Στην παρακάτω απάντησή μου θεωρώ ότι το budget είναι μικρό και δεν ανεβαίνουμε επίπεδο.
Υπάρχουν πολύ καλύτερες υλοποιήσεις από τη Yamaha σε ενισχυτές, με ανάλογο ή μικρότερο κόστος. Ένα μεγάλο τους μειονέκτημα (σε σχέση με τις προδιαγραφές τους) είναι η δύναμη του μετασχηματιστή τους. Δεν μπορούν να παράγουν τα απαιτούμενα Watt για να οδηγήσουν τόσο καλά όσο άλλα μοντέλα.
Δεν ξέρω ποιόν Marantz έχεις, αλλά είναι πιο εξειδικευμένη σε Middle και High End κατασκευές, οπότε στη θέση σου δε θα άλλαζα εφόσον δεν ήθελα να αλλάξω κάτι δραστικό στο σύστημα. Επίσης consider Denon (για μένα κορυφή).
Ο δικάναλος, σαφός είναι προσανατολισμένος σε μουσικές ακροάσεις και σαφέστατα η κατασκευή του είναι καλύτερη από αντίστοιχους πολυκάναλους. Αλλά (Μεγάλο Αλλα), μπορείς κάλλιστα να έχεις ένα πολύ καλό πολυκάναλο ενισχυτή με τρία πολύ καλά ηχεία (κεντρικό και μπροστινά) και δύο υποτυπώδη πίσω, και να κάνεις άψογα τη δουλειά σου ανάλογα με τι θέλεις ν' ακούσεις.
Αναφορικά με τα ηχεία, είναι καθαρά υποκειμενικό. Αν θέλεις να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα, βρίσκεις ένα μαγαζί που θα σ' αφήνει να πάρεις το εμπόρευμα και να το δοκιμάσεις στο χώρο σου. Απαιτεί εμπιστοσύνη, αλλά υπάρχουν μαγαζιά (πολύ καλά μάλιστα) που το κάνουν (φυσικά όχι saturn κλπ). Επίσης έχουν και καλύτερες τιμές. Σ΄αυτήν την περίπτωση δοκιμάζεις μια γκάμα ηχείων της τσέπης σου, στο δικό σου χώρο με τις ιδιαιτερότητες και τα ακουστικά γνωρίσματα, και επιλέγεις ότι καλύτερο σου ταιριάζει. Εναλλακτικά, δοκιμάζεις τα ηχεία της επιλογής σου στα διάφορα καταστήματα, προσπαθώντας να τους πείσεις να τα συνδέσουν στον ίδιο ενισχυτή που έχεις κι εσύ στο σπίτι.
Ουφ, αυτά γι' αρχή.
Υ.Γ.1 Έχω ακούσει δικάναλο της NAD και είναι κορυφή. Συνδιασμένο με ανάλογα ηχεία δίνει ρέστα...
Υ.Γ. 2 Υπάρχουν και τα Crystal Audio, ελληνικής παραγωγής, σχεδιασμού και προώθησης, αλλά δε γνωρίζω που κατασκευάζονται. Η εταιρεία πάντως βρίσκεται στα Βριλήσια. Αν δεν κάνω λάθος είναι και οι αντιπρόσωποι της Monster Cable στην Ελλάδα. No comment για την ποιότητά τους, δε γνωρίζω...