Τα μυστήρια των Παρισίων

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.017
Αντιδράσεις
176
Ήμουν πολύ μικρή όταν είδα αυτή τη σειρά, πρέπει να την πέτυχα στις αρχές της δεκαετίας του '80 στην ΕΡΤ, σε δυο ή τέσσερα μέρη - πιστεύω όμως ότι έπαιξε και σε επανάληψη λίγα χρόνια αργότερα. Βασισμένη σε ένα κλασσικό μυθιστόρημα του 19ου αιώνα του Eugene Sue, είναι η ιστορία ενός μυστηριώδους και γοητευτικού Γερμανού ευγενούς που κυκλοφορεί στη Γαλλία μεταμφιεσμένος σε εργάτη και βοηθά όσους συναντά στο δρόμο του, ανεξάρτητα από κοινωνική τάξη και περιουσία.

Υποθέτω ότι πρέπει να ήταν η μεταφορά του 1962 με τον Jean Marais

http://www.imdb.com/title/tt0056268/

αλλά δεν είμαι και σίγουρη, ούτε και μπόρεσα να το ξαναδώ.

Αν κάποιος θυμάται περισσότερα ας μας πει :)

PS: το Clemence προέρχεται από αυτό το έργο ;)
 
Δεν ετυχε να δω την τηλεοπτικη σειρα ουτε να διαβασω αργοτερα το αντιστοιχο βιβλιο.Διαβασα ομως μικρος την αντιστοιχη μεταφορα σε Κλασσικο Εικονογραφημενο .

1178.JPG


Εντονοτατη εντυπωση μου ειχε προκαλεσει η τιμωρια που επιφυλαχθηκε στον <<κακο>> της ιστριας ,τον κατ εξακολουθηση στυγνο και αμετανοητο εγκληματια Le Chourineur / The Strangler τυφλωνοντας τον και ετσι εξουδετερονωντας την ικανοτητα να βλαψει τους αλλους με την <<ηρακλεια>> δυναμη του , αλλα και συγχρονως υποχρεωνοντας τον ,να <<δει>> τα πραγματα απο την μερια του αδυνάμου και εξαρτομενου απο τους αλλους .

Μπορει σημερα να φανταζει σκληροτάτη , βαρβαρη ισως και αποκρουστικη ως τιμωρια ,αλλα για την εποχη εκεινη που η θανατικη ποινη ηταν <<ψωμοτυρι>> θα θεωρουνταν εως και ηπια και συμπονετικη.

picture.php


Για χρονια μετα -που διαβασα το Κλασσικο Εικονογραφημενο - με απασχολουσε κατα ποσο θα ηταν η ιδανικη ποινη για αποδεδειγμενα ενοχους ,ιδιαιτερα επικινδυνους και κατ εξακολουθηση, ποινικους εγκληματιες .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα