Τα δικά μου robot

songless_bird

RetroWannaBe
Joined
21 Φεβ 2013
Μηνύματα
84
Αντιδράσεις
12
Σε αυτο το θεμα θα ανεβασω μερικες εικονες απο τα robot που ειχα ως παιδι. Πολλα ειναι αγορασμενα απο τοπικα πανηγυρια οποτε μην περιμενετε μαρκες και ποιοτητα. Για αρχη ανεβαζω ενα μαιμου optimus απο την εταιρεια globo . Οταν η αδερφη μου μου δωσει τη φωτογραφικη θα βαλω και τις αλλες που εβγαλα.

attachment.php
attachment.php
attachment.php
 
Καταπληκτικό εύρημα!!! Ανυπομονώ να δω πως μεταμορφώνεται. Δώσε μας κάποιες παραπάνω πληροφορίες. Πότε το απέκτησες (γράφει 3000δρχ επάνω; ), ημερομηνία κατασκευής αν αναφέρεται και η αίσθηση του πλαστικού πως είναι;
 
Μεταμορφώνεται ακριβώς όπως ο αυθεντικός Optimus Prime. Η αντιγραφή Transformers είναι πολύ εύκολη για τους κινέζους, καθώς αποτελούνται από πλευρές και γωνίες, άρα οι μήτρες φτιάχνονται πολύ πιο εύκολα από μια "οργανική" μορφή.
 
Δεν νομιζω να μοιαζει και πολυ στον αυθεντικο. Τα ποδια του δεν ειναι ανεξαρτητα το ενα απο το αλλο. Ναι 3000 δρχ γραφει. Αν θυμαμαι καλα πρεπει να πηγαινα 5 δημοτικου οποτε μιλαμε για 1992. Το πλαστικο χαλια. Θυμαμι οτι το ειχα γυρισει πισω και πηρα νεο γιατι οταν το εβγαλα απο το κουτι δεν ειχε 2 ροδες απο την αλλη πλευρα. Βγαινουν πολυ ευκολα.

Το πισω μερος δειχνει τις μεταμορφωσεις. Τα δυο χρωματιστα αυτοκινητακια τοποθετουνταν μεσα στην καροτσα η οποια ανοιγει και χωριζεται σε δυο μερη. Το ενα μπορει να μπει σαν φτερα σε ενα αμαξακι και το αλλο εχει ελατηριο για να τα εκτοξευει. Αυτη τη στιγμη δυσκολο να ανεβασω νεες φωτο. Την τριτη που θα παω πισω στο πατρικο μου.

Για την εταιρεια δεν μπορω να βρω τιποτα στο νετ, μονο οτι γραφει globo italy , made in taiwan. Μονο στο ebay καποια αλλα ρομποτ και τα αναφερει ως 80s vintage και μαλιστα πωλητης ειναι απο Ελλαδα. Εχω ακομη ενα της ιδια εταιριας παλι σε κουτι, απομιμιση decepticon αεροπλανο, το εχει με το ονομα leopard και απο το στηθος βγαινει ενα μικρο λιονταρι ρομποτ. Δειχνει να ειναι μερος απο αλλα 4 ρομποτ που σχηματιζαν ενα μεγαλυτερο. Δεν βρηκα ποτε τα αλλα αλλα θυμαμαι οτι υπηρχαν αλλα δυο αεροπλανα στο καταστημα τοτε. Ποιοτικοτερα απο αυτο το φορτηγο παντως.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ ωραιο φιλε.Θυμαμαι κι εγω να εχω τετοια πολλα μικρος.Βεβαια φαινοταν αισθητα οτι ειναι απομιμηση αλλα σαν παιχνιδια ηταν απολυτα συμβατα με τα οριτζιναλ.
 
songless_bird το καλούπι του μου θυμίζει τον Optimus Prime Powermaster όπου και εκείνος δεν έχει χώρισμα στα πόδια. Οπότε μάλλον συμφωνώ με τον dr_slump στο ότι είναι μία εύκολη αντιγραφή του κανονικού. Έψαξα και εγώ στο internet και τον βρήκα σε άλλα χρώματα καθώς και μίνι φιγούρες της ίδιας εταιρίας, οπότε φαντάζομαι ότι έχουν "μεγάλη" επιχείρηση. Αν τυπώσεις αυτοκόλλητα με το σήμα των Autobots πιστεύω θα δείχνει ωραίος.
 
Παντως αν θυμαμαι καλα ειχε κανονικο προσωπο, δηλαδη χωρις το καλυμα μπροστα στο στομα του optimus. Οπως θυμαμαι οτι πρεπει να εχω ξυσει μυτη και στομα για να μοιαζει με τον κανονικο... Ηταν πολλα τα παιχνιδια και δεν τον εβγαλα απο το κουτι.

Οριστε και το αεροπλανο της ιδια εταιρειας.

attachment.php
attachment.php


Μινι αυθεντικα πιστευω transformers. Εγραφαν hasbro απο κατω. Η αδερφη μου ξεχασε να μου στειλει τη φωτο σε μεταμορφωση.

attachment.php


Και ενα που μου ειχε κανει πολυ εντυπωση. Η μεταμορφωση σε βαρκα ηταν αδιαβροχη και λειτουργικη! Το κουρδιζες και γυρνουσε η προπελα και μαλιστα επεπλε! Made in Japan. Εχει σπασει ομως το ποδι και βλεπω μια ανεπιτεχη προσπαθεια να το κολλησω με σελοτειπ :p

attachment.php
attachment.php
attachment.php


Και ενα απο πανυγυρι. Το συγκεκριμενο επι εποχης macro (robotech) ηταν το αγαπημενο μου και πολλες φορες του εδινα battleform και ας μην το "υποστηριζει" :p Υπαρχει και το οπλο του αλλα το βρηκα αργοτερα σε ενα κουτακι που ειχα και τα οπλα των εξωγηινων και των visionairies.

attachment.php
attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φοβερεα ευρηματα φιλαρακι.Αυτα που ποσταρες τελευταια + την βαρκα τα ειχα και γω και τον μαιμου optimus τον ειχε ενας φιλος μου.Και γω απο πανηγηρια της περιοχης μου τα ειχα παρει και ειχα διπλες ευκαιριες γιατι οταν γεινοταν το πανυγηρι στο χωριο μου 2 μερες μετα γεινοταν στην διπλανη κομωπολη.Ε ρε να το ξεραμε τοτε να αγοραζαμε περισσοτερα απο αυτα.
 
songless_bird είπε:
Μινι αυθεντικα πιστευω transformers. Εγραφαν hasbro απο κατω. Η αδερφη μου ξεχασε να μου στειλει τη φωτο σε μεταμορφωση.
attachment.php

IMG_3735.jpg ειδου κ η μεταμόρφωση...
 
Ευχαριστω sister! και το σεμεδακι ρετρο παντως σε ολες τις φωτο....
 
Το σεμεδάκι απλά επιβάλλεται σε τέτοιες φωτογραφίσεις! Όλα πολύ όμορφα songless_bird. Τα μίνι μου ξύπνησαν μνήμες...
 
Πίσω
Μπλουζα