Τα παιδιά της Νιόβης (ΕΡΤ 2004)

ELIAS90

RetroNoob
Αντιδράσεις
6
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΒΗΣ

ΕΡΤ, 2004-2005

ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη.

Πρεμιέρα: 14/10/2004

Σκηνοθεσία: Κώστας Κουτσομύτης

Σενάριο: Βασίλης Μαυρόπουλος

Μουσική: Μίμης Πλέσσας

Υπόθεση:

Η τηλεοπτική σειρά "Τα παιδιά της Νιόβης" προβλήθηκε από την ΕΡΤ κατά την περίοδο 2004-2005 και αποτελείται από δύο κύκλους. Η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Κώστας Κουτσομύτης, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι Γρηγόρης Βαλτινός, Άγγελος Αντωνόπουλος, Άντζελα Γκερέκου, Μαρία Τζομπανάκη, Τάσος Νούσιας και Μαργαρίτα Αμαραντίδη, μεταξύ άλλων.

Στον πρώτο κύκλο της σειράς, η ιστορία διαδραματίζεται από το 1917, λίγο πριν την άφιξη του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία. Η πλοκή επικεντρώνεται στην οικογένεια του πενηντάρη Μιχαλάκη Αναστασιάδη, γνωστού και ως Σαρρή, σεβάσμιου δημογέροντα και αυτοδημιούργητου τραπεζίτη του Σαλιχλίου και της γυναίκας του, της δυναμικής και ανεξάρτητης Χρυσάνθης. Ο Σαρρής ερωτεύεται με πάθος τη δεκαεπτάχρονη παρθένα και καλλονή Ταρσή από τα γειτονικά Κούλα, η οποία αρνείται να παντρευτεί τον γιο ενός πλούσιου Τούρκου κτηματία, στον οποίο εργάζεται. Ο Σαρρής σώζει την Ταρσή από τα χέρια του Τούρκου και ξεκινούν μια παράνομη ερωτική σχέση.

Στον 2ο κύκλο οι κάτοικοι από το Σαλιχλί προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους στην Ελλάδα.

Ηθοποιοί:​

Γρηγόρης Βαλτινός - "Μιχάλης (Σαρρής) Αναστασιάδης"

Μαρία Τζομπανάκη - "Χρυσάνθη (Σαρρίνα) Αναστασιάδου"

Αποστόλης Τότσικας - "Στέργιος Αναστασιάδης" και Αφηγητής της ιστορίας

Ελένη Αποστολοπούλου - "Ρόη Αναστασιάδου"

Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης - "Γιώργος Σταθάτος"

Γιούλικα Σκαφιδά - "Αλέξα Αναστασιάδου"

Νερίνα Ζάρπα - "Τασώ Αναστασιάδου"

Ανδρονίκη Χριστάκη - "Νόρα"

Μαργαρίτα Αμαραντίδη - "Ταρσή"

Άντζελα Γκερέκου - "Μαντάμ Ζιζή"

Άγγελος Αντωνόπουλος - "Τρύφων Ιωαννίδης" και Αφηγητής της ιστορίας

Τάσος Νούσιας - "Τζανής Καντάρογλου"

Δέσποινα Μύρου - "Σοφία"

Αντώνης Φραγκάκης - "Γιλμάζ Νταϊκάλ"

Γιώργος Μούτσιος - "Εστρέφ Μπέης"

Στάθης Νικολαϊδης - "Αμπετίν Ραχμή"

Δημήτρης Καρατζιάς - "Τσακιτζής"

Άρτο Απαρτιάν - "Γιακόβ Ναχμίας"

Ισαβέλλα Κογεβίνα - "Αναϊς"

και πολλοί άλλοι σε μεγάλους ή μικρούς ρόλους.

ΟΙ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟ ERTFLIX

ΕΡΤ2 - Τα παιδιά της Νιόβης - Trailer 2019

Οι έρωτες

Σαρρής και Ταρσή

Snapshot_66.PNG
Snapshot_54.PNG
Snapshot_71.PNGSnapshot_67.PNGSnapshot_65.PNGSnapshot_63.PNGSnapshot_61.PNGSnapshot_55.PNGSnapshot_82.PNGSnapshot_117.PNGSnapshot_116.PNGSnapshot_115.PNGSnapshot_101.PNGSnapshot_100.PNGSnapshot_99.PNGSnapshot_98.PNGSnapshot_97.PNGSnapshot_96.PNGSnapshot_593.JPGSnapshot_565.JPGSnapshot_564.JPGSnapshot_774.JPGSnapshot_773.JPGSnapshot_769.JPGSnapshot_775.JPGSnapshot_107.PNGSnapshot_106.PNGSnapshot_682.JPGSnapshot_762.JPGSnapshot_674.JPGSnapshot_672.JPGSnapshot_668.JPGSnapshot_760.JPGSnapshot_737.JPG
Snapshot_647.JPG
Snapshot_687.JPGSnapshot_627.JPGSnapshot_637.JPGSnapshot_722.JPGSnapshot_727.JPGSnapshot_732.JPG
Snapshot_733.JPGSnapshot_620.JPGSnapshot_724.JPGSnapshot_617.JPGSnapshot_673.JPG

Συνημμένα

• Snapshot_87.PNG
    Snapshot_87.PNG
    367,9 KB · Προβολές: 0
  • Snapshot_86.PNG
    Snapshot_86.PNG
    438,5 KB · Προβολές: 0
  • Snapshot_673.JPG
    Snapshot_673.JPG
    22,9 KB · Προβολές: 0
  • Snapshot_672.JPG
    Snapshot_672.JPG
    29,7 KB · Προβολές: 0
  • Snapshot_671.JPG
    Snapshot_671.JPG
    26,3 KB · Προβολές: 0
  • Snapshot_672.JPG
    Snapshot_672.JPG
    29,7 KB · Προβολές: 0
  • Snapshot_671.JPG
    Snapshot_671.JPG
    26,3 KB · Προβολές: 0
  • Snapshot_661.JPG
    Snapshot_661.JPG
    23,1 KB · Προβολές: 0
  • Snapshot_692.JPG
    Snapshot_692.JPG
    57,9 KB · Προβολές: 0
  • Snapshot_686.JPG
    Snapshot_686.JPG
    34,7 KB · Προβολές: 1
  • Snapshot_691.JPG
    Snapshot_691.JPG
    47,5 KB · Προβολές: 1
  • Snapshot_620.JPG
    Snapshot_620.JPG
    30,3 KB · Προβολές: 1
  • Snapshot_726.JPG
    Snapshot_726.JPG
    98,5 KB · Προβολές: 0
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν το έχω παρακολουθήσει, θυμάμαι όμως τότε που προβαλλόταν πόσο εντύπωση μου έκανε ο τίτλος, αναρωτιομουν τι μπορεί να σημαίνει, δεν ήξερα καθόλου το όνομα Νιόβη....

Δεν το έχω παρακολουθήσει, θυμάμαι όμως τότε που προβαλλόταν πόσο εντύπωση μου έκανε ο τίτλος, αναρωτιομουν τι μπορεί να σημαίνει, δεν ήξερα καθόλου το όνομα Νιόβη....
Δες την πρώτη και την δεύτερη τηλεταινία, είναι μόνο 2 ώρες η καθεμιά.

Δες την πρώτη και την δεύτερη τηλεταινία, είναι μόνο 2 ώρες η καθεμιά.
Θα το έχω κατά νου, ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Ήταν καλή σειρά αλλά δεν είχε μεγάλη σχέση με το μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη.
Μπορώ να καταλάβω τι εννοείς, χωρίς να έχω ασχοληθεί εκτενώς με τις τηλεοπτικές μεταφορές του συγκεκριμένου, επειδή ήταν ακαδημαϊκός, φαντάζομαι δεν ήταν τόσο διάχυτη η σεξουαλική διάθεση την οποία είδα στα στιγμιότυπα τα οποία παρατέθηκαν στο αρχικό ποστ, ήταν περισσότερο ως δέλεαρ για το φιλοθεάμων κοινό μετά το 2000 οπότε, λογικό να μην υπάρξει και τόση σύνδεση με το αρχικό δημιούργημα. Το λέω όμως με επιφύλαξη αυτό επειδή δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο έργο, υποθέτω όμως ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει ιδιαίτερη σύνδεση με το σύγγραμα.

Τελικά τις είδες;

Θα το έχω κατά νου, ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Μπορώ να καταλάβω τι εννοείς, χωρίς να έχω ασχοληθεί εκτενώς με τις τηλεοπτικές μεταφορές του συγκεκριμένου, επειδή ήταν ακαδημαϊκός, φαντάζομαι δεν ήταν τόσο διάχυτη η σεξουαλική διάθεση την οποία είδα στα στιγμιότυπα τα οποία παρατέθηκαν στο αρχικό ποστ, ήταν περισσότερο ως δέλεαρ για το φιλοθεάμων κοινό μετά το 2000 οπότε, λογικό να μην υπάρξει και τόση σύνδεση με το αρχικό δημιούργημα. Το λέω όμως με επιφύλαξη αυτό επειδή δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο έργο, υποθέτω όμως ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει ιδιαίτερη σύνδεση με το σύγγραμα.
Και όμως στο βιβλίο ήταν χειρότερα! :D :D:D

Πίσω
Μπλουζα