Τα καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας '90

Παίδες μη ξεχνάτε να βάζετε έστω έναν τίτλο πάνω από τα youtube Url που βάζετε. Δεν είναι λίγα τα ποστ που επειδή έχουν διαγραφεί λογαριασμοί ή έχουν κατέβει τα videos από το κανάλι είναι κενά ή άνευ ουσίας καθώς αναφέρονται σε κάποιο τραγούδι χωρίς να ξέρουμε όμως ποιο.
 
Tα 90s είναι, έως σήμερα, η τελευταία πραγματικά σημαντική δεκαετία της μουσικής.

Σχεδόν όλα τα ρεύματα ευτύχησαν να έχουν σημαντικούς νέους ερμηνευτές και συγκροτήματα. Επίσης γνώρισαν άνθηση νεότερα είδη (ή υπο-είδη), όπως το trip hop όπου συγκροτήματα όπως οι Massive Attack ή οι Hooverphonic άφησαν αριστουργήματα (oι τελευταίοι οριακά αφορούν τα χρονικά όρια του φόρουμ, αλλά αυτό δεν αναιρεί τίποτα).

Θεωρώ επίσης τα 90s ως καλύτερα για ήδη καταξιωμένους από τα 80s καλλιτέχνες, όπως π.χ η Madonna ή οι Duran Duran. Πιο ώριμο ύφος και καλύτερες παραγωγές.

Δεν θα αναφέρω συγκεκριμένα τραγούδια, είναι πολλά και η μνήμη πλέον (σχετικά) αδύναμη, όμως η γενική εντύπωση για τη δεκαετία είναι αυτή σε πολύ γενικές γραμμές.
 
retrofrog είπε:
Εγώ θα προσθέσω και το δίσκο της Αρβανιτάκη "Μένω έκτος" του 1991..Κατά την άποψη μου ο κορυφαίος της δίσκος..Από που να πιάσεις και που να τελειώσεις; Το ομώνυμο, το "καρδιάμου εγώ","πρόσωπο με πρόσωπο","καθρεφτίζω το νου","με το ίδιο μακώ","δεν απαντά", "εδώ να μείνεις"...Όλα διαμάντια!.
Στον συγκεκριμένο εξαιρετικό πράγματι δίσκο, τα τραγούδια έχει γράψει ο Σταμάτης Σπανουδάκης. Ένας σπουδαίος μουσικός που όσο ασχολούταν με την ποπ μουσική είχε γράψει υπέροχα τραγούδια. Ενδεικτικά θα αναφέρω τη συνεργασία του με τον Γιάννη Πάριο και την Ελένη Βιτάλη στις αρχές της δεκαετίας του 90 και πιο πριν.

Από ξενη μουσική, στις αρχές των 90s (εντός χρονικών ορίων) πολύ μεγάλη επιτυχία έκαναν διεθνώς οι Oasis. Ένα συγκρότημα με πολλές περγαμηνές στο εξωτερικό που μάλλον πέρασε απαρατήρητο στην Ελλάδα και αγνοήθηκε. Πάντως εγώ το θεωρώ σπουδαίο συγκρότημα ανεξάρτητα από τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα των δύο αδερφών που ηγούνται του γκρουπ. Μαζί με τους Blur είναι ότι πιο σπουδαίο είχε να μας προσφέρει η βρετανική ποπ ροκ εκείνη την εποχή. Μετά από αυτά τα δύο συγκροτήματα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο άλλο αντίστοιχου επιπέδου.

Ανεβάζω το don't look back in anger
 
Πίσω
Μπλουζα