Ταινίες στην τηλεόραση, που μας κάνανε μεγάλη εντύπωση.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας exetlaios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Αντιδράσεις
1.163
Όντας πιτσιρικάς, μια πραγματικά καλή ταινία στην (αποκλειστικά κρατική τότε) τηλεόραση, ήταν μεγάλο θέμα !

Από την ώρα που πρωτοέβλεπα το τρέιλερ (συνήθως μια βδομάδα πριν) μέχρι να έρθει η στιγμή της προβολής, είχα απίστευτη αναστάτωση.

Δύο από τις ταινίες που μου είχανε κάνει τρομερή εντύπωση όταν τις πρωτοείδα στην τηλεόραση, ήταν :

1) ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ (JOURNEY TO THE CENTRE OF THE EARTH)

22937.JPG

Προβολή συνημμένου 123025

B00008OP5X.02.LZZZZZZZ.jpg

Προβολή συνημμένου 123026

2) ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ (FANTASTIC VOYAGE)

FANTASTIC%20VOYAGE_FLR.jpg

rb3903.jpg

Φυσικά όταν τις ξαναείδα μεγάλος, μου φάνηκαν ξεπερασμένες,

αλλά διατηρούσαν σε μεγάλο βαθμό την "γοητεία" τους, παρά την "ηλικία" τους.

Εσείς ποιές θυμάστε να σας είχανε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ;

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμαμαι και εγω το fantastic voyage μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση η σκηνη με τους οργανισμους που φαγανε τους ανθρωπους περνωντας τους για μικροβια.:eek:

Το fantastic voyage το βρηκα προσφατα σε dvd και το προσθεσα στην συλλογη μου καθως και το περιπου remake "innerspace" (καταπληκτικη ταινια-κωμωδια με συμμετοχη του Spielberg).

Το "ταξιδι στο κεντρο της γης" θα ηθελα να το εχω δει πιτσιρικας (λογω της τρελας με τα βιβλια του Βερν).

Και εδω να εκφρασω ενα μεγαλο παραπονο που ειχα χρονια με την "κρατικη".

Το οτι δεν εβαζε ποτε τις (σπανια) ταινιες με special effects του μεγαλου Ray Harryhausen .

Παραπονο το ειχα απο πιτσιρικας.:mad:

harryhausenheader.jpg

ray1.jpg

ray1.jpg

# Clash of the Titans (1981) (producer)

# Sinbad and the Eye of the Tiger (1977) (producer)

... aka Sinbad at the World's End

# The Golden Voyage of Sinbad (1974) (producer)

# The Valley of Gwangi (1969) (associate producer)

# First Men in the Moon (1964) (associate producer)

... aka H.G. Wells' First Men in the Moon (UK: complete title)

# Jason and the Argonauts (1963) (associate producer)

... aka Jason and the Golden Fleece

# The 7th Voyage of Sinbad (1958) (associate producer)

# The Story of King Midas (1953) (producer)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ταινία που μου έκανε εντύπωση όταν την πρωτοείδα μικρός (και φαντάζομαι και σε άλλους) είναι η "Επιστροφή στο Μέλλον" όπως τη διαφήμιζαν, η γνωστή τριλογία Back to the Future!

Επίσης μια άλλη μεγάλη ταινία που την περίμενα και έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν την είδα, ήταν το "Pink Floyd The Wall"...

Εμένα η ταινία που μου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό από την παιδική μου ηλικία είναι "Ο Πλανήτης των Πιθήκων". Ειδικά η σκηνή στο τέλος με το άγαλμα της ελευθερίας ήταν απίστευτη... Επίσης στη μνήμη μου υπάρχει έντονα και μια άλλη ταινία, "Η Μηχανή του Χρόνου" στην οποία μάλιστα έγινε πρόσφατα remake το οποίο όπως αναμενόταν ήταν απογοητευτικό. Όπως φυσικά απογοητευτικό ήταν και το remake του πλανήτη των πιθήκων παρόλο που το ανέλαβε ο μετρ του είδους Tim Burton.

Όπως ανέφερε και ο Aardvark, "Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες", μου έχει μείνει στο μυαλό...

Μιλώντας τώρα για αρκετά πιο παλιά, τεράστια εντύπωση μου είχε κάνει η προβολή της ασπρόμαυρης ταινίας "Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΓΗ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ", η οποία είχε σαν θέμα την παρουσία εξωγηινου αεροσκάφους στη Γη...

daytheearthstoodstill19ji6.jpg

Μπράβο exetlaios, βρήκες ακριβώς το συναίσθημα που είχαμε πριν την προβολή μιας ταινίας... Αναστάτωση!

exetlaios είπε:
Όντας πιτσιρικάς, μια πραγματικά καλή ταινία στην (αποκλειστικά κρατική τότε) τηλεόραση, ήταν μεγάλο θέμα !Από την ώρα που πρωτοέβλεπα το τρέιλερ (συνήθως μια βδομάδα πριν) μέχρι να έρθει η στιγμή της προβολής, είχα απίστευτη αναστάτωση.

Δύο από τις ταινίες που μου είχανε κάνει τρομερή εντύπωση όταν τις πρωτοείδα στην τηλεόραση, ήταν :

1) ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ (JOURNEY TO THE CENTRE OF THE EARTH)

22937.JPG

B00008OP5X.02.LZZZZZZZ.jpg

2) ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ (FANTASTIC VOYAGE)

FANTASTIC%20VOYAGE_FLR.jpg

rb3903.jpg

Φυσικά όταν τις ξαναείδα μεγάλος, μου φάνηκαν ξεπερασμένες,

αλλά διατηρούσαν σε μεγάλο βαθμό την "γοητεία" τους, παρά την "ηλικία" τους.

Εσείς ποιές θυμάστε να σας είχανε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ;
exetlaios τι μου θυμισες.Ειχα κολλησει ασχημα με αυτες τις ταινιες καθως και κριμα που δεν βαζουν παλι τετοιες ταινιες εποχης αν τις εχει κανεις τις θελω με τρελα

και κριμα που δεν βαζουν παλι τετοιες ταινιες εποχης αν τις εχει κανεις τις θελω με τρελα
Στο οτι ειναι κριμα που δεν παιζονται πια τοσο συχνα οσο παλια συμφωνω απολυτα - το να τις ζηταμε ομως απο μελη του forum ερχεται εναντια στους κανονισμους λειτουργιας.

Arielis είπε:
Επίσης μια άλλη μεγάλη ταινία που την περίμενα και έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν την είδα, ήταν το "Pink Floyd The Wall"...
...εξαιρετική ταινία μια από τα ίδια έπαθα και εγώ..λίγο παρανοϊκή θα έλεγα!

Πολύ καλό thread exetlaios...Η πρώτη ταινία που με συγκλόνισε στο ακέραιο

ήταν το Midnight express....

sjff01img0323bw9.jpg

Και η δευτερη..The Crow

5714fullif6.jpg

Η ταινία που συγκλόνισε εμένα τη δεκαετία του 80 ήταν η επιστροφή στο μέλλον 1.

Στη δεκαετία του 90 ήταν η επαφή με τη Τζόντι Φόστερ.

Και στις 2 είχα μείνει άφωνος. Στην πρώτη ειδικά είχα τσαντιστεί πολύ με το "TO BE CONTINUED"

Α ναί akmakas το Midnight express. Το είχα δει μικρός στην τηλεόραση και με είχε συγκλονίσει και εμένα. Απίστευτη ερμηνία και ατμόσφαιρα. Μερικές σκηνές τις θυμάμαι ακόμη έντονα στο μυαλό μου.

"Ο Άνθρωπος που ζάρωνε" :D :D:D:D:D

Άλλη μια ταινία που θυμάμαι έντονα, είναι "ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ" 1963, του A. Hitchcock.

Μάλιστα έμαθα πως θα γυριστεί remake με την Naomi Watts (King Kong), στον κεντρικό ρόλο.

akmakas είπε:
Η πρώτη ταινία που με συγκλόνισε στο ακέραιο

ήταν το Midnight express....

Και η δευτερη

..The Crow

akmakas,πραγματικα υπεροχες ταινιες και οι δυο...!!!

Δυστυχως και οι δυο πρωταγωνιστες ειναι νεκροι πλεον,ο μεν Βrad Davis απο AIDS,ο δε Brandon Lee,μυστηριωδως,κατα τα γυρισματα της ταινιας,οταν γυρνωντας ξανα τη σκηνη οπου καθεται στο τραπεζι των κακοποιων και αρχιζουν ολοι να τον πυροβολουν,σε ενα απο τα οπλα βρεθηκε αληθινη σφαιρα που σκοτωσε τον Lee...!!

Παντως το φιναλε και των 2 ταινιων ειναι συγκλονιστικο,ειδικα στο Midnight express εκει οπου ο Billy Hayes εχοντας ντυθει φρουρος,περνα μπροστα απο τον τουρκο φρουρο κι αυτος τον σταματα για να του δωσει το κλειδι της πορτας,οπου εκει αμεσως μετα αρχιζει να παιζει και το απιστευτο main theme της ταινιας...!!

Αν σκεφτει κανεις οτι η ιστορια του Billy Hayes ηταν αληθινη,πραγματικα σε πιανει ανατριχιλα με οσα περασε ο ανθρωπος αυτος,αν και φταιχτης βεβαια,αλλα σε καμια περιπτωση σε τοσο τεραστιο βαθμο..!!

Να προσθεσω στις συγκλονιστικες ταινιες το American History X,μια ταινια επισης δυναμιτη που σε κανει να σκεφτεις πολλα πραγματα...!!!

το 'Έγκλημα στα παρασκήνια' πολύ μικρός το φοβόμουνα. :yoyo:

asikamin είπε:
νύχτες με ερτ, σε μια ασπρόμαυρη!!!!!!!!
Werewolf of London (1935)

SSSSSSS (1973)
Καλά, τι μου θύμησες !

Καλοκαίρι τα είχε παίξει.

Τα καλοκαίρια ήμουνα με παππού και γιαγιά στο χωριό.

Οπότε αναγκαστικά έβλεπα τα "τρομακτικά" μόνος μου,

και άρα φοβόμουν περισσότερο.

Πολύ πλάκα !

Υ.Γ. Η Λυκάνθρωπος του Λονδίνου, ήταν κορυφαίος.

!!!

Εγώ είχα πάθει πλάκα με το "Νησί του μυστηρίου"

Είχα δει το trailer από την τηλεόραση, και το περιμένα πως και πως μια εβδομάδα ολόκληρη..ολό για αυτό λεγαμε με τους φίλους μου...θυμάμαι ήταν Κυριακή μεσήμερι ή απόγευμα και το είχα απολάυσει :)

mysterious3ks1.jpg

thamonas!!!Με τέτοιο καβούρι θα έχεις κρέας για πολλά χρόνια!!!!!!!!!

!!

Χα χα..καβουρομάνα που λένε, akmakas!!:biglaugh:

Πίσω
Μπλουζα