Ταινίες στις οποίες παρουσιάζονται οι πρώτες στιγμές της τηλεόρασης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε:
Στο φινάλε της ταινίας "Ραντεβού στον αέρα" (1965), όπου μέσα από την τηλεόραση ένας εκφωνητής αναγγέλει το πρόγραμμα που ακολουθεί και βγαίνουν όλοι οι πρωταγωνιστές, (Βλαχοπούλου, Βουτσάς, Καραγιάννη κ.λ.π.).
Μιλάς γι' αυτό το απόσπασμα.


 
Αναπαράσταση του λογότυπου της ΤΕΔ (Τηλεόρασις Ενόπλων Δυνάμεων) στην ταινία του Ν. Περάκη "Λούφα και Παραλλαγή" (1984).

ted logo in film.jpg
 
Τα Καθημερινά μας προσέφεραν επίσης γέλιο με την παρουσίαση της πρώτης έγχρωμης τηλεόρασης σε σειρά (αν δεν κάνω λάθος). Ο Γιώργος Κωνσταντίνου εν έτει 1983 βλέπει μία ... Νάκυ Αγάθου να του παρουσιάζει το πρόγραμμα προφέροντας το ντοκιμαντέεεερ... και οι διαφημίσεις του κάνουν τη ζωή δύσκολη. Και προσέξτε ποια φωνή ακούγεται στη διαφήμιση με το κατσαριδοκτόνο!

Στην ίδια σειρά, στη σκηνή που ο Κωνσταντίνου πηγαίνει για να αγοράσει τηλεόραση βλέπουμε στο βάθος και τηλεοράσεις με το ρολόι της ΕΡΤ που προβαλλόταν πριν και μετά την έναρξη του προγράμματος (εκείνο το μεγάλο το στρόγγυλο)...

Προβολή συνημμένου 41184

roloi ert se kathimerina.jpg
 
Στην ταινία "Θανάση, σφίξε κι άλλο το ζωνάρι" (επίκαιρη όσο ποτέ) έχουμε δελτίο καιρού. Το ερώτημά μου είναι: τον παρουσιάζει εδώ ηθοποιός ή μετεωρολόγος της εποχής; Δείτε το στο 3:59.
 
Ο Χάρυ Κλυν σατιρίζει το "Τρεις στον αέρα" στην ταινία "Made in Greece" (1987),
 
Πίσω
Μπλουζα