 2

Ολα τα παραπανω τα εχω δει και γω δεν ξερω ποσες φορες το καθενα εχω χασει το μετρημα.
 
Όντως, σχετικά με το Hellraiser, οι επόμενες ταινίες μετά το Bloodline δεν μετράνε καν με τα προηγούμενα έπη.
 
Εγώ ως συνήθως είμαι από άλλο ανέκδοτο. Τις περισσότερες από τις ταινίες που αναφέρατε δεν τις έχω δει ποτέ ούτε έχω την παραμικρή διάθεση να τις δω. Από την άλλη έχω δεί άπειρες φορές (και ξαναβλέπω) πολλές ταινίες του Φελλίνι. Όχι τις πολύ παλιές του (π.χ. Λα Στράντα, Νύχτες της Καμπίρια) παρόλο που είναι υπέροχες, διότι είναι πολύ ψυχοπλακωτικές και δεν αντέχω τέτοιες τώρα στα γεράματα. Αλλά Ντόλτσε Βίτα, 8 1/2, Ιουλιέττα των Πνευμάτων και Άμαρκορντ τις έχω δεί πολλές φορές και τις ξαναβλέπω κάθε λίγα χρόνια και βρίσκω καινούργια πράγματα κάθε φορά. Σε κάπως μικρότερο βαθμό αυτό ισχύει και για ταινίες του Παζολίνι και του Βισκόντι... κάτι είχαν οι Ιταλοί σκηνοθέτες της εποχής εκείνης που με τραβάει. Αλλά και άλλες έχω δει πολλές φορές και ξαναβλέπω. Όπως "Η 7η σφραγίδα" και "Η πηγή των παρθένων (βλακώδης Ελληνικός τίτλος) του Μπέργκμαν, "Η κρυφή γοητεία της Μπουρζουαζίας" και "Το Φάντασμα της Ελευθερίας" του Μπουνιουέλ, το "Ιβάν ο Τρομερός" του Αϊζενστάιν. Από Αμερικάνικες καμία. Μου αρέσει η μουσική από κάποια (ελάχιστα) μιούζικαλ, αλλά προτιμώ να ακούω το soundtrack μόνο παρά να βλέπω την ταινία.
 
The Lord of the rings (τριλογία) : 60+ φορες την καθεμία....

The hobbit (τριλογία) : 40+ φορες την καθεμία και συνεχιζουμε..

Ποιος ειναι φαν του Τόλκιν είπατε, εγώ; Μπααα, κάποιο λάθος κάνετε!! :p
 
Eίχα κάνει το σφάλμα να δω και τις 3 ταινίες Lord of the rings στο σινεμά. Πέθανα στη βαρεμάρα από τις πάναργες σκηνές, ειδικά στο πρώτο παρολίγο να με πάρει ο ύπνος μέσα στην αίθουσα. Χωρίς καμία παρεξήγηση γούστα είναι αυτά. :)

Με τα Hobbit διασκέδασα πραγματικά, πολύ ωραίες ταινίες.
 
Μόνο λίγη προσοχή μην ξεφύγουμε με τον Τόλκιν, γιατί θυμηθείτε ότι οι ταινίες είναι εκτός ορίων :)
 
Πίσω
Μπλουζα