Τα αγαπημένα μας Cartoon!

circleag

RetroJunkie™
Joined
14 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.405
Αντιδράσεις
519
Αχ! Τι ωραία που ήταν τότε που τρέχαμε και ανοίγαμε την ΤV για να δούμε το αγαπημένο μας πρόγραμμα που δεν ήταν ο τίποτα άλλο από κινούμενα σχέδια ή αγγλιστί Cartoons. Γι' αυτά τα Cartoons λοιπόν οι περισσότεροι από μας ξυπνούσαμε από τα άγρια χαράματα το σαββατοκύριακο. Κι όμως, το ξύπνημα αυτό ήταν πολύ γλυκό και χαρούμενο. Αναπολώντας λοιπόν τα παιδικά μας χρόνια ας θυμηθούμε μαζί μερικές χαρακτηριστικές και αγαπημένες φιγούρες Cartoons που βρίσκονταν στις αντίθετες όψεις του ίδιου νομίσματος.

DonaldDuck.gif


Ντόναλντ vs. Γκαστόνε

O ορισμός του γκαντέμη και o τυχεράκιας ξάδερφος του Γκαστόνε, ο απόλυτος τεμπέλαρος και λουφαδόρος. Η τύχη όμως του έτρεχε από τα μπατζάκια του. Όταν κάτι ήταν να πάει στραβά για το Γκαστόνε κάτι γίνονταν και πήγαινε τέλεια. Ντόναλντ ο χοντροκέφαλος, που όλοι οι νόμοι του Μέρφυ γινόντουσαν πραγματικότητα σε κάθε πτυχή της ζωής του. Τα κοινά τους η αγάπη για τη Νταίζη και η επιθυμία τους να είναι οι κληρονόμοι του πάμπλουτου και τσιφούτη Θείου τους Σκρούτζ Μάκ Ντάκ.

Ατάκα Ντόναλντ

«Oh boy, oh boy, oh boy!»

και τα ακαταλαβίστικα μπινελίκια που έριχνε όταν έπαιρνε ανάποδες.

sylvester-tweety-wallpaper.jpg


Τουίτι vs. Συλβέστρο

Το μικρό πονηρό καναρίνι ενάντια στον - μονίμως - άτυχο γατούλη Συλβέστρο.

Kαι οι δύο ζουν στο ίδιο σπίτι. Ο Τουίτι («Νομίδω πωθ είδα ένα γατούλη!!!!») υπό την συνεχή επίβλεψη και προστασία της γριούλας ιδιοκτήτριάς του, πάντα καταφέρνει όχι μόνο να ξεφεύγει από τις κακές βλέπεις του Συλβέστρου, αλλά και να φέρνει τον ίδιο σε πολύ δύσκολη θέση!

Thundercats.jpg


Θάντερκατς vs. Μαμ Ρα

To καλό αντιμετωπίζει το απόλυτο κακό στη Τρίτη Γη.

Ξεχώριζε το αξεσουάρ του Λάϊνο, το σπαθί των οιωνών της Thunderas και η ενόραση «Eye of thunder give sight beyond sight».

Το κλου της σειράς ήταν το κάλεσμα για βοήθεια των Θάντερκατς όταν τα πράγματα γίνονταν επικίνδυνα για το Λάϊνο… «Thunder ThunderT hundercatsssssssss ho!!!».

asterix-obelix.gif


Αστερίξ & Οβελίξ vs. Ρωμαίοι

Ο μικρόσωμος Γαλάτης (Αστερίξ) και ο εύσωμος (σε καμία περίπτωση χοντρός) φίλος του, Οβελίξ («Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!!!») τα βάζουν με τους — ισχυρούς κατά τα άλλα - Ρωμαίους και μονίμως τους κατατροπώνουν.

Σε αυτό τους βοηθά ο «μαγικός ζωμός» του δρυίδη Πανοραμίξ. Οι Ρωμαίοι στην ιδέα και μόνο των δύο Γαλατών τρέμουν από το φόβο τους: «Πάλι αυτός ο κοντός ξανθός και ο χοντρός;;;;;». Εκτός από τους Ρωμαίους, τους Γαλάτες τρέμουν και οι Πειρατές, οι οποίοι σε κάθε συνάντησή τους με τους γενναίους φίλους μας («Οι Γα… οι Γα…. Γαλά…..!!!!!!»), καταλήγουν στη θάλασσα.

bugs-bunny.jpg


Μπάγκς Μπάνυ vs Έλμερ

To ανέμελο θήραμα και ο καλοκάγαθος κυνηγός. Τρελό κυνηγητό και πολλές παγίδες για τον Μπάγκς.

Κλασική σκηνή: Το δήθεν ψυχορράγισμα το Μπάγκς….οι τύψεις του Έλμερ που έφαγε μπαμπέσικα το λαγό….και ξαφνικά η ανάσταση, ρουφηχτό φιλί στη φαλάκρα και βουτιά στη τρυπά και φτου πάλι από την αρχή το κυνήγι.

Αξέχαστες οι παρακάτω ατάκες του Μπάγκς Μπάνυ.

"What's up, Doc?"

"I'll do it, but I'll probably hate myself in the morning!"

"Of course you realize this means war!"

smurf-wallpaper-childhood-memories-216216_1024_768.jpg


Στρουμφάκια vs. Δρακουμέλ

Τα μικρά μπλε πλασματάκια που μας συντρόφευσαν στα παιδικά μας χρόνια, εναντίον του κακού γκαφατζή μάγου Δρακουμέλ.

Με τις συμβουλές και τις γνώσεις του μπαμπα-στρουμφ, τα στρουμφάκια πάντοτε κατορθώνουν να ξεφεύγουν από τις άσχημες προθέσεις του Δρακουμέλ («θα σας πιάσω κάποτε καταραμένα στρουμφάκια!!!!»).

Σημαντικά στρουμφάκια:

- Στρουμφίτα: η ωραία του στρουμφο-χωριού

- Σπιρτούλης: ο ξερόλας ο οποίος καταλήγει σχεδόν πάντα με το κεφάλι στο έδαφος και τα γυαλιά του στραβωμένα

- Γκρινιάρης(«μου τη δίνουν τα στρουμφάκια!!!»):το πιο μίζερο στρουμφάκι - συνεχώς του φταίνε όλα, διαφωνεί με τους πάντες και τα πάντα.

- Χουζούρης: ο υπναράς της παρέας, κοιμάται ακόμη και στις πιο ακατάλληλες στιγμές.

popeye2.jpg


Ποπάϊ vs. Βρούτος

Με αλλά λόγια Δαβίδ εναντίον Γολιάθ. Το μικροκαμωμένο ναυτάκι με τη χαρακτηριστική μουτσούνα και φωνή είχε πάντα αντιμέτωπο τον 4Χ4 Βρούτο.

Σύνηθες σενάριο η διάσωση της αγαπημένης του Όλιβ από τα χέρια του απαγωγέα Βρούτου. Η μάχη άνιση, την ύστατη όμως στιγμή, εκεί που όλα νόμιζες ότι είχαν τελειώσει, μια μπουκιά σπανάκι έδινε στο Ποπάϊ υπεράνθρωπη δύναμη και ο «Δαβίδ» κατατρόπωνε το «Γολιάθ».

Δωστου λοιπόν κάθε μέρα παραγγελιά στη μανά μου σπανάκι για να πάρω και εγώ δύναμη να νικήσω εκείνο το χοντρό, το νταή, το παιδοβούβαλο το Μάκη που είχε τα κιλά του Βρούτου και δε μου έκλεβε την Όλιβ αλλά τη καλοψημένη τυροπιτούλα μου που μόλις είχα πάρει από το κυλικείο.

Αξέχαστο το theme song

I'm Popeye the Sailor Man

I'm strong to the Finich

'Cause I eats me spinach

I'm Popeye the Sailor Man

Tout toutttttttttttttttttttttttttttt!

f_LooneyTunesm_eae6841.jpg


Κογιότ vs. Μπιπ - Μπιπ

Κινούμενα σχέδια χωρίς διαλόγους, που όμως προσφέρουν άφθονο γέλιο. Ποιος δε γέλασε με τις αμέτρητες γκάφες του Coyote στην προσπάθειά του να συλλάβει το ταχύτατο Beep - Beep.

Πότε τον βλέπαμε να πέφτει από γκρεμούς, να τον πατάνε φορτηγά, να ανατινάζεται, να γίνεται χαλκομανία στα βράχια, να γεμίζει αγκάθια από τους κάκτους στους οποίους κατέληγε έπειτα από αποτυχημένες προσπάθειες εναντίον του αιώνιου εχθρού του (π.χ. πέταγμα με τεράστια σφεντόνα).

Ακόμα και στην περίπτωση που υπήρχε η ελάχιστη πιθανότητα να σωθεί, μονίμως κάτι συνέβαινε και βρισκόταν αναίσθητος. Ακόμα και όταν επιστράτευε την τεχνολογία (εφευρέσεις από την Acme) το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο - ή ίσως ακόμα πιο απογοητευτικό γιʼ αυτόν.

Άραγε για εσάς πιο ήταν το αγαπημένο cartoon και ποια κωμική ατάκα σας άρεσε η' ποια σκηνή του αγαπημένου σας καρτούν σας έκανε να γελάτε...

Thatʼs all folks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα πω τα δύο άκρα αντίθετα: το πιο αστείο ήταν ένα επεισόδιο με τον Ροζ Πάνθηρα και με τη μύγα, Pink fly και τέτοια, πρόσφατα το βρήκα και σε γιουτιούμπ. Ήταν ο Ροζ Πάνθηρ και ήθελε να απαλλαγεί από μία μύγα αλλά του κάκου! Το πιο συγκινητικό, στον αντίποδα, ήταν το τελευταίο επεισόδιο του Νιλς Χόλγκερσον!
 
stakovios είπε:
Θα πω τα δύο άκρα αντίθετα: το πιο αστείο ήταν ένα επεισόδιο με τον Ροζ Πάνθηρα και με τη μύγα, Pink fly και τέτοια, πρόσφατα το βρήκα και σε γιουτιούμπ. Ήταν ο Ροζ Πάνθηρ και ήθελε να απαλλαγεί από μία μύγα αλλά του κάκου! Το πιο συγκινητικό, στον αντίποδα, ήταν το τελευταίο επεισόδιο του Νιλς Χόλγκερσον!

"Το πιο συγκινητικό, στον αντίποδα, ήταν το τελευταίο επεισόδιο του Νιλς Χόλγκερσον!"

Ενα απο τα αγαπημενα μου καρτουν!!
 
Αγαπάω το μπιπ μπιπ runner και αγάπησα και το κογιότ διότι στο τελευταίο επισόδειο, πιάνει το κογιότ κι εκεί που περιμένουμε να το κατασπαράξει...τελικά το αφήνει ελεύθερο!
 
Πάντα μου άρεσαν οι ατάκες που πέταγε ο γέρο-σοφός πειρατής ( του τύπου "κλυδωνίζεται αλλά δεν βυθίζεται", και στα λατινικά πάντα! ) μετά απο κάθε κακό συναπάντημα των πειρατών με τους Αστερίξ-Οβελίξ.. πολύ γέλιο :)

Και φυσικά αγαπημένα όλα τα Looney Tunes! Το άπληστο παπί ο Duffy και η διάνοια της κακίας ώρας το Κογίοτ οι δύο ποίο αγαπημένοι χαρακτήρες :)
 
Πίσω
Μπλουζα