Τα μαγικά μαξιλάρια [Ευγένιος Τριβιζάς]

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.307
Αντιδράσεις
6.238
Από τον Ευγένιο Τριβιζά, το βιβλίο διηγείται την ιστορία του βασιλιά Αρπατίλαου σε μια χώρα την Ουρανούπολη, όπου κυριαρχούσε έχοντας εφαρμόσει τους δικούς του νόμους...
 
Τα «μαγικά μαξιλάρια» εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 1991 από τις εκδόσεις "Πατάκη" και ανήκει στη συλλογή «Χελιδόνια». Τον Αύγουστο του 2010 ήταν στην τεσσαρακοστή πρώτη έκδοση.

Ο άρχοντας Αρπατίλαος βασίλευε στην Ουρανούπολη έχοντας ένα χρυσό τηλεσκόπιο με το οποίο κατασκόπευε νύχτα μέρα τους υπηκόους του, 12 κορόνες για να φοράει κάθε μήνα και άλλη και ένα μαύρο φτερό με το οποίο έγραφε νόμους που ταλαιπωρούσαν τον κόσμο.

Είχε βγάλει νόμους που απαγόρευαν τα πάρτι γενεθλίων, τα διαλείμματα ανάμεσα στα μαθήματα, τα πάρτι γενεθλίων … Με έναν άλλο νόμο κατήργησε τις Απόκριες αλλά και την Κυριακή που της άλλαξε όνομα, λέγοντάς την «Προδευτέρα» για να μην έχει διαφορά από τις άλλες Δευτέρες. Ξέχασα να πω ότι απαγορευόταν ακόμα και ο λόξιγκας !!!!

Οι τρεις σύμβουλοί του, αρωγοί στο απαίσιο έργο του: ο Βουλίμιος Βλήμας, ο Τίλιος Ξεφτίλιος και ο μάγος Σαυρίλιος Βρισελιέ συνεδριάζουν μία μέρα αναζητώντας ένα σίγουρο τρόπο για να στερήσουν τα όνειρα από τον ύπνο των κατοίκων.

Έτσι κατασκευάζονται (από όλα τα κακά του κόσμου) τα «εφιαλτικά μαξιλάρια» και μοιράζονται στους άμοιρους ανθρώπους που αγνοούσαν το "καταχθόνιο" της εφεύρεσης αυτής.

Ο καιρός περνάει, ο κόσμος γίνεται όλο και πιο δυστυχισμένος μέχρι που, από ένα τυχαίο γεγονός, ένας καλός δάσκαλος ο Αντώνης ανακαλύπτει την αλήθεια για τα μαξιλάρια και μαζί με τους μαθητές του αναλαμβάνουν δράση….

Ένα από τα πολλά πολυβραβευμένα διηγήματα του «παραμυθά» Ευγένιου Τριβιζά. Ένα διήγημα που επιλέγεται πολύ συχνά από τα σχολεία για θεατρική παράσταση και όχι άδικα.

(…) Μία κόκκινη παπαρούνα (…)
 
είχα διαβάσει το βιβλίο στο Δημοτικό

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα