Τα Μεγάλα Φινάλε

Το τελος της ταινιας The woman in the window (1944). Μια ταινια - αριστουργημα που κρατα το θεατη σε απιστευτη αγωνια, κυριολεκτικα μεχρι το τελευταιο δευτερολεπτο.

Ο αξιοπρεπης καθηγητης, συζυγος και πατερας, που απο τη μια στιγμη στην αλλη χανει τον αυτοσεβασμο και την ηρεμια του οταν διαπραττει φονο εξ' αιτιας μιας γυναικας που μολις γνωρισε.

Δεν ξερω αν εχει υπαρξει αλλο φιναλε που να εχει αμφισβητηθει τοσο οσο της ταινιας αυτης, εγω παντως το λατρεψα!

Ανατρεπτικο, απροσμενο, εντυπωσιακο, τελειο! Ηταν η μοναδικη φορα στη ζωη μου που μολις γραφτηκε το The End στην οθονη, χειροκροτησα αυθορμητα. Παρα πολλοι ομως διαφωνουν μαζι μου γιατι, οπως ειπα και πιο πανω, τετοια διχογνωμια για το τελος μιας ταινιας δε νομιζω να υπηρξε αλλη φορα. Σελιδες ατελειωτες εχουν γραφτει με τους μισους θεατες να το χαρακτηριζουν απαισιο και τους αλλους μισους να το βρισκουν αξεπεραστο.

Θα μπορουσα να πω πολλα περισσοτερα, αλλα ειδικα αυτο το φιναλε θα ειναι κριμα να το χαλασω μιλωντας γι' αυτο και αποκαλυπτοντας το.

0c2036a0029d925a2ee874ed8d638537.png
 
"Το εξπρές του μεσονυχτίου" - Νομίζω ότι είχε πολύ καλό φινάλε με την "τιμωρία" του κακού και την απόδραση...

 
Λένε για την ταινία " το τρίγωνο του διαβόλου" του 75' με την Νοβακ πως έχει grand finale, πως δεν το περιμένεις διόλου και πώς σου μένει . Έχει δει κανείς την ταινια;
 
Πίσω
Μπλουζα