Τα παιχνίδια ήταν πάντα εύκολα ή εγώ βελτιώθηκα;

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.965
Παρατηρώ τελευταία το εξής "φαινόμενο" όσον αφορά τα παλιά βιντεοπαιχνίδια που παίζω. Ενώ παλιά "ίδρωνα" να τα τερματίσω, τώρα τα τελειώνω στην καθισιά μου που λένε. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι πλέον δεν έχω την υπομονή (και το χρόνο φυσικά) να κάθομαι να παίζω πολύ και μετά από αρκετά game over το παρατάω. Θα πάρω παράδειγμα 2 παιχνίδια από το Game Boy. Το Darkwing Duck που θυμάμαι παλιά με δυσκόλευε να το τερματίσω, μια μέρα το έπιασα και μέσα σε 20 λεπτά το τελείωσα. Το Ducktales, που ποτέ δεν με εξίταρε και ιδιαίτερα και δεν το είχα παίξει παλιά και πολύ, έκατσα ένα μεσημέρι και μπορεί να μην το τερμάτισα αλλά το προχώρησα πολύ και με άνεση μπορώ να πω. Γεννήθηκε λοιπόν το ερώτημα, πάντα τα παιχνίδια ήταν τόσο εύκολα/βατά ή εγώ με τα χρόνια έχω βελτιωθεί; Έχετε νιώσει παρόμοια κατάσταση;
 
Τα ηλεκτρονικα παιχνιδια ποτέ δεν ήταν/ειναι ευκολα να τα τερματίσεις.

Απλά παίζοντας συνέχεια, βελτιώνεσαι και σιγά-σιγά αποκτας ανεση στο παιχνιδι...

Θυμαμαι οταν ειχα αποκτησει το game boy color, στην αρχη, μπορει να περνούσα και 4-5 ωρες την ημερα με αυτο προσπαθωντας να τελειωσω ενα παιχνιδι...αργοτερα, σε 1,5-2 ωρες το πολυ, ειχα τερματισει το παιχνιδι, θυμαμαι ειχα ασχοληθει πολυ με το παιχνιδι sylvester and tweety...

image.jpg

υπηρχαν ομως και παιχνιδια που δεν καταφερα να τερματισω...οπως το ''warrio land II'' και ''τα στρουμφακια'' οπότε τα εδωσα σε ενα γνωστο μου παιδι (με λατρεια για τα ηλεκτρονικα παιχνιδια) και τα ανελαβε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταια εχω παρατηρησει και εγω οτι σε πολλα ρετρο παιχνιδια(κυριως πλατφορμς) τα παω πολυ καλυτερα πλεον παρα απο οταν επαιζα παλια...Πιστευω οτι οφειλεται στην εμπειρια και στο οτι ολο κατι εχεις δει στο ιντερνετ ξερεις πανω κατω τι γινεται κτλ... Δεν ξερω αν με τα χρονια εχουμε βελτιωθει ως παιχτες.

Το προβλημα που εχω εγω ειναι οτι "σπανε" τα νευρα μου ευκολα πλεον δεν εχω τοση υπομονη οπως ειχα παλια!
 
Για εμένα θα έλεγα πως συμβαίνει το αντίθετο. Απορώ πως τελείωνα με μια ζωή το robocop και το batman the movie. 'Eφτανα το rainbow islands με μία ζωή μέχρι το 7 ή 8 νησί. Ζήτημα πλέον να φτάσω μέχρι το 3ο. Μόνο βελτίωση δεν μπορώ να πω πως έχω.
 
telonio είπε:
Για εμένα θα έλεγα πως συμβαίνει το αντίθετο. Απορώ πως τελείωνα με μια ζωή το robocop και το batman the movie. 'Eφτανα το rainbow islands με μία ζωή μέχρι το 7 ή 8 νησί. Ζήτημα πλέον να φτάσω μέχρι το 3ο. Μόνο βελτίωση δεν μπορώ να πω πως έχω.

Σιγουρα εχει σχεση ποσο καλος "παιχτης" ησουν και αν εχεις "σκουριασει" πλεον. Οτι το αφηνεις σε αφηνει που λενε :p

Πχ. Απ' οσο θυμαμαι εγω ποτε δεν μπορουσα να τερματισω παιχνιδια με ενα κερμα ή με μια ζωη. E το ιδιο ισχυει και τωρα :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βάλτε με κι εμένα στο club των σκουριασμένων. Βλέπω κάτι χρόνους που είχα κάνει παλιά στο F-Zero X και απορώ με τον εαυτό μου. Ουτε για πλάκα δεν τους πλησιάζω.
 
Μεσα σε 20 χρονια gaming, ποτε δε βελτιωθηκα, εξακολουθω να εχω χαλια αντανακλαστικα και να αδυνατω να μπορω να παιρνω σωστες αποφασεις υπο συνθηκες πιεσης. Μου φαινονται υπερανθρωπα οσα συζητατε εδω περα καθως και τα playthroughs που βλεπω στο ΥΤ.

Αντιθετως, ενω στο παρελθον με κρατουσε στο παιχνιδι μια πορωση, οπως ειπαν καποιοι παραπανω, η υπομονη μου εξαντλειται πιο γρηγορα πλεον, δεδομενου οτι τα βλεπω κυριως με ιστορικο ενδιαφερον, παρα σαν ενα δωρο απο τους γονεις μου. Ξερω οτι οσο με βασανιζει ενα σαδιστιο παιχνιδι, με περιμενουν δεκαδες αλλα ROMs που θελω να κοιταξω, οποτε δεν εχω καιρο να βασανιζομαι και να νευριαζω :D

Μ'αυτά και μ'αυτα, παιζω παιχνιδια χαρη στα savestates.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Oπως ημουνα πριν 20 χρονια πχ το ιδιο ειμαι και σημερα που βαδιζω στα 36.Δεν γινετε να βελτιωθω σε κατι γιατι πολυ απλα δεν εχει πεσει καθολου ουτε η αποδοση μου ουτε τα αντανακλαστικα μου και το κατανοω αυτο πολυ καλητερα γιατι καθημερινα ασχολουμαι και παιζω arcades οπως ghost'n goblins,tumblepop,cabal,shinobi,rainbow islands και παρα πολλα αλλα και με αυτα τα παιχνιδια καταλαβαινεις πολυ καλα αν τα αντανακλαστικα σου και η αποδοση σου εχουν πεσει σε σχεση με το παρελθον.Οποτε τζαμι ειμαι προς το παρον :cool: :D :cool:
 
Θυμηθηκα και αλλο παραδειγμα, οταν αποκτησα το Cruisin' USA στο N64. Μετα απο τρεις μερες με χαλαρο gaming το τερματισα. Εγω που στα παιχνιδια με αυτοκινητα (και ποσο μαλλον το συγκεκριμενο) ειμαι μετριος. Βεβαια τελευταια επαιζα πολυ Gran Turismo στο PSP και Asphalt στο DS οποτε αυτο ισως βοηθησε...
 
Ισως παλια να ημουν πιο υπομονετικος και τωρα πιο μεθοδικος.

Νομιζω οτι ειχα υπαρξει καλυτερος στα platforms (πχ δεν την παλευω πλεον να παιξω πανω απο 2-3 φορες το WareHouse στο Manic Miner ή να παω να τερματισω το Abu Simbel ή το Ninja Gaiden Black) αλλα τωρα νομιζω οτι εχω βελτιωθει στα bullet hell (μελετωντας videos, κατανοωντας το mentality, φτιαχνοντας arcade sticks)
 
Υπάρχουν παιχνίδια που τα έπαιζα παλιά και στα οποία εξακολουθώ να είμαι "κουλή" και κάποια που πλέον μπορώ να τα ξεπετάξω σε πολύ λίγο χρόνο.

Σίγουρα έχω γίνει πιο μεθοδική και γω στον τρόπο παιχνιδιού μου.
 
Wally, νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθείς ξανά με το NGB :D
 
Δεν εχω υπομονη ρε... :( Μετα απο καποιες αποτυχιες ειμαι στα προθυρα να κανω την κονσολα κομφετι (και ειναι και τουβλο)

Και κριμα γιατι ειναι το magnum opus του ειδους.
 
Ούτε εγώ έχω υπομονή, αλλά με αυτό το παιχνίδι θυμήθηκα παλιές καλές εποχές Golden Axe, όπου είχα αφιερώσει πολλές ώρες (και δεκάρικα-εικοσάρικα στη συνέχεια) για να καταφέρω να το τελειώσω χωρίς το "continue 9,8..." .

Ίσως είναι η πρώτη φορά που έχω δει τόσα walkthroughs, ώστε να καταλάβω-μάθω κινήσεις και "μυστικά" αυτού του παιχνιδιού.

Ύστερα από 500 (μάλλον παραπάνω, παίζω σε τέσσερις κονσόλες) περίπου ώρες που του έχω αφιερώσει,το θεωρώ ως το απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι (από αυτά που εγώ έχω παίξει) σε κάθε επίπεδο (οπτικοακουστικό, δυσκολία). Ευφυέστατο ως υλοποίηση από την προγραμματιστική ομάδα, αλλά και ευφυέστατοι τρόποι "παιξίματος" από κάποιους παίχτες.

Μακράν καλύτερο του NG2 (καμία σχέση), αλλά και του NGS (ανούσιες-αδιάφορες προσθήκες-αλλαγές).

Παρακάτω ένα KarmaRun βίντεο με σχολιασμό από δύο απ' τους καλύτερους παίχτες του NG-NGB.

ΚΑΙ...είμαι εκτός θέματος, και σας κούρασα (ευκαιρία βρήκα :D )!

"κομφετί" χαχαχα
 
Προσυπογραφω...οτι πιο αρτιο εχει δημιουργηθει σε 3d person προοπτικη.

Δεν περισσευει τιποτα. Δεν χωραει τιποτα.

Δικαιο.

Ανταμειβει μονο οσους εχουν διαθεση να καταθεσουν ψυχη, νευρα, χρονο.
 
Εξαρτάται απ' το παιχνίδι. Άν χρειάζεται γρήγορα αντανακλαστικά σαφώς και υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Φυσικά μετά από ένα σημείο μετράει και η εμπειρία.


Εγώ πάντως το αντίθετο θα έλεγα. Ότι παλιά τα παιχνίδια ήταν πιό δύσκολα και τώρα πιό εύκολα, κι ότι παλιά ήμουν πιο καλή. Ίσως σ' αυτό να συμβάλλει που πλέον δεν έχω αρκετό χρόνο για να πιάσω ένα game και ν' αναλώνομαι για μερικές ώρες κάθε μέρα.
 
Πίσω
Μπλουζα