Τα Μικρά Μεγάλα Βιβλία [Καμπανάς]

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.883
Αντιδράσεις
3.863
picture.php


Δεν ηταν Κομικς ,δεν ηταν βιβλια ηταν κατι ενδιαμεσο,δεν ειχαν εικονογραφησεις ,ειχαν ομως πρωταγωνιστες του αγαπημενους ηρωες του Νιτσνευ ,Μικυ,Γκουφη και Ντοναλντ.

Μικρα σε μεγεθος παλαμης με ειχε ενθουσιασει τοτε η πρωτοτυπια που ειχανε ,στην πανω δεξια γωνια της σελιδας ειχανε τον ηρωα να κανει απο μια κινηση,ξεφυλιζοντας τα γρηγορα τα εβλεπες σε γρηγορη κινηση να ζωντανευουν,εντυπωσιακο για τοτε.

picture.php


Ο λογος που ανοιξα το θρεντ ειναι οτι βρεθηκαν σε αποθηκη διανομεα καποια χιλιαδες τευχη και εχουν διατεθει ηδη πανελλαδικα ,αλλα μονο σε επαρχια.

Για αυτον τον μηνα μιλαμε και μονο σε επαρχια σε τιμη 3 ευρω,οποτε ματια ανοιχτα.

Το ξερω οτι ακουγεται λιγο urban legend αλλα take my word δεν ειναι!!
 
Επειδη κανω αυτη τη τη δουλεια(διανομη τυπου)αν ερθουν και απο Αθηνα θα σας ειδοποιησω.Παντως 15 χρονια που κανω αυτη τη δουλεια δεν τα εχω ξαναδει.Αλλα απο οσο ξερω πρωτα κυκλοφορουν Αθηνα και μετα απο τις επιστροφες οτι περισσεψει τα στελνουν επαρχια γιαυτο πιστευω οτι θα ειναι δυσκολο να γινει το αντιστροφο.Μακαρι βεβαια γιατι φαινονται ωραια!Αυτο μαλιστα που περιγραφεις με τις σελιδες που αν τις ξεφυλλισεις γρηγορα δημιουργειται κινουμενο σχεδιο,ηταν κατι που καναμε κατα κορον στο Δημοτικο #) !
 
Υποθετω οτι σκεφτηκαν με την λογικη οτι η Αθηνα ειναι αδεια αυτην την εποχη και τα στειλανε επαρχια και σε τουριστικες περιοχες.

Οτι ηταν απο Disney το σηκωνα τοτε..

Εχω κανα δυο ,ενα μισο απο τα παλια σκισμενο ,οποιοι τα ειχαν σε μαγαζια,παλαιοπωλες μεχρι προσφατως τα χρυσοχρεωναν,τωρα να δω....

Anyway κυκλοφορουνε ηδη σε περιπτερα,τωρα την στιγμη που μιλαμε!!!
 
Έχω δει πολλά αντίτυπα του #1 και πολύ λίγα του #3.

Τίποτα άλλο :cry:

Και αυτά σε 4 πρακτορεία τύπου σε διαφορετικές επαρχιακές πόλεις.

Λογικό πάντως γιατί συνήθως τα πρώτα νούμερα ενός τίτλου βγαίναν σε περισσότερα αντίτυπα και περίσσευαν.
 
το πρωτο εξωφυλλο κατι μου θυμιζει... μπορει να το ειχα αγορασει πριν χρονια
 
Voila!

Img0007.jpg

Img0006.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το πρώτο το πήρα! Το είδα σε ένα Κέντρο Τύπου σε επαρχία όπως σωστά προείπατε και το αγόρασα. Δεν τα θυμάμαι καθόλου από παλιά πάντως.
 
Κοιτάξτε τι βρήκα!!!

Το αγόρασα σήμερα απο ένα κέντρο τύπου. Ημερομηνία γράφει 1976 και είναι απο τις εκδόσεις Καμπάνα. Δεν φανταζόμουν ότι θα με περίμενε 35 χρόνια να το αγοράσω!

53d43681-0658-5f5a.jpg


53d43681-0673-9d30.jpg


53d43681-068f-b105.jpg


53d43681-06b7-fbbf.jpg


Έχουμε τίποτα πληροφορίες για τη συγκεκριμένη έκδοση;
 
Πολύ όμορφα! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τελικα εχω κι εγω το βιβλιαρακι "μικυ μαους: τα μυστηρια της Ντισνεϋλαντ " :)
 
Κάποτε είχα τα 6 ή 7 πρώτα και τα πέταξαν οι δικοί μου! Έχουν μόνο συλλεκτικη αξία, δεν είναι ωραία σαν ιστορίες! Το 6, ο Δαμαστής των Ηφαιστείων, ήταν πετυχημένο κόμικ του καρλ Μπαρκς, σαν διήγημα δεν έπιανε μία θα έλεγα! Εγώ τα είχα προμηθευτεί όταν ήμουν κάπου 10 χρονών, το '87 δηλαδή, όταν έμενα στην Κατερίνη! Δεν μου άρεσαν, αλλά από τότε σκεφτόμουν συλλεκτικά, δεδομένου ότι είχαν εκδοθεί πριν γεννηθώ! Το καλοκαίρι τα είδα πάλι σε κάποιο χωριό, να έρχονται μαζί με τα Βιβλία των Μικρών Εξερευνητών! Αυτά τα τελευταια έχουν κάποια αριστουργήματα! Είναι 18 τόμοι, οι 2 τόμοι που αφορούν τα αθλητικά περιέχουν απίστευτα πολύτιμες πληροφορίες, έφτασα 34 χρονών και δεν ξαναείδα τίποτα τόσο καλογραμμένο!
 
Ιστορία του Γκούφη, σε βιβλιαράκι στυλ Βίπερ. Έχει κανείς κάτι παρόμοιο;

Καλησπέρα,

Μόλις θυμήθηκα πως μικρός (είμαι 38 τώρα), είχα ένα κίτρινο βιβλιαράκι εκδόσεων Bell ή Καμπάνα (δεν θυμάμαι καλά... πάντως το ίδιο σημαίνουν και τα δύο), το οποίο έδειχνε απ'έξω τον Γκούφη. Το βιβλιαράκι, δεν ήταν όπως τα κόμικς, αλλά σαν μυθιστόρημα. Είχε κείμενο με την περιπέτειεα του Γκούφη, και κάθε μερικές σελίδες, είχε και μία εικόνα, που έπιανε όλη τη σελίδα, η οποία είχε από κάτω λεζάντα που περιέγραφε την εικόνα. Αυτό το βιβλιαράκι, δυστυχώς έχει χαθεί στα ερείπια του σπιτιού των παππούδων μου :( .

Όσο και αν έχω ψάξει, δεν έχω βρεί κάτι παρόμοιο.

Πιθανόν, το βιβλιαράκι αυτό, να βγήκε κάπου στα 70s'...ή στις αρχές των 80s'

έχει κανείς κάτι παρόμοιο;
 
[edit] OK done [/edit]

Μήπως εννοείς αυτό;;;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε! Ταχύτατος! Συγνώμη που άνοιξα και νέο θέμα, αλλά ο τίτλος "μικρά μεγάλα βιβλία" δεν μου έλεγε τίποτα, και έτσι δεν το είχα δεί ποτέ το θέμα! Αυτό που είχα εγώ ήταν το "Γκούφη ο Γίγαντας των αιθέρων"!!! Καλύτερα τα 2 θέματα να ενωθούν!
 
Tα δικα μου 5 πρωτα,αλλα τρια μειναν και ειναι κομπλε η σειρα!!

 


attachment.php


Aυτο που ειχε απομεινει απο τα παλια ηταν καμμια 30αρια αποκομμενα εσωσελιδα και επι της ευκαιριας παρτε μια γευση πως ηταν μεσα..


Το θεμα ειναι λογω πολυκαιριας ανοιγοντας τα διαλυονται ευκολα οποτε παιζει και αυτες οι φωτο να ειναι οι μοναδικες στο νετ,lol!



Λοιπον μια σελιδα κειμενο ,μια σελιδα φωτο του ηρωα και πανω δεξια βλεπετε αυτο που περιγραφω στο πρωτο ποστ τα κινουμενα σχεδια που διημουργοντουσαν γυρνωντας τις σελιδες γρηγορα..Επισης περιγραφεται σε ενα απο τα εξωφυλλα πανω δεξια "Με κινουμενα σχεδια".



Στα παιδικα ματια ηταν κατι μαγικο!!


 


attachment.php


 


attachment.php


 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πω, Aardvark είσαι ωραίος...εγώ έχω τα 1, 3, 4 και θέλω άλλα 5 να κλείσω τη σειρά :D

Πάντως το τελευταίο δεν βλέπω να έχει σχέση με ήρωες του Ντίσνεϋ αλλά έχει μια ιστορία γουέστερν

Εδώ τα εξώφυλλα![edit] dead link [/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εντοπισα και εγω τυχαια το πρωτο τευχος. Μαλιστα ο Dino με προετρεψε στο chatbox να το χτυπησω...δεν ηξερα κατι γι αυτη τη σειρα βιβλιων.

Μερικες φωτοζ

Εξωφυλλο

attachment.php


Αυγουστος 1976

attachment.php


Οπισθοφυλλο

attachment.php
 
Πίσω
Μπλουζα