Τα παιχνίδια που βρίσκαμε στα πανηγύρια.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας spirtoulis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
viking4a είπε:
Johny αυτό το τιμόνι το είχα κι εγώ, αλλά δε θυμάμαι από που το πήρα..
Το θυμάμαι σαν τώρα. Ήταν 29 Αυγούστου και είχαμε πάει στο χωριό. Μέγα πανηγύρι του Αγίου Ιωάννου. Μου πήραν αυτό το παιχνίδι και έπαιζα όλη μέρα μέχρι που τους είχα τρελάνει και μου την είπαν :P .

Γενικά θυμάμαι είχαν ότι κινέζικο υπήρχε και για αυτό ήταν φτηνά. Βέβαια για τα παιδικά ματιά ήταν όνειρο. Χαρά Ευαγγελίας για τους γονείς που τα επώνυμα παιχνίδια ήταν πολύ ακριβότερα.

Κουζινικά, κούκλες, πιστόλια και όπλα, αυτοκινητάκια, παιχνιδομηχανές Polystation (!) ή Funstation και ηλεκτρονικά παιχνίδια όπως Tetris ήταν μερικά παιχνίδια που πωλούνταν στα πανηγύρια. Θυμάμαι το καλοκαίρι του 1994 είχα αγοράσει από πανηγύρι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι Tetris κάπου 800-1000 δρχ.
Ετσι ήταν το παιχνίδι tetris

Συνημμένα

• mr_9999_brick_game_9999_in_1.jpg
    mr_9999_brick_game_9999_in_1.jpg
    11,1 KB · Προβολές: 1
Ε, δε το πιστεύω..! Αυτήν την μεγάλου μεγέθους πλαστική κούκλα που έρχεται από τα 60ς, μου την είχαν κάνει δώρο σε κάποιο πανηγύρι κάπου αρχές 80ς. Μάλιστα, η γιαγιά μου του χε φτιάξει του κούκλου φουφούλα, ζακετάκι, παπαλάκια κλπ. για να τον «γλυκάνει» διότι ήταν ελαφρώς creepy. Ρίχναμε γέλιο επ´ αυτού….
Επίσης, θυμάμαι ότι κάποια στιγμή που ξεθώριασαν τα μάτια και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του μπέμπη, ο πολυμήχανος παππούς μου (πού χε κλίση στις καλές τέχνες) τα ζωγράφισε ξανά μεταμορφώνοντας τον σε αγαπημένο παιχνίδι. Σίγουρα τον είχα παρκάρει στο σπίτι της γιαγιάς…αν και δεν θυμάμαι την μετέπειτα τύχη του. Αν δεν είχε λιώσει από τη ζέστη ή τον ήλιο κάπου θα τον είχε κρύψει η γιαγιά δε μπορεί.. Πολύ χάρηκα που μετά από τόσα χρόνια τον ξαναείδα μέσω της vendora!
IMG_8545.jpeg

το τελευταίο υπάρχει ακόμα...το είχα πάρει στον μεγάλο μου γιο πριν 5-6 χρόνια και υπάρχει ακόμα...με τις απαραίτητες αυτοσχέδιες επισκευές βέβαια διότι το "γλέντησε" το καμάρι μου!

Απ' τις φωτογραφίες θυμάμαι μόνο τις πλαστικές μπάλες, τα δαχτυλίδια-φούσκες, το νεροπίστολο (αν και μάλλον δεν ήταν το ίδιο) και τη ρόδα. Συν το μαλλί της γριάς για συνοδεία. :)

Απ' τις φωτογραφίες θυμάμαι μόνο τις πλαστικές μπάλες, τα δαχτυλίδια-φούσκες, το νεροπίστολο (αν και μάλλον δεν ήταν το ίδιο) και τη ρόδα. Συν το μαλλί της γριάς για συνοδεία. :)
Υπερ αγαπημένο μαζί με κοκοράκια στο καπάκι για σωστό Sugar overdose
IMG_8633.jpeg

Βρίσκαμε νεροπιστολα..

62825830-orange-plastic-water-pistol-isolated-on-a-white-background.jpg

Και πιστόλια με βελάκια που είχαν στην άκρη βεντούζα

plastic-toy-gun-darts-isolated-260nw-712824955.jpg

(για τα κορίτσια)
Συγκινηθείτε ελεύθερα...:cool:
Τα θυμάστε;;; παιδικα δαχτυλιδάκια, τα λεγόμενα "πανηγυριώτικα"...έκαναν θραύση στα 80s...
Ήταν μεταλλικά, φυσικά απο ευτελές μέταλλο (με το παραμικρό έσπαγε), βαμμένα σε χρυσό χρώμα κι από πάνω ψεύτικη πετρούλα σε διάφορα σχήματα...καρδούλα, σφαίρα, ρόμβος κλπ...
Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κατάλαβα απο τι "μέταλλο" ήταν...μάλλον τσίγκος...
Τα έβρισκες κι σε ψιλικατζίδικα, αλλά στα πανηγύρια ήταν...must!

729.jpg

Είχα κι εγώ τετοια δακτυλιδάκια...με λατρεία σε αυτα που είχαν γαλάζια πετρούλα...
Τα θυμάμαι και αρχές της δεκαετίας του 90...
Μια φορά μαλιστα, πηγα να παίξω στην παιδική χαρά και για να μην χαλάσω το δακτυλιδάκι μου, το εκρυψα κάτω από μια πέτρα...
Μετά το παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως, ξέχασα πού είχα κρυψει το δακτυλιδάκι και έτσι το έχασα...
Κλάμα και κακό...

Δεν θυμάμαι αν τη δεκαετία του 90 κυκλοφορούσαν παιχνίδια (σε πανηγύρια, ψιλικατζίδικα, περίπτερα) σαν το παραπάνω στα οποία προσπαθούσες να περάσεις κρικάκια σε σταθερό στόχο...

Συνημμένα

• 526406000036_01-enlarge.jpg
    526406000036_01-enlarge.jpg
    44,9 KB · Προβολές: 2
Θυμάμαι ότι έβρισκα και τέτοια παιχνίδια φλιπερ.

s-l960.webp
θυμάστε πως χαλούσαν τα συγκεκριμένα; Όχι από το ελατήριο όπως θα υποθέσετε κάποιοι...
Χαλούσαν από το πίσω μέρος που ήταν χάρτινο και μάλιστα από φθηνό, λεπτό χαρτόνι...
Έτσι όταν τα παιδάκια τα ακουμπούσαν σε μέρος που είχε υγρασία -που το έκαναν συχνά μια και παίζαμε παντού τότε- αρχικά γέμιζε με έναν μεγάλο λεκέ και έπειτα σχίζονταν το χαρτόνι και έβγαιναν έξω τα παρελκόμενα...Στη συνέχεια το μαντάραμε με ότι είχαμε μέχρι να χαλάσει εντελώς...Οι πλέον μερακλήδες κολλούσαν χοντρότερο χαρτόνι είχαν για να του δώσουν μια ακόμα ευκαιρία συνήθως όμως κατέληγαν στα σκουπίδια...

Πίσω
Μπλουζα