Τα ξύλινα σπαθιά (1983 ΕΡΤ)

babeerass

RetroN00b
Joined
16 Αύγ 2010
Μηνύματα
5
Αντιδράσεις
1
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα βρεις καποιες πληροφοριες εδω
 
Τα Ξύλινα Σπαθιά ήταν μια παιδική εκπομπή (σε διασκευή του μυθιστορήματος του Π. Καλιότσου) σε σενάριο Α. Θαλασσινού και Τιτίνας Δανέλλη που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ την Κυριακή 31 Ιουλίου του 1983. Την σειρά σκηνοθέτησε ο Ελληνοαμερικανός και σύζυγος της Ηθοποιού Άννας Μπράτσου Γκρεγκ Τάλλας.

http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A4%CE%B1_%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B1_%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CE%AC

Την θυμάται κανένας; Θα ήθελε κανείς να την ξαναδεί;
 
Ελάχιστα θυμάμαι. Τον κεντρικό ρόλο του Μπαρμπα-Γάντζου πρέπει να έκανε ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Δεν ξέρω αν θα ήθελα να την ξαναδώ, θα ήθελα όμως σίγουρα να έβρισκα και να διάβαζα το βιβλίο, που το είχα "λιώσει" στα παιδικά χρόνια...
 
nick είπε:
Με αποθαρρύνεις ΦΖΠ1 και έκανα τόσο αγώνα για να την βρώ....
Νικο ο,τι βρισκεις ανεβασε το :)

υπαρχουν και μελη που ενδιαφερονται

:thanx2: :thanx2:
 
katerinak είπε:
Νικο ο,τι βρισκεις ανεβασε το :) υπαρχουν και μελη που ενδιαφερονται

:thanx2: :thanx2:
Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα. Μου δίνεις κουράγιο.. Νομίζω οτι δεν ενδιαφέρεται πια κανείς για τίποτα. Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις!!!
 
nick είπε:
...Την θυμάται κανένας; Θα ήθελε κανείς να την ξαναδεί;
Την θυμάμαι πολύ αμυδρά και εννοείται πως θέλω να την δω. Βάλε αποσπάσματα Nick αν έχεις :)
 
nick είπε:
Τα Ξύλινα Σπαθιά ήταν μια παιδική εκπομπή (σε διασκευή του μυθιστορήματος του Π. Καλιότσου) σε σενάριο Α. Θαλασσινού και Τιτίνας Δανέλλη που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ την Κυριακή 31 Ιουλίου του 1983. Την σειρά σκηνοθέτησε ο Ελληνοαμερικανός και σύζυγος της Ηθοποιού Άννας Μπράτσου Γκρεγκ Τάλλας.http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A4%CE%B1_%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B1_%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CE%AC

Την θυμάται κανένας; Θα ήθελε κανείς να την ξαναδεί;
Aν είναι δυνατόν.... Ο σπουδαίος αυτός σκηνοθέτης που έκανε το ξυπόλυτο τάγμα και άλλες νουάρ ταινίες στην Αμερική, ο επίσης σημαντικότατος Φράνσις Κάραμποτ (Το γυμνό κορίτσι ...κλπ) και να μην την ξέρω καθόλου...

Ξέρει κανείς αν είχε ξαναπροβληθεί αργότερα, να ρωτήσω φίλους μήπως την είχαν γράψει ;;
 
Αναγράφεται ότι η σειρά υπάρχει στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ. Μόνο που δεν ξέρω αν υπάρχει πια το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ... :)
 
Υπέροχο βιβλίο! Αλλά μου το εξαφάνισαν στο Δημοτικό, τότε που κάναμε ανταλλαγές βιβλίων μεταξύ συμμαθητών! Μια βδομάδα με κατσάδιαζε ο @boomer! Την σειρά δεν την θυμάμαι, αλλά πολύ θα ήθελα να την δω, καθώς και να ξαναδιαβάσω το βιβλίο!
 
Παρόλο που το βιβλίο κοντεύει ήδη τα σαρανταπέντε χρόνια (1972), ο Παντελής Καλιότσος είναι εν ζωή, με αρκετές ακόμα διακρίσεις από τότε.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι ο ευρηματικός τίτλος του ονομάτισε και αργότερα το συγκρότημα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το βιβλιο το ειχα πρωτοδιαβάσει απο βιβλιοθήκη κατασκήνωσης το καλοκαιρι του 1998 καθως μου ειχε κινησει το ενδιαφερον ο τιτλος που παρέπεμπε στο γνωστο συγκροτημα! Ηταν φυσικα η πρωτη εκδοση με το λευκο εξωφυλλο και τα μαυρα στρατιωτακια και πριν λιγο καιρο τη βρηκα με 1 ευρω σε παλαιοβιβλιοπωλειο!
 
Ένα ευχαριστώ θα ήταν λίγο για τον αγαπημένο μας Ηθοποιό Λουκά Μεταξά για το υλικό που μοιράζεται μαζί μας:

[video=youtube_share;fvaMNBsgnvs]

 
Η σειρά (σύνολο επεισοδίων 11) πρόκειται να προβληθεί από την ΕΡΤ2, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 20-3-2020 (από 2 επεισόδια) και θα περατωθεί την Παρασκευή 27-3-2020. Η ώρα προβολής 14:00 - 1500. Καλή τηλεθέαση!!!
 
Πίσω
Μπλουζα