Τα μάτια της Λόρα Μαρς (Eyes of Laura Mars) - (1978)

stratos84

RetroMaNiaC
Joined
27 Μάρ 2010
Μηνύματα
769
Αντιδράσεις
212
Τα μάτια της Λόρα Μαρς (Eyes of Laura Mars) - (1978)http://www.google.gr/url?sa=i&rct=j...6EzUSMq4kJDPrJCkw1kLiQ8Q&ust=1413150416571272

Προβολή συνημμένου 116297

Πρωταγωνιστούν: Φέη Ντάναγουεη, Τόμι Λι Τζόουνς

Η Λόρα Μαρς(Φέη Ντάναγουεη) είναι διάσημη φωτογράφος μόδας η οποία στις φωτογραφίες της χρησιμοποιεί ψεύτικη απεικόνιση βίας για να προβάλλει τα θέματα της, κάτι για το οποίο την κατακρίνουν. Ξαφνικά αρχίζει και έχει οράματα στα οποία "βλέπει" κυριολεκτικά μέσα από τα μάτια ενός πραγματικού δολοφόνου τη στιγμή που εκείνος σκοτώνει τα θύματα του, τα οποία είναι κοντινά άτομα της Λόρα (φίλοι, συνάδελφοι). Προσπαθεί να ειδοποιήσει την αστυνομία για τα οράματα της, αλλά φυσικά δεν τη πιστεύει κανείς, εκτός από τον Υπαστυνόμο Τζον Νέβιλ (Τόμι Λι Τζόουνς) που θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει.

Προσωπική άποψη:

Καλή ταινία, καλούτσικο στόρι, καλή σκηνοθεσία και ερμηνείες...

Το τέλος όμως μας τα χάλασε : Βιαστικό, πρόχειρο, άρτζι μπούρτζι και λουλάς. Θα μπορούσε να είναι 1000 φορές καλύτερο ως προς την εξήγηση και τα κίνητρα του δολοφόνου.

Παρόλα αυτά δεν μετάνιωσα που την είδα, σε γενικές γραμμές ήταν ΟΚ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλούτσικη ταινία. Παλιά την έβαζε συχνά στο Μέγκα...
 
Από τα πρώτα θριλλερ που ειχα δει.

Αρκετά καλογυρισμένο.

Το (πάντα πρωτότυπο) σενάριό του, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση τότε.
 
Πολυ ωραιο θριλερ που το ειχα πρωτοδει γυρω στα 17 μου και με ειχε τρομαξει λιγο, αλλα σιγουρα οχι τοσο ωστε να μη μπορω να το παρακολουθησω.

Η Φαιη Νταναγουεϊ ειναι απο τις αγαπημενες μου ηθοποιους και τη θεωρω απολυτα ταιριαστη στο ρολο της.

Αν και θυμαμαι τη λυση του μυστηριου, σκοπευω να το ξαναδω και πιστευω πως τωρα που μεγαλωσα θα με τρομαξει λιγοτερο. :)
 
Το τέλος σας άρεσε; Εμένα με απογοήτευσε... Ενώ ήταν προσεγμένη ταινία σε όλες τις απόψεις (σκηνοθεσία, ηθοποιοί), θα μπορούσαν να το είχαν κάνει καλύτερο, όχι τόσο στο να "ξαφνιάσει" τον θεατή με το "ποιος είναι", αλλά στα κίνητρα του.
 
Τα κινητρα δεν τα θυμαμαι καθολου. Ειχα ξαφνιαστει πολυ ως προς το προσωπο.

Οταν ξαναδω την ταινια, θα επανελθω.
 
Πίσω
Μπλουζα